3 Ocak 2022

Astakos Haber

HDP’nin Çayırova’da düzenleyeceği miting öncesi gazetemize davet ziyaretinde bulunan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Halkımız partimize sahip çıkıyor. Önümüzdeki seçimler sonucunda Kocaeli’den ilk kez 2 vekil çıkaracağımıza inanıyorum” dedi

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, bugün öğle saatlerinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önünde Tramvay Kafe ile ilgili gerçekleştirdiği basın açıklamasının ardından, HDP’nin 9 Ocak’taÇayırova’da düzenleyeceği miting ile ilgili davet ziyaretleri gerçekleştirdi. 


“HER ORTAMDA BASKIYA UĞRUYORUZ”


Gazetemize ziyarette bulunan Gergerlioğlu ziyarette yaptığı konuşmada miting alanı olarak Gebze Kent Meydanı için talepte bulunduklarını ama Valilik tarafından izin verilmediğini belirtti. Her ortamda baskıya uğradıklarını vurgulayan Gergerlioğlu, TBMM’de en çok soru önergesi veren milletvekilleri arasında ilk 3’te olduğunu hatırlattı. Gergerlioğlu, insan hakları konusunda ise İnsan Hakları Komisyonuna gönderilen ihlallerin yüzde 5’ini kendisinin verdiğini ifade etti..


“ESNAF ÇOK DERTLİ”


“Kocaeli’nin her bölgesindeyim” diyen Gergerlioğlu, “Herkesimin sıkıntısını dile getirmeye çalışıyorum. İnsan hakları ve Kürt Sorunu konusunda çalışıyorum özellikle. Ayrıca bu dönemde özellikle esnaf çok dertli. Esnafı dinliyorum. Mecliste dile getiriyorum. Hiç soru önergesi vermeyen, meclise dahi uğramayan AKP ve MHP Milletvekilleri var” ifadelerini kullandı.


“HALKIMIZ PARTİMİZE SAHİP ÇIKIYOR”


Ankara kulislerinde erken seçimin konuşulduğunu belirten Gergerlioğlu, “Haziran’da baskın seçim kararı alınacağını düşünenler var. Haziran olmazsa Ekim ayında bir erken seçim bekleniyor. Ülkenin içerisinde bulunduğu durum sürdürülebilir değil. HDP’nin ülke genelinde oy oranı yüzde 12’leri buluyor ve daha da artacağını düşünüyorum. Halkımız partimize sahip çıkıyor. Önümüzdeki seçimler sonucunda Kocaeli’den ilk kez 2 vekil çıkaracağımıza inanıyorum” dedi.

Yorumlar