5 Ocak 2022

SonDakika.com

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, işkencenin insanlığa karşı suç olduğunu ve zaman aşımının bulunmadığını söyledi.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, işkencenin insanlığa karşı suç olduğunu ve zaman aşımının bulunmadığını söyledi.

Gergerlioğlu, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Ankara Barosu İnsan Hakları Merkezinin, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesinde işkence iddialarına ilişkin hazırladığı raporunu, sitesinden yaklaşık 11 ay sonra yayımladığını belirtti.

Bu süre içinde görev alan baro başkanlarının, görevlerini ihmal ettiğini, suç işlediğini ve bunun hesabını vermeleri gerektiğini savunan Gergerlioğlu, rapordaki vahim iddialara ilişkin araştırma ve soruşturma yapılmadığını öne sürdü.

Arjantin‘de 46 yıl önce bir gazeteciye işkence yapan bir polis amirinin tutuklandığını anlatan Gergerlioğlu, “46 yıl sonra bile işkencecinin yakasından tutulur, hiç kimse bunu unutmasın. İşkence insanlığa karşı bir suçtur ve zaman aşımı da yoktur.” dedi.

Yorumlar