3 Aralık 2023

Son Kale Kocaeli

HEDEP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Kocaeli Şehir Hastanesi’ne giderek hastanedeki skandalları yerinde tespit ettiklerini dile getirdi.

HEDEP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu,  Kocaeli Şehir Hastanesi’nde hastalarda oluşan yanıklarla alakalı açıklamalarda bulundu. Şehir Hastanesi’nin önünden video çekerek kişisel sosyal medya hesabından paylaşan Gergerlioğlu, “Kocaeli Şehir Hastanesi’nde uzun süredir bazı sıkıntılar var! Ameliyathane masaları ile ilgili önemli sıkıntılar var ve ameliyata yatan hastalar yanık ile kalkıyorlar! KBB hastası, ameliyata yatıyor sırtında yanık ile kalkıyor! Kadın doğum hastası ameliyata yatıyor sırtında yanık ile kalkıyor. Sünnet olan çocuklar yatıyorlar, sırtında vücudunda yanık ile kalkıyorlar. Kalp damar hastaları yatıyor, vücudunda yanıklar ile kalkıyor.” dedi. 

Gergerlioğlu’nun yaptığı açıklamanın tamamı şu şekilde:

Kocaeli Şehir Hastanesi’nde uzun süredir bazı sıkıntılar var. Ameliyathane masalarıyla ilgili önemli sıkıntılar var ve ameliyata yatan hastalar yanıkla kalkıyorlar. Kadın doğum hastası ameliyata yatıyor sırtında yanıkla kalkıyor. Sünnet olan çocuklar yatıyorlar sırtında, vücudunda yanıkla kalkıyorlar. Kalp damar hastaları yatıyor vücudunda yanıklarla kalkıyor.

Biz bununla ilgili Sağlık Müdürü ve başhekime ulaşmaya çalıştık maalesef ulaşamadık. Sonunda Sağlık Bakanına sorduk o da açıklama yapmadı. Demek ki bir şeyler gizleniyor, bir şeylerin üstü örtülmeye çalışılıyordu. Bunun üzerine vakaların durumunu takip etmeye başladık. Bakın vatandaşlar bize gönderiyorlar. Vücudunda yara olan vatandaşlar var. Birçok yanık vakası var. Vatandaşın bir kısmı bize ulaşıyor ve vakaları bildiriyor. Bir kısmı da korkusundan bildiremiyor. En sonunda Sağlık Müdürü Yüksel Pehlivan bir açıklama yaptı. Yuvarlak ve geçiştirici bir açıklamaydı. Şu anda ameliyatlarda bir sorun yok falan dedi. Ama biz fotoğraflarıyla gösteriyoruz. Bu sıkıntılar neden var? Neden bu ameliyatlarda yanıklar oldu?

Sayın Yüksel Pehlivan bunların açıklamasını yapsın, bunu bekliyoruz. Oldukça tehlikeli yanıklar oldu. Bununla ilgili bir cevap alamadık. Şu anda belki ameliyatlar normale dönmüştür ama son 3 4 haftadır ameliyat masalarındaki yanık vakalarını tekrar Sağlık Müdürü, Sağlık Bakanı, Kocaeli Şehir Hastanesi Başhekimliğine soruyoruz. Neden bu sıkıntılar oluyor? Kamuoyu adına cevap bekliyoruz. Biz vatandaşın sağlığı için soruyoruz. Geçiştirici cevaplar istemiyoruz. Sağlık Müdürlüğünü, Kocaeli Şehir Hastanesi Başhekimini defalarca aradım, telefonlarımıza çıkmadılar, kaçtılar. Telefonumuzu bırakıyoruz dönmüyorlar. Bu yanık vakaları olduğu sırada hiçbir beyanatta bulunmadılar. Konuyu takip edeceğiz. Halkımızın sağlığı için Kocaeli Şehir Hastanesi’ndeki skandalları yerinde tespit ediyoruz ve takip ediyoruz.

Yorumlar