26 Nisan 2024

Velev

Cezaevinde bulunan üç kardeşini ziyaretten dönüşte geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden öğretmen Sümeyra Emre’nin cenazesine kardeşlerinin katılmasına izin verilmedi. Milletvekili Gergeriloğlu, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a izin vermeleri için çağrıda bulundu.

Bayramda hapisteki ağabeyleriyle yaptığı açık görüş sonrası memlekete dönerken trafik kazası geçiren anasınıfı öğretmeni Sümeyra Emre (36), iki haftadır verdiği yaşam savaşını kaybetti. Cezaevindeki ağabeylere savcılık güvenlik nedeniyle izin vermedi.

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, savcılığa kardeşlerin cenazeye katılmaları için için verme çağrısında bulundu.

Gergerlioğlu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Adalet Bakanlığı cezaevi ziyareti sonrasında bir trafik kazasında hayatını kaybeden Sümeyra Emre için neden 3 mahpusa cenaze izni vermez? Sümeyra Emre 35 yaşında genç bir kadındı. Cezaevi ziyareti sonrası maalesef bir trafik kazası geçirdi ve ardından yoğun bakımda hayatını kaybetti. Hüsame Emre, Muhammed Emre Balıkesir Kepsut cezaevinde, İbrahim Emre Bolu cezaevinde ve kız kardeşlerinin cenaze törenlerine katılmak istiyor 3 mahpus ve maalesef halen izin alamadılar. Bu izin neden verilmez?

Adalet Bakanı Sayın Yılmaz Tunç’a sesleniyorum. Bu konuda lütfen bir an evvel izin sağlanması noktasında harekete geçiniz. Acılı 3 kardeşin cenaze için cenaze törenine katılmasına izin veriniz. Bunu bekliyoruz. Adalet Bakanlığı bu noktada daha fazla zorluk çıkarmaz. Büyük bir acı yaşayan üç mahpusa bu izni en kısa sürede verir.”

AİLENİN ERKEKLERİ CEZAEVİNDE
Bold Medya’nın haberine göre Sümeyra Emre, ilk olarak 9 yıldır hapiste bulunan abisi eski emniyet müdürü İbrahim Emre’yi Bolu’da ziyaret etti. Ardından Balıkesir Kepsut Cezaevi’nde tutuklu diğer iki ağabeyiyle açık görüş yaptı.

Yakınlarıyla Manisa’ya dönen Sümeyra öğretmenin içinde bulunduğu araca, arkadan başka bir araç çarptı. Savrulan araçtaki genç öğretmenin boynu kırıldı. Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan Sümeyra öğretmen, iki hafta boyunca yaşama tutunmaya çalıştı.

Sümeyra Emre, tüm müdahalelere rağmen çarşamba akşamı hayatını kaybetti. Ailenin tüm erkek üyelerinin tutuklu bulunuyor.

Sümeyra öğretmenin ölümü, aileyi hüzne boğdu. En büyük acıyı ise cezaevindeki ağabeyler yaşıyor. Savcılık, güvenlik gerekçesiyle Kepsut ve Bolu cezaevlerinde kalan Emre kardeşlere cenaze izni vermedi.

2015 yılından beri tutuklu olan İbrahim Emre’ye, babasının vefatında da izin verilmemişti.

Genç öğretmenin cenazesi, Manisa’nın Şehzadeler ilçesindeki Yusuf Sedat Altıntaş camiinde kılınacak namazın ardından toprağa verilecek.

Yorumlar