30 Kasım 2021

Özgür Kocaeli

Bölge halkı ve muhtarının talebine destek veren HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, bu talebin bir an önce yerine gelmesi için çaba gösterdiklerini belirtti.

SEÇİM BÖLGESİNDE

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, gazetemizi ziyaret etti. Meclis’te bütçe görüşmelerinin komisyonda tamamlanmasının ardından seçim bölgesi olan Kocaeli’ye gelen Gergerlioğlu, Derbent tren istasyonu ile ilgili vatandaşların sorunlarını dinlediğini söyledi. Gergerlioğlu, Hereke’de yapılacak olan düzenli depolama alanı ile ilgili bölge halkı ile görüşeceğini belirtti.

BİR ADIM İLERİ GİDİLMEDİ

Ankara’dan Kocaeli’ye geldiklerinde ilk olarak Derbent’e gittiklerini söyleyen Gergerlioğlu, “Derbent’te bulunan vatandaşlar ve muhtar yıllardır tren istasyonunun açılması için mücadele ediyor. Vatandaşlar tren istasyonun açılmasını istiyor ama yıllardır bir adım ileriye gidilmedi. Bakan ile konuyu görüştük ama O da çaresiz. Kocaeli’deki milletvekili arkadaşlarımızın tamamı Derbent halkının talebinin yerine gelmesi için çırpınıyor. Ama olmuyor” dedi.

HALKA BİLGİ VERİLMİYOR

Yukarı Hereke’de yapılmak istenen düzenli depolama alanı ile ilgili soru önergesi verdiklerini ifade eden Gergerlioğlu, “Bölgede nasıl bir çalışma yapılacağı belli değil. Ne depolanacağı net olarak bilgi verilmiyor. Eğer cüruf depolanacaksa bunun halk sağlığı üzerindeki etkileri ne olacak? Aynı zamanda SİT alanına yakın bir yer orası. Bölge halkı burada yapılacak olan çalışma ile ilgili net bilgi verilmeli ve halkın kafasındaki soru işaretleri giderilmeli” dedi.

ERKEN SEÇİM İDDİASI

Erken seçimin 2022 yılının ekim ayında olacağını savunan Gergerlioğlu, “ Türkiye erken seçime gitmek zorunda. Memleketin bu ekonomik durumu kaldıracak hali kalmadı. Demokratikleşme ve adalet konusunda ciddi sıkıntılar var. Esnaflar büyük zorluk yaşıyor. Zaten mevcut iktidar ortaklığı da ortaklıktan memnun değil. Bunu kulislerde duyuyoruz. Mevcut sistem yürümüyor. Bunu artık iktidar partisi de görmeye başladı. Bizim sistemle ilgili eleştirilerimizin ne kadar haklı olduğunu artık daha iyi görüyoruz” dedi.

Yorumlar