Volkan KARABAĞ Gergerlioğlu ve Bozgeyik, bir otelde düzenlenen panel öncesi Eğitim Sen Kars Şubesi Basın Sorumlusu Hakan Topçu ile birlikte gazetecilere açıklamada bulunarak yaklaşık 160 bin kamu emekçisinin OHAL ve KHK’lar kapsamında ihraç edilerek çaresiz bırakıldıklarını dile getirdiler.Burada gazetecilere açıklamada bulunan HDP Kocaeli Milletvekili İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu, bugün Kars’ta düzenlenen panelde kamu emekçisi mağdurlularının sorunlarını konuşacaklarını ve OHAL uygulamalarının nasıl cereyan ettiğini gündeme getireceklerini söyledi.15 Temmuz darbe girişiminin ardından ülke genelinde 160 bine yakın kamu emekçisinin ihraç edilerek çaresiz bırakıldığını da söyleyen Gergerlioğlu: “Malum 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında OHAL ilan edildi. Bu OHAL Türkiye’deki tüm muhalifleri kıyma ve hayattan ihraç şeklinde cereyan etti. Yaklaşık 135 bin kamu emekçisi ihraç edildi. Kapatılan özel okullardaki 20 bine yakın öğretmenin de işsiz kalmasıyla 160 bine yakın kamu emekçisi işlerinden ihraç edildi ve çaresiz bırakıldı.  Özel sektörde de aynı şeyler uygulandı ve yurt dışına çıkışları yasaklandı. Bu şekilde ihraç edilenler için Türkiye koca bir hapishaneye döndü. Çaresiz bırakıldıkları ve hiçbir alternatif bulamadıkları koca bir hapishanede yaşamaya mahkûm edildiler. Zaten Türkiye’deki halisaneler haddinden fazla dolu. OHAL uygulamaları Türkiye’yi koca bir hapishaneye çevirdi. OHAL güya 18 Temmuz 2018 tarihinde bitti ancak, 7145 sayılı yasa gereğince 3 yıl daha ismi değiştirilerek cismi devam eden bir halde devam ediyor. Bugün Kars’ta düzenlenen panelde kamu emekçisi arkadaşlarımızın sorunlarını konuşacağız. OHAL uygulamalarının nasıl cereyan ettiğini gündem edeceğiz. Siyasetçi ve STK temsilcileri olarak neler yaptık, bunları gündeme getireceğiz. Bu paneli düzenlediği için KESK Kars Şubesini tebrik ediyorum. Çünkü KHK uygulamaları ülkede çok kütü bir şekilde devam ediyor ve insanları çaresiz bırakıyor. Bu uygulamaların bir an evvel sona ermesi için elimizden gelen her türlü işlemi yapıyoruz ve her türlü muhalefeti sergiliyoruz. Buna karşı da elimizden geleni yapmaya ve her yerde gündem etmeğe devam edeceğiz. Ülkenin dört bir tarafında bu konuyu gündem ediyoruz. Çünkü bu ihraçlar son derece hukuksuz bir şekilde değerlendirmeye tabi tutuluyor ve hatta yüz binlerce insan halen yargı önüne çıkartılmış bile değil.” diye konuştu. Gergerlioğlu’nun ardından açıklamada bulunan KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik de; “Biz başından beri KESK olarak neredeyse 3 yıla yaklaşacak olan bu OHAL sürecinde hem kamu emekçilerine yönelik uygulanmış olan baskı politikaları, kamuda ihraçlar, iş güvencemizin ortadan kaldırılması yine çalışma hakkımızın gasp edilmesi, seyahat özgürlüğümüzün ortadan kaldırılması uygulamalarına karşı hem üyelerimizin yaşamış olduğu bu mağduriyetlerinin ortadan kaldırılmasına ilişkin bir mücadele yürüyoruz. Aynı zamanda da AKP’nin OHAL sürecinde tüm toplumsal muhalif kesimlere kendisinden olmayanları dışladığı baskı politikalarıyla yok etmeye çalıştığı bir dönemde ortak dayanışmayı, geliştirmek amacıyla da tüm illerde duyarlılık oluşturmaya çalışıyoruz.” dedi.Bozgeyik, KESK olarak biran önce işten çıkartılan kamu emekçilerinin görevlerini iade edilmesiyle ilgili taleplerini de yoğun bir şekilde sürdürdüklerini sözlerine ekledi.

Kaynak