25 Mayıs 2022

Bu teklif müflis bir iktidarın para arama teklifi, şirketlerden, onların dövizlerinden bir şeyler elde etme, para arama teklifi, TMSF’ye devredilen şirketlere çökme teklifi, belediye gelirlerine çökme teklifi, Varlık Fonu şirketlerinden üç beş kuruş tırtıklama teklifi; başka bir şey değil. İflas etmiş bir tüccar var karşımızda, ne yapacağını bilemez bir hâlde.

Bakın, size bir resim göstereceğim, şöyle, herkes bir baksın. Böyle, klasik olarak tüm bakkallarda bu resmi görürüz arkadaşlar: Peşin satan ve veresiye satan resmi. Şurada, sol tarafta gördüğünüz resim var ya, işte, o, AK PARTİ iktidarının resmi. Hani böyle, altından fareler kaçışıyor, hazine boşalmış, derbeder bir hâlde perişan bir tüccar görüntüsü; işte, AK PARTİ iktidarının görüntüsü burada. Neden? Ya, bakın, şu anda dolar 16,5; euro 17,5. Ev, araba, et, ekmek, ne derseniz fiyatlar çıldırmış gidiyor. İflas etmiş bir tüccar var karşımızda ve bunun karşısında, ne yapacağını bilemez kapıyı, koltuğu, bacayı, her şeyi satmaya çalışan bir iktidarla karşı karşıyayız; yağma, talan meslekleri. “İrtibat ve iltisak” denerek maalesef ki binlerce, yüz binlerce KHK’linin malına çöktüler. 2016’da Bank Asyada adamın dolarla parası var, TL’ye çevirip yıllar sonra o parayı ya verdi ya vermedi ya üstüne çöktü. Şimdi de şirketlerin, bankaların üstüne çöküp onu cebe indirme telaşındalar.

Bakın, burada AK PARTİ’nin Kocaeli vekilleri de var, onlar iyi bilirler. Güngör Arslan Kocaeli’nde bir gazeteci; Ya, “cemaatten” denilerek darbe sonrası adamcağızı yirmi dokuz gün cezaevinde yatırdılar. Sol gelenekten gelen Marksist bir gazeteciydi Güngör Bey; bütün malına, mülküne çöktüler. Ardından, muhalif bir gazeteci olduğu için öldürüldü. Şu anda merhumun tüm malına, varlığına el koymuş, çökmüş durumdalar; satmışlar, talan etmişler, yapmadıklarını bırakmamış durumdalar. Hiçbiri itiraz edemez, çok iyi biliyorlar Güngör Arslan’ı.
    

Ya, bu Mecliste oldu iki buçuk yıl önce, burada tüm arkadaşlar hatırlar. İbrahim Kaboğlu Hoca Anayasa Mahkemesine gitti -sağ olsun- Anayasa Mahkemesi o yasayı iptal etti. KHK’lilerin SGK’de hakları çiğneniyordu ve o SGK yetkililerine yasal zırh getiren bir yasa buradan geçti. Hiç unutmam, ben burada çırpındım “Etmeyin, eylemeyin; bu, yağma, talan ve hırsızlığın üstünü örtme yasasıdır.” dedim, geçti yasa buradan, AYM iptal etti. Yahu, bu haydutluktur, başka bir şey değildir. Bakın, şu anda aynısı devam ediyor. Anayasa madde 35’e de aykırı. Yahu, kişiyi cezalandırabilirsin, Bank Asyada parası var diye bir şekilde terörist ilan etmişsin, malına mülküne el koymak nedir ya! Allah aşkına, Anayasa madde 35 apaçık ortada, nedir bu! Her şeyi ayaklar altına almış durumdasınız, başka bir şey değil.
    

Bakın, şu anda tablo son derece kötü, 183 milyar dolar kısa vadeli, bir yıl içinde ödenmesi gereken borç var. Peki, bu borcu nasıl ödeyeceksiniz? Merkez Bankasında eksi 63 milyar dolar var; eksi ya, ekside yani. Eylülde faizi artırıp 100 bin liraya 25 bin lira faiz ödemekten kaçtınız, şimdi 60 bin lira oldu, aradaki 35 bin lirayı da vatandaşın üstüne vergi olarak yıktınız. Bakın, sadece kur artışı 441 milyar dolarlık dış borçta ne kadar zarara yol açtı biliyor musunuz? 3,5 trilyon liralık maliyet artışına yol açtı kur artışı.

Hani bir Maliye Bakanınız var ya “Gözlerimdeki ışığa bak.” diyor, onun, o saçtığı ışıklar sonrası nasıl bir felaketi yaşadığımızı gördük. Ya, 22 Martta demiş ki: “TL dibe vurdu.” 14,5’tu 22 Martta, şu an 25 Mayısta 16,5 olmuş dolar. Ya, senin gözlerinden nasıl bir zehirli ışık saçılıyor Allah aşkına, şunu bir anlatsana Sayın Nebati? “150 milyar lira tasarruf edeceğiz.” diye yola çıktınız, 500 milyar lira faiz farkı ödemek zorunda kalabilirsiniz.
    

Bakın, öylesine bir yağma talan düzeni oluşturmuşsunuz ki daha bugün Ali Osman Akat, o suç işleri bakanınızla fotoğrafı çıkan bir insan. Kendisine kokain gönderilmiş “Ya, adresime yanlışlıkla gönderilmiştir efendim herhâlde.” demiş, adamı tahliye etti. Yani ülkenin hâli bu, buraya getirdiniz yağma ve talan düzenini.

Yorumlar