17 Mayıs 2022

ÖFG TV Günün Manşetleri Başlıyor!

Günaydın, roj baş. Herkese mutlu bir gün diliyorum! Her şeye #ZamGeldi ! Kur korumalı mevduat için herkesin cebinden para çıktı! Döviz yükselişini durdurmak için insanlara “Kur korumalı faiz” vereceğiz dediler, rantiye sağlanıyor!

Ahlat’taki saraylar için 151 Milyon harcanıyor! Oluk oluk rantiyeye para sağlanıyor! @BirGun_Gazetesi müteahhitlere ödenen para 20 Milyar TL! Korkunç bir şekilde vatandaşın parası çar çur ediliyor! Büyük bir israfla karşı karşıyayız!

Bu hükümetin eseri diyor @evrenselgzt !Büyük patlak var, dikiş tutmuyor! Dolar/ TL kuru yine patladı! Çaya %43, Benzine 1.68, #ZamGeldi İşsiz sayısı 8 Milyon! Felaket bir tablo var, bu felaket tablonun bitmesi için Cumhur-Zulüm ittifakının gitmesi gerekli!

Benzin 23 TL’ye dayandı. Benzin, Mazot, LPG’ye iktidar sürekli zam yapıyor! Bu trajedi devam ediyor! Tablo oldukça kötü! Benzine yine #ZamGeldi

OHAL’de birtakım haklar askıya alınabilir denildi fakat tamamen ayaklar altına alındı temel haklar. KHK’lar soykırıma yol açtı! ” @AYMBASKANLIGI toplumsal gerçeklikten uzak değildir.” demiş Zühtü Arslan! KHK’ların anayasaya aykırı olduğunu biliyoruz!

Madem KHK’ları değerlendiriyorsunuz, ihraçlar, kapatma kararları ile ilgili ne zaman karar vereceksiniz? @AYMBASKANLIGI 6 yıldır insanlar %4.5 oranında Danıştay’a yetişebilmişler. 6 yıldır insanların temel hakları gasp ediliyor!

Ben 2020 Aralık’ta OHAL Komisyonundan ret aldım halen İdare Mahkemesi hakkımda karar verecek! Bölge İdaresi, Danıştay ve @AYMBASKANLIGI aşaması var! Yüzbinlerce insandan bir kişi @AYMBASKANLIGI ‘na ulaşabildi mi? Yüzbinlerce insan ölüme uğratıldı!

6 yıldır sizin mahkemeniz @AYMBASKANLIGI ‘na ulaşan niye tek dosya yok Sayın Zühtü Arslan ?

@KararHaber 70 kilo bozuk parayı hurdacıya satan kişi cezalandırılmış! Paranın hurda fiyatı daha değerli! TL’nin geldiği değer itibariyle hurdasının daha değerli olduğu bir yer artık! Çok üzücü bir hal!

@dirilispostasi@istanbulbld ‘nin afişlerinin kaldırılmasını manşete almış! Genel ahlaka aykırı olarak görülmüş! Herkesin özgürlük anlayışı farklı olabiliyor fakat saygı esası esas alınırsa sıkıntılar yaşanmadan giderilebilir!

@yeniasya “Yolsuzluğa sarıldılar.” diyor! Yağma ve talan had safhada! “Bütçe Nisan’da da açık verdi!” “Hristiyanın cenazesinin Müslümanlar tarafından taşındığını görürseniz Filistin’desinizdir!” denilmiş! 190 Metreden keskin nişancı tarafından vuruldu!

Cenazesi korkunç bir şekilde tabutunun İsrail askerleri tarafından saldırıya uğraması ile dünya basınına yansıdı! Müslüman Filistinliler gazetecinin tabutunu omuzlamıştı! @rcfoundation ‘ın da tabutu taşınmıştı Filistinliler tarafından!

Aysel Doğan isimli barış aktivistinin cenazesi de saldırıya uğradı! Cenaze evine oradan mezarlığa götürülecekti! Olayı kriminalize etmenin anlamı yok! Evine götürülmedi cenaze! Mezarlığa ailesi dışında kimse alınmadı! İnsanlara tazyikli sular sıkıldı!

@Dogruhaber “Aile Kurumu eriyor.” demiş! Aile yıkılırsa toplum yıkılır! Bugünlerde annesi, babası cezaveinde olan, ortalarda kalmış çocukların olduğu aileler var. Anne baba tutukluluğun zulüm olduğunu tekrar söylüyoruz! @adalet_bakanlik@bybekirbozdag

@yeniyasamgazete çok üzücü hadiseler yaşandı! Sakine Kültür katledilen bir kadın! “Özel savaşın kadrolu katili” başlığını attı! Musa Orhan’da şu an serbest! Aysel Doğan ile ilgili soru önergesi verdik! Pazar günü yasağın nasıl ortaya çıktığını sorduk!

Batman’a @RTErdogan gittiğinde Kürtçe şarkılar söyletildiği zaman “Kürtçeye müsaade ediyoruz.” diyor Kocaeli’nde yasaklanıyor! Kürt meselesinde iktidar ciddiyetsiz tutum içinde! @derincebelediye@cayirovabld Kürtçe etkinlikler iptal edildi!

@Kocaeligzt şehrin önemli insanlarını seçiyor! Şirintepe mahalle muhtarı yılın muhtarı seçilmiş! Nilgün hanımla görüşmüş başarılı bir muhtar! Geçtiğimiz yılda yılın muhtarı seçilmişti! Yılın sağlıkçısı Nurcan hanım seçilmiş, başarılı bir doktor!

@bizimyaka@izmitbelediye Başkanı @fatmakaplan ‘ı eleştiriyor! İzmit yürüyüş yolundaki yan yolların yapılmadığına dair eleştirilerde bulundu! Biz de bunları inceleyeceğiz!

Umarım ekonomik krizin etkisi biter! Çarşıda pazarda büyük tepkiler var! Alım gücünün düşüklüğü nedeniyle çok tepki gösteriyor halkımız çok da haklılar bunun yolu iktidarın gitmesi, bir an evvel gitmesi gerekiyor!

Yorumlar