11 Ocak 2022

İktidar yavaş yavaş çöküyor ve sürekli geriliyor. Önemli olan alternatifi ortaya koyabilmek, biz de bunu tüm gücümüzle yapmaya çalışıyoruz!

Kürtlere yönelik saldırılar bitmek bilmiyor. Toplumdaki nefret söylemini bitiremediğiniz sürece bu toplum ıslah olmaz!

Kocaeli bölgesinde fabrikadaki işçiler MESS’in teklifini kabul etmedi grev kararına devam edecek!

Aysel Tuğluk için Kocaeli Kandıra Cezaevi önünde tıbbi bir açıklama yaptığım için hakkımda soruşturma başlatıldı. “Hasta mahpuslar ölmesin.” dediğim için soruşturma başlatıldı, ağır hasta hafıza kaybı yaşayan biri bunu tüm Türkiye ve dünyaya duyurayım!

Ülkenin hali bu! Bu gelişmeyi sosyal medyada ilk duyuran kişiydim. Yusuf Yerkel ile ilgili bilgi bana gelmişti. Ticaret uzmanı olmadığı halde Ticaret Ateşeliğine atandığını duyurmuştum, hiçbir medya kuruluşu benden alıntı yaptığını belirtmedi sağ olsunlar

Elektriğe zam yapan bakanlık, soğan ekmek yiyin diyor ve böylece politikalarını devam ettirmeye çalışıyorlar! Soğan, sarımsak direnci yükseltir ama iktidar kötü ekonomik politikalarını göstermemek için halkla dalga geçer gibi bu cümleyi kullanıyor!

İnsanlar kasaplardan gramlarla et alıyor! Kasaplarda bunu gördük! En ucuzundan gramlarla et alan insanları gördük! Kasapların çaresi yok indirim yaparak günü geçiştirmeye çalışıyorlar!

Biz vatandaşı ziyaret ettiğimizde yüksek gelen doğalgaz faturaları nedeniyle vatandaş: “Kombiyi hiç açmıyoruz kalın giyinip evde oturuyoruz.” diyorlar! Bakanlık vatandaş ile dalga geçiyor!

Hrant Dink’in başına gelen @fatmayavuz08 ‘ın gelebilir tedirginliğinde olan devlet görevlisi yok mudur? Çok değerli bir duruş sergiledi, “Güvergin tedirginliği yaşıyorum.” dedi. @fatmayavuz08 bu akiam 21.00’da ÖFG TV ekranlarında olacak!

2 yıldır bulunamyan Gülistan Doku’nun anne ve babası bu akşam 21.00’da ÖFG TV’de olacak hepinizi yayınımıza bekleriz!

@ttborgtr ‘un Turkovac ile ilgili eleştirilerine çok sert cevap verildi, meslektaşlarıma yöneltilen bu ifadeleri kesinlikle kabul etmiyorum!

Benzin, mazot çok pahalandı. Pazarlara gidiyoruz gündeminde mazota gelen zamlar, esnafın gündeminde de gelen zamlar var! Bugün gündeminizde mazot zammı olabilir, dün insan hakları ile ilgili ihlaller olmadığı için gündemimiz bu olur!

Yüzbinlerce KHK’lının işinden atıldığını söylerken, Kürt meselesindeki adaletsizliği söylerken, hukukun üstünlüğünün olmadığını söylerken toplumun önemli kesiminin umrunda değildi! Demokrasinin olmadığı bir ülkede ekonomik fatura halka yansır!

Çiftçinin durumu çok kötü! %800’lere varan gübre zamları var. İnsanlar gübresiz ekim yapıyorlar. “Ekim yapamadık, gübre atamadık.” diyorlar, inanılmaz zamlar geldi. 265 TL’lik bir şeyin 1365 TL olmasının hesabı olabilir mi? 300 TL olsun %800 artış olmaz!

