23 Ekim 2023

Kocaeli Gazetesi

Mecliste düzenlediği basın açıklamalarıyla Kocaeli’nin sorunlarına değinen HEDEP Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, Cengiz Topal Havalimanının iş bilmezlik yüzünden çalıştırılamadığını söyledi.

Özel firmalar sefer yapmadığı için çalışmıyormuş!

Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı ile ilgili bir soru önergesine Bakan Abdulkadir Uraloğlu’nun cevap verdiğini söyleyen Gergerlioğlu, “Cevabında diyor ki: “Biz 12 yıldır bu Havalimanını yapmışız ama özel şirketler bu Havalimanını kullanmıyor. Biz ne yapalım?” Özel şirketlere sordum, anladığım şu; bu Havalimanı yapılırken tüm şirketlerin, Türk Hava Yolları’nın kullanabileceği bir tarzda yapılması düşünülmemiş. Eksik gedik çok iş var ama önemli bir alana hitap ediyor. Zonguldak, Bolu, Düzce, Sakarya’ya gibi önemli bir alana hitap ediyor. Özel firmalar: “Biz Kocaeli’den Türkiye’nin diğer yerlerine uçuş yaptığımız zaman kazanamayız.” Diye düşünerek buradan sefer koymamışlar. Peki Türk Hava Yolları niye bunu düşünmemiş? Yarı özel de olsa bir kamu kuruluşu olan THY niye bu konuda gerekenleri yapmamış ve Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı atıl halde bırakılmış. Ben bu Havalimanını dolaştım, 12 yıldır yapılmış güzel bir Havalimanı. Çalışanlar çalışıyor gerçi çalışacak bir şey de yok çünkü sefer yok doğru düzgün memurlar orada bekleşiyorlar. Kamu kurumu açık ama tarifeli sefer yok ve bu yüzden zarar ediyor, devlete zararı var. Hesapsız, kitapsız işler yapılmış, biz Bakan’a soruyoruz; “Niye burası çalışmıyor?” diye. “Özel firmalar sefer yapmıyor.” Diyor. O zaman Türk Hava Yolları için niye bir açıklama yapmıyorsun?” ifadelerini kullandı.

İş bilmezlikleri yüzünden çalışmıyor!

Ulaştırma Bakanlığının doğru düzgün bir iş yapmayarak soru önergesine itiraf gibi cevaplar verdiklerini belirten Gergerlioğlu, “Havalimanını uygun bir yer yapmadığınızı söylüyorsunuz, özel firmaların yanaşmadığı bir yer olduğu ortaya çıkıyor. O zaman siz devlet eliyle bu Havalimanını güçlendirmek ve özendirici birtakım tedbir, teşvikler ile bu Havalimanını canlandırmak zorundasınız. Bunu bir an evvel Ulaştırma Bakanı’nın yapmasını istiyorum Kocaeli Milletvekili olarak. Bu Havalimanı çalışır, geniş çevreden talep alır fakat iş bilmezlik bu boyutta işte. Türk Hava Yolları burada özendirici birtakım uçuşlar yaparsa kısa bir sürede bu Havalimanında etkili sayıda uçuşlar olacağını tahmin ediyorum.” şeklinde konuştu.

Ne yapıyorsunuz Allah aşkına!

Kocaeli’de yaşanan bir kazanın fotoğraflarını gösteren Gergerlioğlu, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ve Kocaeli İSU’nun vukuatları bitmiyor. Bir çukur kazmışlar, iş güvenliği önlemleri alınmamış araba çukura düşmüş. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İSU ne yapıyorsunuz Allah aşkına! Doğru düzgün bir iş yapın da görelim şu hale bakın! Şu arabanın haline bakın. Oraya bir güvenlik önlemi almayı hiç düşünmediniz mi?” dedi.

Yorumlar