22 Kasım 2023

Politika Haber

Hakkında mahkeme kararıyla yurt dışı yasağı bulunan HEDEP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun yurt dışı yasağı kaldırıldı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun başvurusu üzerine yurt dışı yasağı kaldırıldı. Gergerlioğlu’nun avukatı, 14 Kasım’da yurt dışı yasağı kaldırılması için Ankara 1’inci Sulh Ceza Mahkemesi’ne başvuruda bulundu. Başvuru üzerine 20 Kasım’da kararını veren mahkeme, Gergerlioğlu hakkında 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren yurt dışı yasağının konulduğunu anımsattı. Mahkeme, ayrıca Gergerlioğlu’nun milletvekili olduğunu da dikkate alarak, yurt dışı yasağının kaldırılmasına karar verdi.

Bu kararın çıkmasında, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Meclis Başkanı Kurtulmuş’un etkili olduğu öğrenildi. Buna göre; bu kararın Azerbaycan’a yapılacak ziyaret günü olan 20 Kasım’da verildiği belirtildi.

Gergerlioğlu da, sanal medyadan Tunç ve Kurtulmuş’un gayretleri sonucu bu yasağın kaldırıldığını ve Azerbaycan’da olduğuna dair fotoğraf paylaştı.

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz günlerde AKP’lilerin Meclis’ten bir heyetin Filistin’e gönderilmesine dair söylemlerde bulunması üzerine HEDEP Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, Meclis Genel Kurulu’nda kendisi ve Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan’ın yanı sıra 20 milletvekillerine yönelik yurt dışı yasağı olduğunu bu nedenle bu ziyarete katılamayacaklarını paylaşarak tepki gösterdi.

Bunun yanı sıra Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un Azerbaycan’a bir ziyaret gerçekleştireceğini ve bu ziyaret için ise HEDEP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nu davet ettiğini de paylaşan Önder, Gergerlioğlu hakkında da yurt dışı yasağının olduğunu ve bu nedenle katılmadığını yineleyerek, tekrardan tepki gösterdi.

MA

Yorumlar