21 Mart 2024

Velev

Vicdan Vakfı’nın, vicdan ve empati konularını kısa film formatında işlemeye cesaret eden filmlerin katılacağı “Vicdanlı Gençlik Kısa Film Yarışması” için başvurular başladı. Yarışmaya 18-35 yaş arasındaki herkes başvurabilecek.

AAnkara merkezli Vicdan Vakfı, vicdan ve empati konularını kısa film formatında işlemeye cesaret eden 18 – 35 yaş aralığındaki genç yeteneklerin keşfedileceği ‘Vicdanlı Gençlik Kısa Film Yarışması’na başvurular başladı. Gençlerin yaratıcılıklarını sergilemeleri ve toplumsal farkındalık yaratmaları amaçlanan festivalde dereceye girenlere para ödülü verilecek.

Yarışmaya katılacak eserlerde “Tematik Derinlik”, “Yaratıcı Yaklaşım”, “Toplumsal Duyarlılık”, “Sanatsal Kalite” ve “Etkileyici Anlatım” beklenecek.

Yarışmaya katılacak filmlerin maksimum 15 dakika olması beklenirken, eserler istenen dilde hazırlanabilir.

Yarışmanın birincisi olan filmde 25 bin TL, ikinciye 15 bin, üçüncüye ise 10 bin TL para ödülü verilecek. Yarışma için son başvuru tarihi ise 10 Haziran 2024.

Yarışmayla ilgili detaylı bilgilere şu linkten ulaşılabilir.

VİCDAN VAKFI HAKKINDA
DEM Parti Kocaeli Milletvekili ve insan hakları aktivisti Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun kısa bir süre önce kurulmasına öncülük ettiği Vicdan Vakfı, Ankara’daki genel merkezinde çalışmalarını sürdürüyor. Vicdan kavramının farkındalığının artmasını amaçlayan vakıf, farklı dini, etnik, mezhebi, siyasi kesimden insanlar makuliyet zeminde insani anlayış ve vicdan ekseninde bir araya getiriyor.

Yorumlar