6 Mart 2024

Aktif Haber

15 Temmuz kaos ve kumpas gecesinin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ihraç edilerek tutuklanan mimar Ferhat Nerse’nin eşi KHK’lı matematik öğretmeni eşi Esra Nerse, sığınmacı olarak bulunduğu İsviçre’de 7 aydır yoğun bakımda tedavi gördükten sonra bir klinikte tedavi altına alındı. 4 ve 7 yaşında iki çocuğu bulunan Ferhat Nerse, tutuklu bulunduğu cezaevinden DEM Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’na yazdığı mektupta ‘‘Yuvam darmadağın, cezam Yargıtay’da; adalet bekliyorum, sesimi duyurun.’’ diyerek feryat etti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda mimar olarak görev yaparken ihraç edilen ve 16 ay önce tutuklanan Ferhat Nerse, Bafra T Tipi Cezaevinden, DEM Parti Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu‘na mektup yazarak yatalak hale gelen eşi ve iki oğlu için yardım istedi.

Kronos’tan Sevinç Özarslan’ın haberine göre, KHK’lı matematik öğretmeni olan eşi Esra Nerse’nin (32) 7 aydır yoğun bakımda yattığını söyleyen Ferhat Nerse yazdığı mektupta, “Mimardım fakat şu an hapisteyim, eşim de yurt dışında. Kene ısırması sonucu 7 aydır yoğun bakımda. 4 ve 7 yaşındaki çocuklarım anneannenin yanında. Yuvam darmadağın. Çocuklarımı koruyucu aileye verecekler. Dinlenilmeyen ve benimle yüzleştirilmeyen 2 tanıktan dolayı ceza aldım. Ceza verileceğine inanamıyordum, 6 yıl 3 ay verildi! Cezam Yargıtay’da adalet bekliyorum, sesimi duyurun. Eşim ve çocuklarımın bana çok ihtiyacı var. Dosyam boş!” ifadelerini kullandı.

İki tanık beyanı, Bank Asya hesabı ve HTS kayıtları nedeniyle 6 yıl 3 ay hapis cezası verilen Nerse, “Sadece bu üç gerekçe ile ceza aldım. Yargılandığım ve ceza aldığım Iğdır 2. Ağır Ceza Mahkemesine her seferinde defalarca savunma yapmama rağmen gerekçeli kararda anladım ki, beni hiç dinlememişler. Gerekçeli karar çelişkilerle ve doğru olmayan beyanlarla dolu. Hakkımdaki bu davadan beraat alacağıma dair inancım tamdı. 6 yıl 3 ay hapis cezası hepimizi şoka soktu.” diye yazdı. “DAYANACAK GÜCÜM DE TAKATİM DE KALMADI” Dosyasının Temmuz 2023’ten bu yana Yargıtay’da bulunduğunu ifade eden Ferhat Nerse, şöyle devam etti: “Ailemin içinde bu zor durumu dile getirmenizi, mümkünse Yargıtay’daki dosyamın incelenmesine öncelik tanınması hususunda yetkililerle görüşmenizi rica ediyorum. Dayanacak gücüm de takatim de kalmadı. Çocuklarımın psikolojisi çok kötü durumda. Dosyamın inşallah Yargıtay’da bozulacağını ümit ediyorum. Lütfen yardımcı olun. Elinizden geleni yapacağınızdan hiç kuşkum yok.” İstanbul Kağıthane’de Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir okulda çalışırken ihraç edilen ve hakkında soruşturma başlatılan Esra Nerse, iki oğluyla birlikte Ekim 2022’de Türkiye’den ayrılıp İsviçre’ye sığındı.

Eylül 2023’te ise İsviçre’de zehirli bir kenenin ısırması sonucun hastaneye kaldırıldı. Uzun bir süre bilinci kapalı bir şekilde yoğun bakımda kalan Nerse, pek çok operasyon geçirdi.

Bilinci yerinde olan ancak vücudunu hareket ettiremeyen Esra Nerse, konuşamıyor, sadece gözlerini açıp kapatarak iletişim kuruyor. Uzun süre rehabilitasyon merkezinde kaldıktan sonra artık tedaviye cevap vermeyen genç öğretmen, birkaç hafta önce Zürih’teki bir bakımevine yatırıldı. ÇOCUKLARI DEVLET YURDUNDA KALIYOR Kronos’tan Sevinç Özarslan’ın edindiği bilgiye göre, Nerse çiftinin çocukları şu anda devlet yurdunda kalıyor. İsviçre kanunlarına göre annesi hasta ve bakıma muhtaç olan çocuklar önce devlet yurdunda korumaya alınıyor. Daha sonra ise devletin belirlediği bir koruyucu aileye veriliyor.

Yorumlar