21-22 Kasım 2020

Halkların Demokratik Partisi Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu Kocaeli’nde hafta sonu esnaf ve halkla buluşarak sorunlarını dinledi. Bu kapsamda Gebze ve Körfez ilçelerinde gün boyu ziyaretlerde bulunan Gergerlioğlu esnafın sorunlarını birinci ağızdan dinleyerek sorunların dile getirileceğini ve çözüme kavuşturulması için girişimlerde bulunacağını ifade etti.
Cumartesi günü Gebze’de esnaf ve yurttaşları ziyaret eden Gergerlioğlu mevcut ekonomik ve sosyal haklar sorunlarının artarak devam ettiğini, esnafın ve çalışan kesimin  bu koşullar altında dayanacak gücünün kalmadığını ifade etti. Gebze’de DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş 1 ve 2 nolu şubesini Ziyaret eden Gergerlioğlu burada işçilerin sorunlarını dinledi. Pandemi sürecinde karşılaşılan zorluklara değinen işçiler, fabrikalarda artan ve kamuoyuyla paylaşılmayan vaka sayılarının inanılmaz boyutlara ulaştığını ifade ettiler. Ford fabrikasında resmi olmayan kaynaklara göre 1300 civarında coronavirüs vakasının bulunduğunu, diğer fabrikalarda da benzer durumların yaşandığını dile getiren çalışanlar, yetkilerin bu konuda ciddi tedbirler almaya dönük herhangi bir girişimde bulunmadığını söylediler. Sendikalı olduğu için işten çıkarılan veya mobbinge maruz kalan birçok işçinin olduğunu ifade eden sendika üyeleri, ekonomik ve sosyal açıdan yaşanan darboğazın üstüne bir de bu tür yaklaşımlarla da mücadele ettiklerini bildirdiler.
Emeklilikte yaşa takılanlar veya kamuoyunda EYT’liler olarak bilinen kesimle de bir araya gelen Gergerlioğlu, yıllardan beri çözüm bekleyen bu sorunun derhal çözüme kavuşturulması gerektiğini ifade etti. EYT Derneği Gebze şubesinde mağdurlarla bir araya gelen Gergerlioğlu, yaşanan sorunları ve karşılaşılan zorlukları EYT’lilerin ağzından dinledi. İktidarın her seçim öncesinde çözüme kavuşturacağız izlenimi yarattığı, fakat her seçim sonrasında unutulan bu sorunun derhal çözüme kavuşturulması gerektiği ifade edildi.
Eğitim-Sen’lilerle de bir araya gelen Gergerlioğlu KHK’ların yarattığı mağduriyetleri dinledi. Vekilliği süresince binlerce KHK mağdurunun sorununu hem mecliste hem de bulunduğu tüm komisyon ve çalışmalarda dile getiren Gergerlioğlu yaşanan sıkıntıların derhal giderilmesi ve hak iadelerinin gerçeklemesi gerektiğini, kendisinin de bu konuda her zaman olduğu gibi çalışacağını ifade etti.
Pazar günü Körfez ilçesinde esnafla bir araya Gergerlioğlu burada Pazar pazarını da ziyaret ederek hem pazarcının hem de alışveriş yapan yurttaşın sorunlarını dinledi. Çamlıtepe mahallesinde bulunan Pazar alanında sorunları dinleyen Gergerlioğlu, ekonomik krizin pazarcıya ve yurttaşa yaşattığı sorunları gözlemledi. Pazar esnafı Pazar alanının kış şartlarına uygun olmadığını, mallarının yağmur ve rüzgardan dolayı zarar gördüğünü, ışıklandırmanın yeterli olmadığını dile getirdi. Belediyenin her pazarcıdan işgaliye adı altında para toplanmasına rağmen yeterli hizmeti sunmadığını belirten pazarcılar, Belediyenin bu konudaki ilgisizliğinden şikayet ettiler. Pandemi ve mevcut süregelen ekonomik kriz sebebiyle işlerinin daha da kötüye gittiğini ifade eden pazarcılar geçinemediklerini, devletten de herhangi bir yardım alamadıklarını söylediler.  25 bin lira esnaf destek kredisi aldığını ifade eden bir Pazar esnafı bunun geri ödemesinin 32 bin lira olduğunu, idarecilerin bu durumda bile kendilerinden kâr elde etmek istediğini dile getirerek bu krediyi ödeyemediğini ve ödeyemeyeceğini söyledi. Tarlada ucuz olmasına rağmen komisyoncu, pahalı yakıttan dolayı yüksek nakliye ücreti ve vergilerden dolayı sattığı ürünlerden kâr elde edemediklerini söyleyen pazarcılar, devletin bu konuda hiçbir adım atmamasından şikayet ettiler.
Körfez ilçesi Çamlıtepe mahallesinde bulunan eski Necmettin Erbakan Kültür Merkezi şimdiki  kapalı Çarşamba Pazarında da incelemelerde bulunan Gergerlioğlu buradaki esnafın sorunlarını dinledi. İki kattan oluşan Pazarda alt kat yaş ve kuru gıda tezgahlarına ,üst kat ise konfeksiyon ürünleri satan pazarcılara tahsis edilmiş. Üst katta bulunan esnafın şikayet ettiği bir husus da ,halkın burada bir pazarın olduğundan bile bihaber olduğu yönündeydi. Dışarıdan bakıldığında kapalı ve kullanılmaz bir bina görüntüsü veren binada konfeksiyon esnafının çalışmasının mümkün olmadığını belirten esnaf,  yüzde sekseninin işyerlerini kapatmak zorunda kaldığını belirttiler. Geriye kalanlar ise çaresiz olduklarını ve bu sorunun çözülmesi gerektiğini söyleyerek yetkilerden adım atmalarını istedi.
Çamlıtepe mahallesinde yaşayan yurttaşların şikayet ettiği başka bir husus da mahallede bulunan PTT şubesinin haftanın sadece iki günü, Pazartesi ve Salı günleri açık oluyor olması. Diğer günlerde PTT ile olan işlemlerini diğer uzak şubelerde yapmak zorunda kalan yurttaşlar bu durumdan şikayetçi. Özellikle pandemi sürecinde ve yaş kısıtlaması getirilmişken, halkın basit bir işlem için toplu taşıma aracı kullanmak zorunda kalması kabul edilebilir bir şey değil.
Son olarak güzergahta bulunan işyerlerini ziyaret eden Gergerlioğlu işletmecilerin sorunlarını dinledi. Kira ve vergilerden dolayı bellerinin büküldüğünü belirten esnaf, kendilerine bu süreçte yeterince yardım edilmediğini dile getirdiler. SGK prim borçlarını ödeyemediklerini, kiralarını ödeyemediklerini, vergilerin biriktiğini belirten Körfez esnafı, birçok işyerinin kepenk kapatmak zorunda kaldığını ifade etti. Pahalılık nedeniyle yurttaşın da eskisi gibi alışveriş yapamadığını, bu durumdan kendilerinin de rahatsız olduğunu belirten esnaf, ekonomik krizin her kesimi etkilediğini ama yetkililerin bir şey olmamış gibi davranmaya devam ettiğini söylediler.
Ziyaretlerini Pazar akşamı sonlandıran Gergerlioğlu esnafa ve yurttaşlara, dile getirilen sorunların takipçisi olacağını söyleyerek bu konuda elinden gelen çabayı sarf ettiğini ve sarf etmeye devam edeceğini belirtti.

