15 Aralık 2021

Herkese Günaydın, Rojbaş! Yeni bir ÖFG TV programı ile karşınızdayım.

Gidişat çok kötü. Dolar’ın 20 TL olması bekleniyor. Allah korusun ekmeğin 5 TL olması bekleniyor. İktidar sahiplerinin vatandaş umrunda değil. Halk ekmek büfelerinde kuyruklar arttı!

AİHM Nazlı Ilıcak için hak ihlali kararı vermiş, vereceği belliydi!

Ekonomik krizi kendileri oluşturdular ve bunun üstüne OHAL ilan edip baskıcı yönetim anlayışına devam edebilirler. Bu hiçbir şeye çare değil!

Fakirlikten, yoksulluktan bir ailenin evinde çıkan yangında 4 kişi hayatını kaybetti. Günün en önemli haberi budur benim için! 4 çocuğun vebalini ödemeleri mümkün değil! Allah rahmet eylesin, yakınlarına Allah sabırlar versin!

Konya Katliamı davası dün görüldü. Avukat bey ile de görüştük, evraklar hakkında bilgimiz var. Şubat ayına ertelenmiş ve avukatın istediği birleştirmeler savcı tarafından reddedilmiş. Adil bir karar alınmasını umuyoruz! @adalet_bakanlik

Sağlıkçılar bugün G(Ö)revde! @ttborgtr Sağlıkçılar rahatsız. Bu konuda ilerleme olması gerekiyor!

Doğalgaz kış geçtikten sonra ucuzlayacakmış!

2022 bütçesinin dolar karşılığı 188 Milyar $’dı bu tutar 125 Milyar $’a düştü! Böylece büyük bir kayıp yaşandığını görüyoruz!

Dış güçler diyerek senaryo ile halkın gerçeği görmesinin önüne geçiyorlar!

Sn. @kilicdarogluk :”2021 Ocak’ta 384 $’dı asgari ücret.” Asgari ücretlinin alması gereken bu. Asgari ücret için 4000TL gibi bir rakam geçiyor akıllarından o da tepkileri azaltmak için!

Enflasyon hızla yükseliyor, ev kiraları hızla yükseliyor, vatandaş da giderek fakirleşiyor ve daha da fakirleşecek gibi!

Ev fiyatları çok yükseliyor ve buna rağmen insanlar buna rağmen ev alıyorlar. İnsanlar doları aşarak gayrimenkule yönelmeye çalışıyorlar!

Sayıştay raporlarını objektif incelemek lazım! Sayıştay raporları kimi itham ediyorsa o kurumlar gereken açıklamaları yapmalılar!

Akyurt Belediye Başkanı annemi başörtüsü sebebiyle otobüsten attılar demiş. Biz de bu tarz ayrımcılıklar yaşadık yakınlarımız yaşadı. Dün bu zulümler yaşanırken o zulmü yaşayanlar bugün kendileri zulmediyor.

Toplama kampları var ne yalanı? Toplama kampları yok mu? Orada zulüm yok mu? Var. Uygur Türkleri’ne zulüm uygulanıyor!

Ermenistan ve Azerbaycan barış görüşmeleri başlayacakmış. Biz barış yanlısı olan her adımı destekleriz!

Toplama Kampı yalanları demiş @AydinlikGazete ‘si. Uygur Türklerine zulüm var neden inkar ediyorsunuz?

Un fiyatlarının aşırı şekilde arttığını biliyoruz! Bunu başka güçler diyerek görmezden gelmek kabul edilemez!

TL’deki değer kaybı 2001’deki krizi geride bırakmış durumda. 2021 krizi 2001 krizini geride bırakmış!

Konut satışlarında yabancıların alımı artmış! Biz de betonun içinde yaşayalım!

İktidar ne yapacağını bilemiyor; her şeye para cezası keserek durumunu kurtarmaya çalışıyor!

Mescid-i Aksa ve Kudüs’te herkesin bir arada yaşaması ortak bir çözümdür!

Asgari ücret 384$’ın karşılığı olan parayı vermeleri gerekir. 5489 TL!

Cedit’te önemli bir kentsel dönüşüm var. İzmit’in merkezindeki bir mahalle, manzaralı bölgenin tamamen betonlaşmaması ve şehir planlarına uygun bir şekilde yapılması lazım. Benim oğlum da mağdur, Dikmen’de basket sahası oynayacak alan yok!

Gençlerin basket, futbol oynayacakları alanlar oluşturulmamış. Gençlerin rahatsız olduğu bir şehir oluşturdular!

İzmit’imizin yeşil halk otobüsleri zam istiyorlar. Haksızlar mı? Haksız değiller. Mazota gelen zamlar var, halk açısından bakıldığında halkın belini kırılacak. Halk minibüsçülere faturayı kesmesin faturayı iktidara kessin!

Yuvacık barajında su seviyesi %29’a düşmüş. Çok üzücü! Kuraklı var.

Gebze Akse sapağını @UABakanligi‘na sormuştum, esnaflar zor durumdaydı ve sonrasında Bakan bana Aralık 2022’de biteceğini söyledi ve o düzensizlik sonuçta bir kaza getirdi. Akse sapağındaki inşaatta göçük yaşandı!

Gebze Akse sapağında @UABakanligi Bakanlığın beceriksizliği ile esnaf daha çok mağdur oluyor!

Çayırova’nın ormanları çöplüğe dönmüş! Lastikler, çöpler, neden güvenlik önlemi yok? Bu konuda da soru önergesi veriyoruz! Bu konuyu gündemimizde tutuyoruz!

Gölcük iyi şehirleşmiş bölge değil. Her gittiğimde üzülüyorum! Modern bir şehir plancılığı içinde inşa edilmedi. Rant anlayışı ile büyüyen yerler oldu!

Bugünkü programımızı burada bitiriyoruz. ÖFG TV’de Günün Manşetleri’ni değerlendirdik. Ulusal ve yerel sorunlar için önemli bir çalışma oluyor!

Yorumlar