20 Eylül 2021

Kocaeli Halk Gazetesi

Kocaeli Halk Gazetesi’nin gündeme getirdiği ilimizdeki çocuk yoğun bakımı TBMM gündemine geldi. Meclis’te basın toplantısı düzenleyen HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, haberimizi okudu, Kocaeli’de KOÜ dışında çocuk yoğun bakım servisi bulunmamasını eleştirdi.

KocaeliHalk Gazetesi’nin ilimizdeki çocuk yoğun bakım eksikliğini gündeme getirdiği “Servis burada doktor nerede?” haberi ses getirdi. Haber Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşındı. HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Meclis’te yaptığı basın toplantısında Kocaeli Halk Gazetesi’nin haberini gündeme getirdi. Haberimizin metnini okuyan Gergerlioğlu, sorunun çözülmemesini eleştirdi. Gergerlioğlu, “Kocaeli’nde çocuk yoğun bakım doktoru yok, servis var ama doktor yok. Kocaeli il merkezinde çocuk yoğun bakım eksikliği yaşanıyor. İl merkezindeki tek çocuk yoğun bakım hastanesi Kocaeli Üniversitesi’nde. Orada da ciddi yer sıkıntısı yaşanıyor” dedi.

BİR TEK KOÜ’DE VAR
Kocaeli il merkezinde faal halde çocuk yoğun bakım servisi yalnızca Kocaeli Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bulunuyor. Orada da yetersiz kapasite nedeniyle hasta kabulünde sıkıntılar yaşanıyor. Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Alikahya Yerleşkesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde ise çocuk yoğun bakım servisi olmasına rağmen, doktor yokluğu nedeniyle hizmet verilemiyor. Çocuk yoğun bakım servisi ihtiyacı hayati önemde. Son olarak Kandıra’da boğulan 14 yaşındaki Ege Türk, Kandıra’dan Gebze’deki özel bir hastanenin çocuk yoğun bakım servisine kaldırılmış ve burada hayatını kaybetmişti.

Yorumlar