17 Ocak 2023

Ocak MedyaProf. Dr. Orhan Yılmaz

Değerli okuyucular, niçin böyle iddialı bir başlık seçtiğimi merak ediyorsunuzdur. İzah edeyim.

Sayın Gergerlioğlu’nun meclis çalışmalarına, yazılı ve görüntülü medyadaki açıklamalarına ve sosyal medyadaki paylaşımlarına lütfen bir göz atınız.

Nerede biz mazlum varsa, nerede hukuksuzluğa uğramış bir kişi varsa, nerede haksızlığa uğramış kimse varsa, eğer bir şekilde meramınızı Sayın Gergerlioğlu’na ulaştırmış iseniz, Sayın Gergerlioğlu sizin yanınızdadır.

  Gerek meclis kürsüsünden olsun, gerek yetkili makamlar nezdinde olsun, Sayın Gergerlioğlu’nun sizin hakkınızı savunacağına, sizin için elinden geleni yapacağınıza emin olabilirsiniz. 

Randevum konusunda GYY Sinan Bey yardımcı oldu. Sayın Gergerlioğlu’nu 16 Ocak 2023 günü (dün), TBMM’deki halkla ilişkiler binasındaki odasında ziyaret ettim.

Benim Sayın Gergerlioğlu’nu ziyaret amacım, KHK’lılar ve diğer mazlumlar konusunda yaptığı çalışmalar için kendisine Ocak Medya adına teşekkür etmek idi. 

Ayrıca birkaç soru sorarak, KHK’lılar ve diğer zulme uğramış kişiler hakkında kısa bir açıklamasını almak istedim.

Ben, danışmanların yanında oturup, randevu saatimi beklerken, sağolsunlar, biri kadın ikisi erkek danışmanın sıcak ilgisi karşılaştım. 

İnfaz Hukuku Uzmanı ve Serbest Adli Danışman” Avukat Yaşar Sezgin, içeride Sayın Gergerlioğlu görüşme yapıyordu. 

Randevu sırası benden önce olan, cezaevinde iken Sayın Gergerlioğlu’nun iyiliğini görmüş biri daha benimle randevu saatini bekliyordu. Bu kişi cezaevinden yeni çıkmış Ankaralı bir beyefendi idi. o da Sayın Gergerlioğlu’na teşekkür etmek amacı ile gelmişti.  

Avukat Yaşar Sezgin’in görüşmesi bitip, Ankaralı Bey içeri girince, Yaşar Bey’den bazı faydalı bilgiler aldım.

Yaşar Bey, T.C. Anayasasının eşitlik ilkesi gereğince yapılacak bir infaz düzenlemesinin, tüm suç nevilerini kapsaması gerektiğini savunuyordu.

7242 Sayılı Kanun’da yapılacak bir düzenlemenin, tüm suç çeşitlerine uygulanması gerektiğini savunuyordu. Böyl bir infaz düzenlemesi yapılaması durumunda, çok ciddi sayıda mağdur hükümlülerin mağduriyetlerinin giderilmiş olacağı görüşünde idi.

Yaşar Bey, bu ve bazı diğer konularda Sayın Gergerlioğlu ile görüşme yapmıştı. 

Randevu saatim gelince, Sayın Gergerlioğlu’nun odasına girdim. Kendimi tanıtırken, dünya görüşümü söylemeyi de ihmal etmedim. Herkese önce bir insan gözüyle baktığını söyledi ve siyasi görüşümü sorun etmediğini söyledi.

Ocak Medya Sitesi’nin sürekli okuyucuları bilecektir, yazarlarımız için gerek KHK’lılar olsun, gerek mazlumlar için olsun, gerekse Yusuf Kerim Sayın için en fazla köşe yazısı yazan kişi Emrullah Bayrak’tır.

Emrullah Bey, bir süre önce Sayın Gergerlioğlu’na birkaç sorudan meydana gelen röportaj soruları yollamış. Sağ olsun Sayın Gergerlioğlu o arada Emrullah Bey ile cep telefonundan konuştu. Çok yoğun gündemi nedeni ile röportaj sorularını yanıtlayıp, yollayamadığını, ancak en kısa zamanda yollayacağını söyledi.

Sayın Gergerlioğlu ile faydalı bir görüşme yaptık. Ayrıca bir röportaj yapma imkanı da buldum. Röportajı en kısa zamanda buradan paylaşacağım. Sayın Gergerlioğlu, son derece can alıcı noktalara temas ederek, KHK’lılar ve zülme uğramışlar ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Görüşmemiz bitip, odasında çıkarken, bizi bir sürpriz bekliyordu. Biz içeride konuşurken, Sayın Gergerlioğlu’nun danışmanları, sevgili yavrumuz Yusuf Kerim Sayın ile Whatsapp’tan bir görüntülü konuşma gerçekleştiriyordu.

Sayın Gergerlioğlu hemen kameranın karşısına geçti ve sevgili Yusuf ile bir sohbete başladı. Ben bu sohbetin bir kısmını cep telefonumdan video görüntüsü olarak kayıt ettim (Bu videonun bağlantısını yazının sonuna ekledim).

Sayın Gergerlioğlu’nun, Yusuf ile görüntülü sohbeti sırasında, her ne kadar Yusuf’a belli etmemeye çalışılsa da, bizim taraftan duygusal anlar yaşandığının şahidiyim.

Eğer Yusuf’un annesi Gülten Sayın’a infaz ertelemesi verilmeden o melek gibi Yusuf vefat ederse, burası insanlığın bittiği yerdir. 

Gülten Sayın’a infaz ertelemesi verilmesi konusunda hangi devlet yetkilisinin elinde bir imkan var da, kullanmazsa; Allah onu/onları Yusuf’un, annesinin ve babasının çektiği acıların misli mislini çekmeyi nasip etsin.

Hadi Allah’tan korkunuz yok, kuldan utanmanız yok diyelim, sizin evladınız da mı yok? 

Ey sorumlu devlet yetkilileri, sizin evladınızın başına böyle kanser illeti gelse, eşiniz de hapiste olsa, siz ne yapardınız?

KHK’lılar ve haksızlığa uğrayan tüm kişiler için mücadele eden Sayın Ömer Faruk Gergerlioğlu ile eminim, vicdan sahibi tüm Türkiye vatandaşları iftihar ediyordur.

Ey, kendisi de şu günlerde kanser hastalığı ile mücadele olan Adalet Bakanı Sayın Bekir Bozdağ, sizden sadece Yozgatlılar değil, vicdan sahibi tüm Türkiye vatandaşları utanıyor.

Yazıklar olsun size!..

Kalıbınıza yazık sizin!..

Yusuf Kerim Sayın ve Ömer Faruk Gergerlioğlu video bağlantısı:

Yorumlar