28 Nisan 2023

Zahit Laçin: ” Hayvan sahibine gerekli destek verilmesi gerekiyor. Çıkış noktası bu. Hayvancılığın temeli köy. Köylüye sen destek vermezsen köylü ile alakalı sadece endüstriyel besine çevirirsen o da tekelleşiyor! “

Zahit Laçin: “8-10 sene öncesinde Gebze’nin köylüleri, “Hayvanımız var kes.” diye. Şimdi hepsi ahırını kapatmış, köylerde faaliyet yok. Belli başlı çiftlikler var onlar da kurban üzerine çalışıyor. Süt üzerine çalışan kimse yok.”

Zahit Laçin:” Kıymanın kilosu 350 TL kurtarmıyor. Ticaret olması için 380-400 TL’ye satılması gerekiyor. 235 TL’ye karkas kesiliyor kemiği filesi işletme giderleri ile kurtarmıyor. Üreticiye destek verilmesi gerekirken ithal getiriliyor.”

Gergerlioğlu: “Nasıl işler? Bayramda satışlar nasıldı? Pazar Esnafı: “İdare etmeye çalışıyoruz. Önceki bayramlara göre düşüktü.” Gergerlioğlu: “Sattığın fiyata alabiliyor musun?” Pazar Esnafı: “Geçen sene sattığımız fiyata alamıyorduk.”

Pazar Esnafı:”Hocam inşallah 2, 3 vekil çıkartacağız bu sene. 2 vekil çıkartmak için zorlayacağız. Gergerlioğlu:” Yapabiliriz değil mi?” Pazar Esnafı:”Yapacağız inşallah.” Gergerlioğlu:”İnanıyor musun?” Pazar Esnafı:”Biraz daha uğraşacağız.”

Gergerlioğlu:” Nasılsınız iyi misiniz?” Pazar Esnafı: “Sizi gördüm daha iyi oldum. Ben inşallah bu sefer 3. vekil çıkmasını bekliyorum. Geçen seçimde neredeyse 2. vekil çıkartıyorduk bu sefer 3. vekili bekliyoruz. Çok umutluyum.”

Partimiz

@Yesilsolkocaeli İl, İlçe Örgütlerimiz ve Kocaeli milletvekili adaylarımız ile birlikte Kocaeli Çayırova’da Pazar yerini ziyaret ettik! Hem pazar esnaflarımızın hem de halkımızın sorunlarını ve taleplerini dinledik!

Gergerlioğlu: Adı nedir?Faydası ne? Pazar Esnafı: Gulik (Çiriş Otu) Faydası çok! Gergerlioğlu:Gulik’in faydası bitmez diyorlar. Kokusu güzel. Memlekette seçimden sonra böyle mis gibi kokacak mı? 14 Mayıs’ta memleketi mis gibi kokutacağız.

Gergerlioğlu: “Merhaba nasılsınız? Fiyatlar nasıl?” Pazar Esnafı: “Fiyatlar normal ama yükseliyor.” Gergerlioğlu: “Çayırova’da patates 17.5 TL sen 15 TL’ye düşürmüşsün halk adına teşekkür ediyoruz.” Pazar Esnafı:” Fiyatlar değişiyor.” ,

Yorumlar