Tarımda durum çok kötü! Motorin 1 yılda 2’ye katlandı, Gübre 7 katına çıktı! Gübreyi atamıyor, tohuma destek verilmiyor, çiftçi azalıyor, ekilebilir toprak oranı azalıyor çok üzücü bir durum!

20 Aralık’ta dolar düştü, eksiye düşen Merkez Bankası rezervleri var. – 47 Milyar $’dan -64 Milyar $’a düştü. 17 Milyar $ satılmış kimse gerçeği örtmesin!

Dolar yüksek, ihracata yönelelim diyorlar, iç piyasada sebze meyve fiyatları yükseliyor, pazarda bazı fiyatların yükseldiğini gördüğümüzde ihracata gitti o yüzden fiyatlar yüksek deniliyor!

TÜİK’in hangi rakamına inanalım! Tüik rakamları aynı açıklıyor, sahadaki işsizlik oranı fazla!

107.6 Milyar TL’ye yükseldiği söyleniyor Kur Korumalı Mevduat’ın. Bu mevduata yönelenler garanti kur korumalarını hazineden alacaklar. 3-5 rantiyeci tüm vatandaşların cebinden bu garantiyi almış olacaklar! İktidar da TL’yi korumak olarak yansıtıyor!

Omicron varyantının daha hafif geçtiği, daha hızlı bulaştığı yönünde bilgiler var, dikkatli olmamız gerekiyor!

@MustafaSentop bir milletvekilinin korunması ile ilgili hususlarda yargı ve yürütme ne diyorsa onu yapıyor, hakkı, hukuku değil yürütmenin dediklerini yerine getiriyor, Meclis’i değil kendi makamını koruyor!

Rakamlarla oynamak böyle bir şey! Devlet kurumları arasında farklı açıklamalar olmaya başlar! Haktan, hukuktan ayrılmayın diyoruz iktidar yetkililerine!

Çalışan gazeteciler ile ilgili Kanun teklifi verdik. İktidara bağımlı olmayan gazeteciliğin yerleştirilmesi gerektiğini söyledik!

İnsanların tercihleri olabilir ama bu bir zorlama şeklinde yapılmamalı, dinde özgürlük olmalı, din baskıcılık anlamına gelmemeli, dinde özgürlüğün olduğunu en başta dindarlar anlamlı! Özgürlükçü anlayışla tatbik etmek en doğrusu!

Kocaeli vaka artışında ilk 10’da. Maalesef ki girmiş durumdayız, tüm Kocaeli’li vatandaşlarımızı uyarıyoruz!

Gözaltına alınan bir kişinin miting alanında yasal sloganlar atan bir kişinin gözaltına alınma biçimini gördüm, yere yatırılan, darp edilen S.N. isimli şahsın durumuna müdahil de oldum. Gayrihukuki müdahaleleri gördük!

Partimize yönelik bir kriminalizasyon çabasıdır! @kocaelivaliligi@KocaeliEmniyeti bize Gebze’nin uç noktasındaki alanı gösterdiler ve orada miting yapmak zorunda kaldık!

Dilovası’nda tek kalan yeşil alanına 57 yeni tank yapılacağı haberi çok üzücü! Zaten perişan durumda, Yukarı Hereke’yi de ikinci Dilovası yapmak istiyorlar. Dilovası’ndaki çevre kirliliği kimsenin umrunda değil!

Ortada aşı yok! Aşının faz 2 tamamlanmış, faz 3’e geçilmiş aşı ortaya çıkmamış, etkinlik düzeyini görelim sonra konuşalım!

Yerel medya çoğunlukla yerel belediyeden besleniyor! Al gülüm ver gülüm ilişkisi oluyor! Anlamlı olmayan laflar manşete çekiliyor, önemli gelişmeler hasıraltı ediliyor. Ülkenin hali bu! Biz Tramvay Kafe’yi gündeme getirdik! Bunları söylemeye devam edeceğim

Teşekkür ederiz izleyenlerimize bir sonraki ÖFG TV’de buluşana kadar hoşçakalın, herkese mutlu bir gün diliyorum!

Yorumlar