27 Kasım 2021

KHK’lı öğretmen Recep Yaya, öğretmenler gününden bir gün sonra intihar etti. Yaya’nın ölüm haberini duyuran HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, duruma isyan etti: “Bu kaçıncı, kaçıncı? Kaçıncı intihar? Tek vicdan sahibi yok mu bu soykırımı gören?” dedi.

KHK’lı öğretmen Recep Yaya, Bayburt’da baraj gölünde öğretmenler gününden bir gün sonra intihar etti. İki gün boyunca kayıp olan Yaya’nın cansız bedenine, dün Demirözü Baraj Gölü’nde ulaşıldı. Yerel medya tarafından sade bir vatandaş gibi ölümü haberleştirilen Recep Yaya’nın KHK’lı bir öğretmen olduğunu kamuoyuna HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu duyurdu. Gergerlioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, KHK’lılara karşı yapılan zulümlere isyan etti: “KHK’lı öğretmen, öğretmenler gününde intihar etti. Bu kaçıncı, kaçıncı? @Akparti Kaçıncı intihar? KHK ihraç öğretmen, öğretmenler günü sonrası gün intihar etti. Cesedi bugün bulundu. Bayburt’ta öğretmendi. Ondan kalan son iz baraja giden ayak izleriydi!!! Bugün cenazesi çıktı. Tek vicdan sahibi yok mu bu soykırımı gören?”

35 yaşındaki KHK’lı bilgisayar öğretmeni Recep Yaya’nın geçtiğimiz günlerde yapılan mahkemede hakimle “hainlik” tartışması yaptığı belirtildi.

25 Kasım’da kaybolan, evli ve bir çocuklu Yaya’nın önce Demirözü Barajı yakınlarında aracı, ceketi ile telefonu bulundu. Ardından arama çalışmalarını sürdüren jandarma ekipleri, cumartesi günü sabah saatlerinde baraj kıyısında Yaya’nın cansız bedenine ulaştı. Recep Yaya’nın cansız bedeni otopsi yapılmak üzere Bayburt Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Yorumlar