20 Mayıs 2020

BOLDMEDYA

YouTube

7 aydır hapiste olan hasta tutuklu Habat Gengeç’in eşi ve çocukları, yaşananlara isyan etti. Gengeç, engelli çocuğuna ve hastalığına rağmen tahliye edilmiyor.
BOLD – Gaziantep’te Kasım 2019’da birçok HDP’linin gözaltına alındığı operasyonlarda tutuklanan HDP Şehitkamil İlçe Örgütü Üyesi Habat Gengeç’in (56), yüzde 98 engelli oğlu 7 aydır annesinin yolunu gözlüyor. Hakkındaki iddianame bile hazırlanmayan Gengeç’in eşi, biri engelli olmak üzere üç çocuğuyla video çekerek bu duruma isyan etti.

CEZAEVİNE ZİYARETE GİTTİ DİYE

Mustafa Gengeç, “Eşimin suçu nedir? Bir akrabasını cezaevinde ziyarete gitmiş. Görüşe giderken kaç yerde aramadan geçiyor. Kimliğini veriyor. Herhangi bir yasak yok, devlet buna izin vermiş. Telefon dinlemesi var diyorlar. Yengemle, yeğenimle telefonda konuşmuş. Savcıya, konuşmalarımda herhangi bir suç var mı diye sordu eşim. Nasılsın, iyi misin diye sordum dedi. Bunları suç kabul edip cezaevine attılar.” dedi.

ACİLEN AMELİYAT OLMASI GEREKİYOR

Eşinin hasta olduğunu da vurgulayan Mustafa Gengeç, “Eşim iki sefer beş fıtığından ameliyat oldu. Hastaneye gidip filmini çektirdik. Doktor, ‘acilen tekrar ameliyat olmasa yüzde 89 felç riski var’ dedi. Doğru dürüst bir doktora gidemiyor. Bugün telefon görüşümüz vardı. ‘Hap içiyorum, bir fayda etmiyor, ağrıdan yatamıyorum’ dedi.” ifadelerini kullandı.

“ALLAH İÇİN, PEYGAMBER İÇİN”

Gengeç, avukatının savcının yanına gittiğini ama eşinin dosyasının 7 aydır açılmadığını da sözlerine ekledi ve şöyle devam etti: “Allah için, Peygamber için bu dosya nasıl bir dosya oldu! Türkiye aslında Halep bölgelerine çevrildi. Biz hayatımızda böyle bir şey görmedik.”

GERGERLİOĞLU: ZALİMLİK BU!

HDP Milletvekili ve insan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu, Gengeç ailesine yapılanları zalimlik olarak değerlendirdi. Yüzde 98 engelli bir çocuğu annesinden ayırmanın nasıl bir kötülük olduğunu söyleyen Gergerlioğlu, “Zalimlik bu! Habat Gengeç, 56 yaşında, bomboş gerekçelerle 7 ayı aşkındır cezaevinde! Yüzde 98 engelli oğlunun bakımıyla annesi ilgileniyordu Engelli bir çocuğu anneden ayırmak nasıl bir kötülüktür?” diye konuştu.

Ömer Faruk Gergerlioğlu

✔@gergerliogluof

ZALİMLİK BU..!

Habat gengeç, 56 yaşında,

bomboş gerekçelerle 7 ayı aşkındır cezaevinde..!

%98 engelli oğlunun bakımıyla annesi ilgileniyordu
Engelli bir çocuğu anneden ayırmak nasıl bir kötülüktür?pic.twitter.com/UKdwwchcF5

Cezaevlerine SesVer
CHPEşitlikİçin AYMyeBaşvur

Yorumlar