18 Eylül 2020

KRONOS

İşlerini geri isteyen ‘Yüksel direnişçileri’ 22 Ağustos’tan bu yana tutuklu bulundukları Sincan Cezaevi’nden çeşitli illere gönderildiler.

Yüksel Direnişçileri farklı illere gönderildi

KHK’yla işlerinden ihraç edilen ve işlerine geri dönmek amacıyla yaptıkları eylemlerle ‘Yüksel direnişçileri’ olarak anılan Acun Karadağ, Alev Şahin, Nazan Bozkurt, Mahmut konuk, Mehmet Dersulu ve Armağan Özbaş, 22 Ağustos’tan bu yana tutuklu bulundukları Sincan Cezaevi’nden Türkiye’nin çeşitli yerlerindeki cezaevlerinde nakledildiler.

KHK’yla ihraç edilen Acun Karadağ’ın sosyal medya hesabından verilen bilgiye göre; Acun Karadağ ve Alev Şahin Kayseri’ye, Nazan Bozkurt Gebze’ye, Mahmut Konuk Adana’ya, Mehmet Dersulu Bolu’ya ve Armağan Özbaş da Kırıkkale’ye sevk edildi.

AİLELERİNDEN UZAK YERLERE GÖNDERİLDİLER

Acun Karadağ’ın hesabından şu bilgiler paylaşıldı: “Karantina hapishanesinde kalıyorlardı. Normalde Sincan içinde f tipine de gönderebilirlerdi. Ancak yaptıkları ailelere eziyettir. Mehmet’in ailesi Hatay’da, Mehmet’i neden Adana’ya değil de Bolu’ya sürdüler? Acun Karadağ’ın ailesi İstanbul’da, Nazan Bozkurt’un ailesi Ankara’da, neden Acun Karadağ ı Gebze ye değil de Kayseri’ye Nazan Bozkurt’u Gebze’ye sürdüler?”

GERGERLİOĞLU: İKAMETİ DIŞINDAKİ CEZAEVLERİNE ÖZELLİKLE SEVK EDİYORLAR

Adalet Bakanlığı’na seslenen HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ise “İkameti dışındaki cezaevlerine özellikle sevk ediyorlar” dedi. Gergerlioğlu, “KHK zulmüne direnişi kırmak için ne yapacaklarını şaşırdılar! Sevk ederek zulmetmeye çalışıyor, öte yandan çok zorunlu sevk taleplerine “pandemi var” cevabı veriyorlar! Ne çifte standartçısınız!!! @adalet_bakanlik” ifadelerini kullandı.

Yorumlar