17 Aralık 2022

@HDPmersinn İl Örgütümüz Tarafından Partimiz @HDPgenelmerkezi Halklar ve İnançlar Komisyonumuz İslam Masamızın İslam’da Emek, Barış ve Adalet Kampanyasımızın 5. Buluşmasını Gerçekleştiriyoruz!

Kapalı salon toplantılarında polis kamera çekimi yapamaz! Eğer ki kapalı salon toplantılarında çekim yapacaksa kamera kaydı gerekir! Az evvel @EmniyetMersin yetkilileri ile görüştük çekeceklerini ilettiler! Gerekli işlemleri yapacağız!

@EmniyetMersin ‘deki arkadaşlar yarın öbür gün kendilerini hukuk önünde kurtaramazlar! Güvendikleri @suleymansoylu da gidecek çünkü kötüler kaybedecek, iyiler kazanacak!

3. dünya ülkelerinde hangi ülkeler varsa çoğunda en çok müslümanlar yaşıyor! Hukuki endekslerinde iyi durumda olan maalesef müslümanların en çok yaşadığı ülkeler değil iskandinav ülkeleri! Barış, adaletten uzak durumundalar! Keskin özeleştiriler yapılmalı!

Peygamberlerin gelmesindeki asıl mesele; devrimci bir mücadele var! Hz. Musa sarayda çok zayıf, öldürülebilecek birisiyken öldürecek kişi korumuştur, o kişi de Firavun’dur onu bilmeden korumuştur! Ezilen bir kavmin büyük mücadelesi var!

Hz. İsa Roma imparatorluğuna karşı dev bir merhamet mücadelesi gösterdi! O kadar büyük zulüm, arenalar var ki onun karşısında dev bir yürekten gelen merhamet ile zulümatı yıkan bir peygamberdi!

Hz. Muhammed gücün yanında konuşlanan değil, mazlumların yanında yer alan, kendisi peygamber olmadan zalime karşı mücadele eden, peygamber olduktan sonra Mekke cahiliyesine karşı büyük mücadele sergileyen tek başına olsa bile büyük mücadele sergiliyordu!

Hz. Muhammed’in cenazesi defnedilmeden “Reis” mücadelesine girdiler! İnsanların içindeki güç sahibi olma isteği alevlendi sonrasında mezhebi ayrılıklar ile İslam dünyası büyük bir ayrılığa düştü ve zorbalar kazandı! Muaviye- Yezid taraftarları kazandı!

Marx’ın dinin afyon olduğuna dair görüşleri vardır! Eğer siz dini doğru bir şekilde anlayıp uygulayıp uygulatmazsanız o din afyona dönebilir ama gerçek özünü ortaya çıkarmaya çalışırsanız, özünü anlarsanız devrime döner!

Bu dinin temel yapısının adalet mücadelesi olduğunu unutmamalıyız! Toplumsal gelişime uygun bir dini anlayışı geliştiremedikleri için toplumsal mücadeleden uzak kalmış durumdadır! Toplum sürekli gelişir, sen o topluma uygun bir anlayış üreteceksin!

Emek alanında asgari ücret mücadelesini en çok islami hassasiyetin yapması gerektiğini bilmiyorsa, barış alanında birilerinin hakkı çiğneniyorsa ve barışın gelmesi engelleniyorsa, Kürt meselesinde din insanları bir vazife görmüyorsa, yazıklar olsun!

@HDPmersinn ‘de 11 arkadaşımızın zulmen gözaltına alındığını biliyoruz! Ben kabul etmiyorum, siz de kabul etmeyin! Boyun eğmiyoruz, alışmıyoruz! Sürekli hukuksuz gözaltı yaparlar ama alışmıyoruz alışmayacağız!

Yorumlar