10 Aralık 2021

Kronos

Marketlerdeki ürünlere her gün gelen zamlar nedeniyle çalışanlar etiket değiştirmeye yetişemiyor. Marketler, elemanların yetişemediği etiketlerdeki fiyat farklarını çalışanlardan kesiyor.

Neredeyse her dakika başı marketlerde satılan bir ürünün fiyatına zam geldiği bilgisi paylaşılıyor. Market çalışanları gelen zamları etiketleri karşılaştırarak sosyal medyada paylaşırken, birçok markette “etiketçi” diye yeni eleman alımları yapıldı da öğrenildi.

Gelen fiyat değişikliklerini etiketlere yansıtan marketlerin, değişmeyen etiketlerdeki fiyat farklarını çalışanların maaşından kestiği ortaya çıktı. Müşterilerin ürünü “gördüğü” fiyattan almak istemesi üzerine çalışanların azarlanıp mobbinge varan baskılara maruz kaldığı da sosyal medyadaki market çalışanlarının paylaştıkları iddialar arasında.

FİYAT DEĞİŞTİRMEYE YETİŞİLMİYOR, PATRONLAR FARKLARI MAAŞLARINDAN KESİYOR

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, kendisine bir market çalışanından gelen mesajı “Hal bu!” notuyla paylaştı. Market çalışanı mesajında, “Sayın vekilim biz market çalışanları artan fiyatlara yetişemiyoruz. Etiketini değiştiremedigimiz ürünün fiyat farkını da biz ödüyoruz, günlük kazancından fazla fark ödeyenler var. Yağ 89.90dan 99.90a çıkıyor etiketini değiştirmeye yetisemeyince fark maaşımızdan kesiliyor” ifadelerini kullandı.

AVM ÇALIŞANLARI ETİKET DEĞİŞTİRMEKTEN MOLAYA GİDEMİYOR

Bu arada alıveriş merkezlerindeki mağazalarda çalışanların da sürekli değişen fiyatlar nedeniyle molaya dahi çıkamadıkları belirtiliyor. Fiyat farkı çıkar diye neredeyse günlük kazançlarından daha yüksek olan değişiklikleri yetiştirmek isteyen çalışanların, yemek, dinlenme ve tuvalet molalarına dahi çıkmadıkları kaydediliyor.

Yorumlar