9 Mart 2024

Politika Haber

Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun kuruculuğunda yer aldığı Vicdan Vakfı pek çok kuruluşun katılımıyla resmi açılışını gerçekleştirdi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun kuruculuğunu yaptığı ve Yönetim Kurulu’nda yer aldığı 2023’te kurulan Vicdan Vakfı (Vİcdan) resmi açılışını gerçekleştirdi. Açılışa Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkanı Metin Bakkalcı, İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Sekreteri Halil İbrahim Vargün, Sivil Siyaset Hareketi, Liberal Parti yöneticileri, İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER), Hak İnisiyatifi Derneği üyeleri de katıldı.

“YAPABİLECEĞİMİZ ÇOK İŞ VAR”

Açılışta konuşan Gergerlioğlu, vicdanın toplumda büyümesini ve etkili olmasını sağlamak istediklerini belirterek, “Ulusal ve uluslararası düzeyde güçlerin vicdansız işlere çokça imza attığı bu günlerde Vicdan Vakfı olarak yapabileceğimiz çok işin olduğunu düşünüyoruz” dedi.

“İŞKENCEYE KARŞI GAYRET ETMEK”

Kürt sorununun çözümünün sadece siyaset ile olamayacağını kaydeden Gergerlioğlu, “Sivil toplumda bir ortak çalışma, önyargıların olmadığı bir düzlemde çalışma gerekliliği de apaçık ortada. İşkenceye karşı gayret etmek, demokratikleşmeyi engelleyen tüm hususlara karşı gayret etmek, ülkenin demokratik bir zeminde olması, vatandaşların insan haklarına saygılı özgürlükçü bir anlayışa sahip olması, öteki görülene karşı empati duygularını artırabilmesi arzusundayız” dedi.

VAKIF FAALİYETLERİ

Gergerlioğlu, vakıf olarak insanların farkındalık duygularının gelişmesi için haftanın ya da ayın vicdan davranışını sergileyen kişiyi ilan ettiklerini, vicdan ziyaretleri yaparak farklı toplum kesimlerini ziyaret ederek dinlediklerini ve seslerini duyurmaya çalıştıklarını ve sanat ile de toplumda bir farkındalık oluşturmaya çalışacaklarını belirtti.

Gergerlioğlu’nun konuşmasının ardından konuklar kendilerini tanıtarak tebrik mesajlar

MA

Yorumlar