23 Kasım 2021

#aysegul 4.5 aylık savaşı kaybetti. #aysegul bir Afganistan uyruklu birinin saldırısı sonucu hayatını kaybetti. #aysegul 4.5 aydır yoğun bakımdaydı. Gebze Prime Hastanesi’nde yoğun bakımdaydı. Onu ziyaret ettim, babası ve başhekim ile görüştüm.

#aysegul maalesef hayatını kaybetti. Kadınlara yönelik şiddet herkesten gelebiliyor. Fiziken güçsüz olana yönelik güçlü olanın hoyrat ve zalim bir saldırısı olduğunu düşünüyoruz! Kadınlara saldıran zorbalığı esas almış erkekler oluyor.

Emekliler her şeye gelen zamlardan dolayı eylem yapmışlar. Boş tencereyi kaynatmışlar, emekliler sonuna kadar haklı. Biz @HDPgenelmerkezi olarak asgari ücretin en az 5 bin emekli maaşlarının 4 bin olması gerektiğini söylüyoruz!

Erkek şiddeti her yerde olabiliyor! Devlet kurumlarında, evde, sokakta; fiziken güçlü olduğunu hissedenler fiziki saldırılarda bulunabiliyor. Kadınları korumaya yönelik önlemlerin alınması gerekiyor!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışmaları sürüyor. Kademeli asgari ücret meselesi var. İşin ağırlığına göre arttırılıp azaltılacak deniliyor. Biz en az 5 bin TL olması gerektiğini söylüyoruz çünkü ağır veya hafif insanlar geçinmek için en az 5 bin almalı!!

Emeklilerimizin çok zor durumda olduğunu biliyoruz, çok sıkıntı yaşadıklarını biliyoruz! Maaşlarının yükselmesi lazım bir an evvel!

Faiz iktidarın ekonomik yanlış politikalarından kaynaklı. Halkı kandıracak birtakım komplo teorilerine yaslanmaktan başka bir şey yapmıyorlar! Bu tür klasik siyasetçi lafları ile bir yere gidilemeyeceğini herkesin görmesi lazım!

Siz kendi yurt dışındaki öğrencinize sahip çıkamıyorsunuz. Yanlış ekonomi politikalarınız ile faiz yükseliyor, döviz yükseliyor. #dolar artıyor. Tüm ekonomistler görüyor.

128 Milyar $’ın bir kısmı yurt dışına çıkıp, bir kısmı geri döndü mü? Katar ile yapılan anlaşmalarda Katar’ın bize ödeyeceği dolar ücreti daha düşük ücretli olduğu iddiaları var! 128 Milyar $’ın hesabını veren yok!

Bisiklet kullanan bir genç arkadaşımız Umut Ahmet Gündüz ile ilgili önergeler verdik. Anne-baba ile görüştük. Bu ailenin yanındayım, hayata yeni başlamış gencecik bir delikanlının zalimce bitirilmesinin öyküsü. bu kazalarda cezalandırılması gerekiyor!

Umut Ahmet Gündüz’ün anne babası bize geldiler. Meclis’e gelip kampanyalar yürüttüler. Meclis’te bunu gündem ettik, iktidarın duyarsızlığı var. Bu duyarsızlık ile 25 yaşında iki gencecik evladımızı kaybettik. İçki içeceksen iç araba kullanma! Bu cinayet!

Eski Çalıştığım Seka Devlet Hastanesi’nde yıllarca mesai yaptığımız Işıl Dalgın Covid kaptıktan sonra yoğun bakımda kalmış ve dün hayatını kaybetti. Az evvel eski mesai arkadaşlarım olan hemşire arkadaşlarımı aradım. Aşı yaptırmak istememiş.

Ailesine, iş arkadaşlarına ve tüm Kocaeli halkına baş sağlığı diliyorum. Covid çok canlar yakıyor. Lütfen aşınızı yaptırın! Komplo teorilerine inanmayın!!!

Ben göğüs hastalıkları uzmanıyım. Biz sigara ile çok mücadele eden meslek gruplarıyız, KOAH sıklığı çok arttı. 5 Milyon KOAH hastası bulunduğu tahmin ediliyor! KOAH ile ilgili hava kalitesi de KOAH yapabiliyor! Çok üzücü!

Ekonominin neden kötü gittiğini hepimiz biliyoruz!

Mutfak yanıyor! Markete gitmiyor musunuz? Dün Keklikpınarı’nda pazara gittim. Keklikpınar’a yakın Dikmen’de pazara gittik. Esnafa sorduk. “İşler nasıl?” dedim. “Çok kötü vekilim.” dedi. Vatandaş bunu söylüyor, çok zor durumda. Bu hali kabul edemiyorum!

Bit pazarlarına bile zam gelmiş! Çok ucuza elbise ayakkabı satılan bit pazarlarına yaklaşılmıyor!!!

Kadir İnanır yoğun bakımda. Kendisi için Allah’tan şifa diliyoruz. Barış yanlısı bir insandır. Barış ve insan hakları ile ilgili toplantılara katılarak destek vermiş bir aktorümüzdür. Allah’tan şifa diliyoruz. İnşallah iyiye gider, onun için dua ediyoruz!

Yahudi’ye karşı çıkmakla bir yere varmak mümkün değil! Yahudi olmak suç değil ama Siyonist olmak suçtur! Yahudiler de Allah’ın yarattığı ırktır ancak Siyonist, sömürgeci bir düşünceyi meşrulaştırılırsa onlara karşı çıktık. Filistin’deki zulme karşıyım!!

Kürt meselesindeki sorunların bir an evvel barış yolu ile bitmesi lazım!

Ben tüm Türkiye halkının yanındayım. Kürt, Türk, Alevi, Solcu, Sağcı kim olursa olsun onun yanındayım. Biz Harbiyeli öğrencilerin de yanındayız. Herkesin yanındayız!

25 Kasım öncesi kadınlar birçok eylem yapıyorlar. 25 Kasım’da birçok yerde paneller, toplantılar olacak. Kadınlar #istanbulsozlesmesi ‘ni isteyecekler! 25 Kasım’da kadınlarımızın bu çağrılarına, eylemlerine kulak kabartalım. Haklılar!

Kadınlar kendilerini güvende hissetmiyorlar! Bu konuda duyarlılık oluşturmalıyız!!!

Yorumlar