Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde yaklaşık 7 yıl önce sabah saatlerinde evden çıkan Zekeriya Hamooğlu’ndan haber alınamıyor. Konu meclis gündemine taşındı…

21.02.2024

Bismil Haber

Diyarbakır’ın Bismil ilçesine bağlı Güzelköy (Sinsê) kırsal mahallesinde yaşayan Zekeriya Hamooğlu, Ailesinin beyanına göre, 13 Kasım 2016 tarihinde saat 08:30 sıralarında evinden ayrıldı. Evli ve 4 çocuk babası olan ve o günlerde 36 yaşında olan Hamooğlu adeta sırra kadem bastı. Ailenin, jandarmanın ve kolluk kuvvetlerinin bütün çabalarına rağmen Hamooğlu 7 yılı aşkın bir süredir hiçbir yerde bulunamadı.

Zekeriya Hamooğlu’nun Babası Abdulkadir Hamooğlu, oğlunun evden ayrıldığı gün o dönem köyün camisinin imamı tarafından arandığını ve kendisine ‘Bende alacağın vardı, gel alacağını al’ dendiğini iddia etti. Köyün imamı tayininin çıkması nedeniyle köyden ayrıldı.

Savcılık takipsizlik kararı verdi

Ailenin başvurusunun ardından savcılık tarafından başlatılan soruşturmada kovuşturmaya yer olmadığına dair kara verildi. Dosya ile ilgili gizlilik kararı alındığından dolayı soruşturma ile ilgili bilgiler kamuoyuna yansımadı.

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu konuyu meclis gündemine taşıdı

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, mecliste yaptığı basın açıklamasında konuya değindi. Gergerlioğlu, 7 yılı aşkın bir süredir kayıp olan Zekeriya Hamooğlu ile ilgili yaptığı açıklamayı sosyal medya hesabından da paylaştı.

Gergerlioğlu, kendisine ulaşan Hamooğlu ailesinin mesajını paylaşarak şunları ifade etti;

“Diyarbakır Bismil’den başvuran bir vatandaşımız, diyor ki Zekeriya Hamooğlu, 2016’da köyün imamının yanına gitti bir daha da dönmedi. Telefonu sessize alınmıştı, ne yapacağımızı şaşırdık, abim kaybolmuştu. Müge Anlı’ya gidelim dedik, savcı dedi ki ‘size dosyayı vermeyiz. Giderseniz sizi ve ailenizi terörden içeri alırız.’ 7,5 yıl oldu abim ortada yok 4 çocuğu var, perişan durumdayız. 

Soru önergesi sunuldu: İçişleri Bakanlığı ve Diyarbakır Valiliği’ne soruldu!

Gergerlioğlu açıklamasının devamında şunları söyledi;

“Bunu buradan İçişleri Bakanlığı’na iletelim soru önergesi de veriyoruz, bir vatandaş ne oldu, nasıl oldu buharlaştı uçtu veyahut da birileri onu infaz mı etti? Ne oldu ne bitti, ne ölüsü var ne dirisi var. Diyarbakır Valiliği, İçişleri Bakanlığı bu konuda bize bir cevap versin”

Yorumlar