22 Kasım 2020

Bugün Kocaeli, Körfez ilçe esnaflarımızı ziyaret ettik. Esnaf oldukça dertli, işler durgun, gelecek belirsiz

Resim
Resim
Resim

Kocaeli Körfez ilçe pazar pazarındaydık bugün il ve ilçe yöneticilerimizle pazarcılarımızı dinledik hem pazarın durgunluğundan hemde uğradıkları mağduriyetlerden dert yandılar hep dinledik,not aldık çözüm arayışında olacağız

Pazarcı bana “Ne yapalım vekilim, her gün daha kötüye gidiyoruz” diyordu Pazarcılar, pazar yapmak isteyenler, pazarı ziyaret edenler hep bunları konuşuyor da insanları bozuk para gibi harcayanların umurunda değil! İstemeseler de umurlarında olacak, utanç duyacaklar,hak gelecek!

Resim

21 Kasım 2020

HDP Kocaeli il yönetimimizle birlikte Gebze Emekli-Sen’i ziyaret ettik. Emeklilerimizin sorunlarını ve taleplerini dinledik, not aldık

Resim

Gebze EYTliler derneğini ziyaret ettik, başkan ve üyeler bize ayrıntılı bir sunum yaparak uğradıkları mağduriyeti anlattı, çözüm yolları üzerinde çalışma yapacağız

Resim

Gebze Kent politikaları geliştirme ve yaşatma derneğini ziyaret ederek parti yönetimimiz olarak çalışmalarını dinledik. Bir düşünce ve araştırma kuruluşu olarak kent sosyolojisini inceleyen bu derneğimizin Gebze’nin yapısal sorunlarının giderilmesinde önemli katkısı olacak

Resim

HDP Kocaeli il yönetimimizle birlikte Gebze Eğitimsen’i ziyaret ederek, bilgi ve fikir alışverişinde bulunduk

Resim

Gebze Birleşik metal sen 1 nolu şubeyi parti heyetimiz olarak ziyaret edip, emek dünyasının sorunlarını dinledik

Resim

Gebze Birleşik metal sen 2 nolu şubeyi parti heyetimiz olarak ziyaret edip, emek dünyasının sorunlarını dinledik

Yorumlar