25 Nisan 2024

Özgün Kocaeli

19 Nisan’da greve çıkan Mersen işçileri için DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu soru önergesi verdi.

Gebze OSB’de yer alan Mersen fabrikasında çalışan DİSK/Birleşik Metal-İş üyesi işçiler, işverenin toplu iş sözleşmesi masasına oturmamasının ardından fabrika önünde greve başladı. Dün EMEP İstanbul Milletvekili İskender Bayhan konuyla ilgili bir soru önergesi vermişti. Bugün de DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Vedat Işıkhan’a konuyla ilgili sorular yöneltti.

İŞTE O SORULAR

1) Tarafıma iletilen iddialar doğru mudur?
2) Mersen fabrikasındaki işçilerin toplu iş sözleşmesi sorununu çözmek için bakanlığınızın yapmış olduğu çalışmalar var mıdır? Varsa bunlar nelerdir?
3) Eğer bu iddialar doğruysa DİSK/Birleşik Metal-İş üyesi olan 4 işçi Mersen fabrikası tarafından hangi gerekçelerle işten çıkarılmıştır? İşçilerin, işlerine geri dönmesi ve talep ettiği haklarının verilmesi için bakanlığınızın yürütmüş olduğu çalışmanız var mı?
4) Mersen işvereninin işçilerin sendikal haklarını tanımaları için Kocaeli Çalışma ve Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü ve bakanlığınızın yapmış olduğu çalışmalar var mıdır? Varsa bunlar nelerdir?
5) Kocaeli Çalışma ve Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü konudan haberdar mıdır?
6) Toplu sözleşme süreçlerinin işçi yararına sonuçlanması amacıyla bakanlığınızın yapmış olduğu çalışmalar nelerdir?
7) Soru önergesinin yazıldığı tarih itibariyle grev yapan işçi sayısı kaçtır?
8) Son 5 yılda grevdeki işçiler ile ilgili bakanlığınızın yapmış olduğu çalışmalar nelerdir?

Yorumlar