06.01.2022

Derince Esnafı Ziyaretimiz

Yurttaşlar ile yaptığımız sohbettte bize: ” Sosyal medyadan sıkı takip ediyorum sizi. Duruşunuz çok hoşuma gidiyor. Gidişat kötü. İşsizim şu anda. Kötü de değil aslında çukur eksideyiz.” diye ülke ekonomisi hakkında görüşlerini beyan etti.

Bir fırında sohbet ettiğimiz yurttaş ise: “Maaşlarımız düştü, her şeye zam geldi maalesef. Eğitim sektöründeyim ama çalışmıyorum ne yazık ki.” diyerek serzenişte bulundu.

Derince’de ki kasap kardeşimiz ile yaptığımız hasbihalde ise: ” Kuzu etini 85 TL’den verdim sonra zam geldi ben gittim 85’ten geri aldım. Bıktım anlatamam size. Karı bir tarafa bıraktık zarar etmeyelim derdindeyiz. Kazandığım farka gitti elektriğe zam geldi. Elektrik 2500-3000 geliyor. Bu zamlardan sonra yazın 5-6 bin gelir elektrik borcu. Poşete verdim 40 lira dolabı yeni yaptırdım dolarla. Adam dolarla çalışıyor. Poşet bize önceden 13-14 tlye geliyordu şimdi 40 tl oldu. Streç filim 250 tl idi şimdi 650 tl oldu. ” diyerek gelen zamlardan yakındı. Kuzu etini 85 TL’den verdim sonra zam geldi ben gittim 85’ten geri aldım. Bıktım anlatamam size. Karı bir tarafa bıraktık zarar etmeyelim derdindeyiz. Kazandığım farka gitti elektriğe zam geldi. Elektirik 2500-3000 geliyor. Bu zamlardan sonra yazın 5-6 bin gelir elektrik borcu.

Esnaf gezimizde emeklilerimiz ile de konuştuk. Bir emekli yurttaşımız: “Emeklilerin işi çok zor vallahi. Bir şeye atmışlar emeklileri boşver ölsün gitsinler diyorlar. Çocuk oktan var kirada oturan var. Çok şükür biz iyiyiz kendi adıma demedim bunları. Çocuğumuz kirada 1500 TL kirası var asgari ücretle maaş alıyor, okula giden çocuğu var.” diyerek serzenişte bulundular. Biz emeklilerin durumunu çok iyi biliyoruz. Çok sıkıntıda olduklarını biliyoruz. Seslerini çıkaramadıklarını biliyoruz. Meclis’te sürekli gündem ediyorum. Bu kadar hizmetten sonra vefasızlığa uğruyorlar. Sürekli anlatıyorum diyerek onları yalnız bırakmadığımızı vurguladık.

Bir emeklimiz de: “Emeklilere 2000 senesinden sonrakilere verilmedi. Gündeme getirebilirseniz. Bir de elektirik-doğalgaza zam yapıldı ya. Çok zamlar geldi. Emekliyiz ama çalışıyoruz hala yetmiyor. Benim emekli maaşım 2600 tl. Şimdi zamla 3000 küsür olmuştur. Ben hesaplamıyorum hesaplasan ne olur?” diyerek durumundan bahsetti

Bir esnaf kardeşimiz : “Bizi birbirimize düşman etmek istiyorlar. Biz bir noktada anlaşıyoruz.” dedi. Evet tabanda anlaşmanın olması çok zor değil. Biz oturur konuşuruz ve birbirimize yaklaşırız. Önemli olan konuşabilmek. Başkasınının ne yaşadığını hissedebilmek. Yani empati yapabilmenin önemini belirttim.

Esnaf ziyaretimizde küçük kardeşlerimiz ile sohbetimiz de oldu

Yorumlar