25 Ekim 2023

Evrensel

HEDEP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu, birkaç maaş alan bürokratlara dikkat çekti. İYİ Partili Ömer Karakaş da iktidarın çalışan emeklilere 5 bin lira vermekten bile imtina ettiğini söyledi.

HEDEP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, çift maaş alan bürokratları dikkat çekti.

Gergerlioğlu, “Fahrettin Altun Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Üyeliği olmak üzere 2 maaş alıyor. Erişah Arıcan Borsa Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Varlık Fonunun Yönetim Kurulu Başkan Vekili. Alpaslan Çakar Varlık Fonunun Yönetim Kurulu Üyesi ve Ziraat Bankası Genel Müdürü. Cemil Ertem maşallah, bu 2 değil, üç tane maaş alıyor. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi, Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkan Vekili. Adnan Ertem, Mücahit Demirtaş, Meltem Taylan Aydın, Ebubekir Şahin, Sezai Uçarmak olarak liste devam ediyor” dedi.

İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş da “Birçok kurumdan yönetim kurulu üyelikleri adı altında en az 10 emekli maaşı kadar ilave parayı her ay ceplerine indiriyorlar. Buna karşın, emeklilerimize sadaka olarak verilen 5 bin liralık bir ikramiyeyi dahi çalışan emekliye vermekten imtina eden bir iktidar var. 11 maaş alan cumhurbaşkanı danışmanı var” dedi. (HABER MERKEZİ)

Yorumlar