27.11.2021

Sevgili meslektaşlarım, partim Halkların Demokratik Partisi adına hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.

Tüm engellemelere rağmen yağmura, çamura ve tüm olumsuzluklara rağmen İstanbul’dan Ankara’ya yürüyen inançla, azimle, fedakarlıkla yürüyen tüm meslektaşlarımı muhabbetle kucaklıyorum, selamlarımı sunuyorum.

Değerli arkadaşlar biz partimiz olarak Meclis’te yoğun bir şekilde Türk Tabipler Birliği’nin tüm isteklerini pandemi öncesi ve sonrasında yoğun bir şekilde dile getirdik. Sahadan gelen hekim vekiller olarak neler yaşandığını çok iyi biliyoruz. Sahayı bilen vekiller olarak Millet Meclisi’nde iktidara gereken her şeyi söylemeye çalıştık. Pandemi döneminde Türk Tabipler Birliği’nin yayınladığı tüm bildirileri Meclis kürsüsünde dile getirerek hekim arkadaşlarımızın sorunlarını, sağlık çalışanlarının sorunlarını hep dile getirdik. İktidarın bu politikalarının ne olduğunu çok iyi biliyorduk. Biz bunları ilk baştan itibaren, pandemi başından itibaren gündeme getirdik, yanlış yaptıklarını, eksik yaptıklarını, bir şeyleri örtmeye çalıştıklarını söyledik. Şahsen ben hastanelerde Covid’den ölen hastalarla ilgili bilgi verdiğim için hakkımda 2 tane fezleke düzenlenmiş bir milletvekiliyim. Hastanede Covid’den yatan hasta olduğunu kamuoyuna bildirdiğimiz için daha pandeminin başında 2 fezleke ile cezalandırılmış bir milletvekiliyim ve daha sonra o hastanın hayatını Covid tedavisi altında hayatını kaybettiğini tüm kamuoyu gördü. Böyle bir gerçeği örtme ile başladı iktidar ve sonrasında da devam etti. Arkadaşlarımız canla başla gayret ettiler, tüm desteğimizi verdik ve İstanbul’dan Ankara’ya yürüdüler. Bu yürüyüşte beni gerçekten etkileyen bir güzel ziyaretleri de oldu. İzmit Seka Devlet Hastanesi’nde 17 yıl boyunca göğüs hastalıkları uzmanı olarak çalışmıştım, ve sırf Kürt meselesinde barış istediğim için, bu iş silahla, kanla, gözyaşı ile çözülmez, barış ile insan hakları ile çözülür dediğim için ihraç edilen bir hekim olarak Türk Tabipler Birliği iktidarın bu tüm uygulamalarını protesto ederek yaptığı yürüyüşte bu hastaneyi de ziyaret etti ve orada birlikte yıllardır çalıştığımız bir hemşire arkadaşımız, gencecik bir hemşire arkadaşımız Işıl Saygın Covid’den vefat etmişti ve hastaneyi ziyaret ettiler, tüm hastane çalışanlarına, hemşire arkadaşlarına baş sağlığı dilediler. Bunlar çok önemliydi, emeklerine sağlık. Biz Meclis’te Türk Tabipler Birliği’nin tüm hekim arkadaşlarımın isteklerini dileklerini söylemeye devam edeceğiz.

Bu Perşembe günü yürüyüş devam ederken Sağlık Bakanı Meclis’te bütçe görüşmelerine geldi. Biz tüm vekiller yaptıkları sağlık politikaları konusunda onlara eleştirilerimizi sunduk, Sağlık Bakanı’na şu anda TTB İstanbul’dan Ankara’ya yürüyor. Emek bizim söz bizim şiarı ile yürüyor, onları duyun. 390 gündür randevu vermediğiniz TTB’nin sesini duyun. Tüm hekimlerin sesini duyun, hekimlerin Kötü çalışma ortamlarına, ağır çalışma ortamlarını duyun diye A’dan Z’ye istifa eden hekimleri, yurtdışına giden hekimleri, çalışma ortamının olumsuzluklarını ve en son olarak tüm kamuoyunun vicdanını sızlatan tüm bu olumsuzlukları kamuoyuna ölümüyle maalesef sunan Dr. Rümeysa Berin Şen’i hatırlatarak ondan özür dilemesini ve politakalarını değiştirmesini istedik.

İnanın ki Sağlık Bakanı bize yönelik yaptığı cevabi konuşmasında; şu ana kadar reddettiği her şeyi kabul etti. Hekimlerin çalışma koşullarının olumsuzluğunu yurtdışına giden hekimleri istifa eden hekimleri ve ağır çalışma koşullarını kabul etti, değiştirmeye çalışacağız dedi. Niye TTB’yi kabul etmiyorsunuz, niye hekimlerin sesini duymak istemiyorsunuz dediğimizde söyleyecek tek kelimesi yoktu inanın. Bu ne demektir? TTB’nin mücadelesi, hekimlerin mücadelesi kazanmış ve onları geriletmiş demektir ama yetmez! Biz sonuna kadar hakkaniyetli bir ortam, çalışma ortamı sağlanana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz, konuyu takip edeceğiz tüm hekimlerimizin tüm arkadaşlarımızın, TTB’nin dile getirdiği tüm sorunları Meclis’te dile getirmeye çalışacağız. Her zaman sesiniz olmaya çalışacağız. Lütfen bize ulaşın her türlü isteğinizde, uğradığınız mağduriyette bize iletin. Biz sizin sesiniz olalım. Sizlere sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.

Yorumlar