27 Mayıs 2022

Medya Haber

Cezaevlerinde durum kötü! Türkiye Cumhuriyeti tarinin en kötü, en kalabalık dönemi yaşanıyor! 383 cezaevi var, 37 cezaevi yapılmaya devam ediyor! İktidar sürekli cezaevi yapıyor! En fazla yaptığı kamu kurumu cezaevi!

Adil olmayan yargılamalardan dolayı insanlar cezaevlerinde! İnsanlar ağır bir şekilde cezaevlerinde çile çektiriyorlar! Tutuklu olanlar ağırlaştırılmış müebbet hükümlüsü muamelesi görüyor! Gazete verilmeyen, havalandırmaya çıkamayan insanlar var!

Adalet Bakanlığı yalan açıklama şampiyonu oldu! Yakinen bildiğimiz birçok hususta yalan yanlış açıklama yapıyorlar! Cezaevi yönetimleri de gayet rahatlar, sırtlarını @adalet_bakanlik ‘a dayamış durumdalar! Cezaevi idareleri çok rahat!

Kırıklar Cezaevi’nde Ali Haydar Ak diye bir müdür var; adını ezberledik! Mahpuslardan bu kişi hakkında çok şikayet alıyoruz! Çok keyfi işler yapıyor! Hesap sorulmayacağını düşünüyor! Dün Diyarbakır zindanında da böyleydi! @adalet_bakanlik@bybekirbozdag

Soru önergelerimize cevap verilmiyor! @adalet_bakanlik ‘a en çok soru önergesi veren milletvekiliyim! Soru önergelerimin %80’ini cevaplanmadı! Zulümlere sessiz kalmadığımızı, bir gün hukuk önünde hesap sorulacağının bilinmesi için bu işlemleri yapıyoruz!

Eski Bakan @abdulhamitgul ‘e de söyledim! Adın adalet bakanı ama ne partinde ne bakanlığında adalet var demiştim! Tüm bu hukuksuzluklarından sonra görevden alındı ve @bybekirbozdag da selefinin fazlasını yapmaya çalışıyor!

İnfaz koruma memurlarının, ihlalleri, cezaevi yönetiminin ihlalleri var! “Soruşturma açıldı, cezayı verdik.” diyen yok! Mahpus Bengisu Demirel’e ziyaretçi diye polisler geldi cezaevine! Ne dolaplar dönüyor? Nasıl yapabiliyorsunuz bu hukuksuz işlemleri?

Mahpusların itirazını infaz hakimliği kabul etse bile ağır ceza mahkemelerinde savcı ne diyorsa o oluyor! Gözlem kurulu toplanıyor mahpusun lehine karar veriyor 3 gün sonra aleyhine karar veriliyor! 1/10 infaz indirimi siyasi mahpuslara verilmiyor!

Eğer siz iyi halliyseniz size 1/10 oranında indirim yapılarak 60 aydan 6 ay daha erken çıkabilirsin diye yönetmelik çıktı 1.5 yıl önce. Bir Allah’ın kulu bu uygulamadan yararlanamadı! Siyasi mahpusun 80 puan alma şansı yok! @adalet_bakanlik@bybekirbozdag

Hak ihlalleri görmezden geliniyor! Coğrafi güvence niye getirilmiyor? 3-4 yıldır hakim ve savcılara sürülmeme imkanı getirilecekti! Bu iktidar coğrafi güvenceyi getirir mi? Ankara’da hakim adil karar verince ertesi gün kendisi Şemdinli’de! @bybekirbozdag

Çıplak arama var! Ben gündeme getirmeden @hdpdemirtas Edirne Cezaevi’ne girdiğinde çıplak arama yapılmak istenmiş, yapamamışlar! Çıplak arama, ağız içi arama yüzünden mahpuslar hastaneye gidemiyor! @bybekirbozdag@adalet_bakanlik@ctekurumsal

Ekonomik kriz mahpusları ve yakınlarını da vuruyor! Vatandaş her gün fakirleşiyor! Kriz derinleşiyor! Dolar’ı, Euro’yu tutabilen yok! Cezaevinde kantin fiyatları çok fazla! Mahpus yakınları zaten zor durumda! 10 TL’lik mal 1-2 ay içinde 35 TL oldu!

Mahpus için telefon kartının fiyatı bile önemli! Mektup masrafları artmış durumda! Cezaevi içindeki mektuplar ücretli hale getirildi! Bir zarfa 3 mektup koymakta yasak! Elektrik fiyatları işyeri statüsünde! @adalet_bakanlik@bybekirbozdag@ctekurumsal

Mahpuslar Diyarbakır’dan Tekirdağ Cezaevi’ne gönderiliyor! Anne babaları evlatlarını göremiyorlar! En yakın cezaevi masrafı; arabanızla Ankara’dan Eskişehir’e gidip gelmenin masrafı 1000 TL! Cezaevi kantin fiyatları da çok pahalı! @adalet_bakanlik

Cezaevlerinde çok nakil oldu! Sincan Cezaevi’ndekileri Van, Erzurum, Diyarbakır’a gönderildi! Mahpus yakınları evlerini taşıdılar! Yolculuklarda trafik kazası riski çok yüksek! Görüş saatini kaçırmamak için hayatını kaybeden çok insan oldu! @bybekirbozdag

Sığınmacıların %85’i gitmeyi düşünmediğini söylüyor! Vatandaşlık verilen sığınmacılar var! Bazı illerde çok aşırı sığınmacı var! Urfa, Kilis, Antep’de çok yüksek miktarda sığınmacı var! İnsanlar burunlarından soluyor!

Ankara Kızılay’da Somalili kişilerin ruhsatlı bir şekilde işlettiği restorantı @EmniyetAnkara ‘dan gelip “Buradan gidin, sizi burada istemiyoruz.” deyip taciz etti, müşterilerini sebepsiz yere gözaltına aldı! @TC_icisleri@suleymansoylu

2 yıl önce Pazarkule Sınır Kapısı’na insanlar sürüldüler! Orada ölenlerin hesabını kim verecek? Bazı pazarlıklar karşısında geri adım atıldı! 4 Mart 2020’de Edirne’ye gittik insanlar çayırda gece yattılar nedeni; Avrupa’ya baskı yapması!

Kürt’ü tehlike, Kürtçeyi terör, Kürt’ün kültürünü, kimliğini terör gören anlayışla karşı karşıyayız! @aynurdogan konseri @kocaelibld@derincebelediye ‘den sonra @bursabuyuksehir ‘de de iptal edildi! @cayirovabld ‘de Kürtçe tiyatroyu iptal etti!

Hakkı çiğnenmiş halkın isteklerini çatışmayla yok edemezsiniz! @HDPgenelmerkezi partimize kapatma davaları, Kobani Kumpas Davaları ile prim yapılmaya çalışılıyor! Çözüm süreci öncesi 300 Milyar $, sonrasında 1 Trilyon $’a varmış durumda! Çözüm var mı? Yok!

Yorumlar