23 Ekim 2023

Kocaeli Gazetesi – Hakan Yağcıoğlu

İzmit düşmanlığı büyüyerek sürüyor. Yıllardır İzmit’in ismiyle uğraşanlar, merkez ilçe ibaresini kaldırdıktan sonra ilçeyi kimliksizleştirme adımlarını birer birer atıyorlar. Ülkenin eğitim tarihine damgasını vurmuş dünyaca ünlü İzmit Lisesi’ni kentin göbeğinden alıp cezaevinin yerine taşıyan zihniyet, şimdi de kentin ana damarlarından biri olan ve binlerce insanın yıllardır faydalandığı kent içerisindeki tek sağlık kuruluşu olan Saraybahçe Semt Polikliniği’ne kafayı taktı.
Tüccarlara peşkeş çekmek için boş alan arayan siyasi parti çevrelerindeki iş takipçileri, kenti haraç mezat satarlarken, Yürüyüş Yolu’nun üzerindeki rant büyüyünce, bu kez de gözünü semt polikliniğine dikti. Ancak kent merkezindeki muhalif siyasilerden bile ses çıkmazken, muhalif kanadın da hiç bir girişimi bulunmazken, YSPKocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, olaya el attı ve burada da tavrını koyarak, kenti uyandırma gayretini sürdürdü. Siyasi kimliğiyle öne plana çıkan ve kentin birçok rant alanını yerinde görüp görüntüleyerek ifşa eden Gergerlioğlu, semt polikliniğinin durumunu gözler önüne serdi. Gergerlioğlu iddialarıyla da hayli ses getiriyor. Zira polikliniğin bir çürük raporu olmamasına rağmen ‘çürüktür’ diye yıkılacağını öğrenen Gergerliğoğlu, soluğu binanın önünde aldı. Bir çok insanın kolayca erişebildiği poliklinikte diş dolgusundan küçük çaplı operasyonlara kadar bir çok işlem yapılırken, alınan karara İzmitli vatandaşlar da isyan etti.
Gergerlioğlu’nun ‘İzmit’in kalbinde birilerine rant alanı açacaklar’ iddiası, İzmit Seka Devlet Hastanesine bağlı olan Yürüyüş Yolu Semt Polikliniği önünde yaptığı açıklamalar, gazetemizde yayınlandı. YSP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Alınan karot örneklerinin henüz sonucu çıkmamışken polikliniğin çürük olduğuna nasıl karar verdiler?” diye sordu. Polikliniğin taşınmaya başladığını söyleyen Gergerlioğlu, “Depremi bahane ederek binayı yıkacaklar, İzmit’in kalbinde birilerine rant alanı açacaklar” ifadelerini kullandı.

“İzmit’in can damarları kesiliyor” yazıma gelen yorumlar:
-SÖZ: AKP İzmit’te belediye seçimlerini kaybetmesini bedelini İzmitliyi ödetiyor. Marttaki seçimlerde de İzmit kazanamaz ise sanırım Kocaeli il merkezini ve valiliği ya Başiskele’ye ya Kartepe’ye taşır…
-MELİH: Kanla, canla alınmış bu ülkenin vatandaşlığını parayla satabilenler için bina çerezdir. Alacak bile bellidir. Haram olsun. Sebep olanların Allah belasını versin!..
– EMEKLİ FARUK: Akp rüşvetçidir hırsızdır…
-MÜLAYİM: Şehir hastanesinin yanında KOCAELİ DEVLET HASTANESİ var, parayı orası kazanacak… İzmit Semt Polikliniği hekimleri de bağlı oldukları SEKA DEVLETE dönecekler, sakıncası yok, problem de yok….Ne bu velvele!

Yorumlar