16 Temmuz 2019

ÖMER FARUK GERGERLİOĞLU (Kocaeli) – Teşekkür ederim Sayın Başkan.
    İşkence ve kaçırılanlarla ilgili vahim gerçekleri söylemek zorundayım. Çarşamba günü İçişleri Bakan yardımcısı İnsan Haklarını İnceleme Komisyonuna geldi ve kaçırılanın 6 kişinin kendileri tarafından da arandığını söyledi. Bakın, çok dikkatle dinleyiniz. Cuma günü ben Ankara Çamlık’ta kaçırılan 2 kişinin bulunduğu eve gittim, mahalleliyi dinledim, ev sahibini dinledim. 12 Şubat günü saat öğleden sonra dörtten dokuza kadar 50-60 polisin Yasin Ugan ve Özgür Kaya’yı başına bir poşet geçirmek suretiyle götürdüğünü tüm mahalleli bana anlattı. Oysaki çarşamba günü İçişleri Bakan yardımcısı biz onları arıyoruz diyordu. Olur, biz bulduğumuzda İçişleri Bakanlığına bunları bildiririz. Aynı zamanda Salim Zeybek, Edirne’de kaçırılmıştı ve…
    (Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
    BAŞKAN – Devamı daha sonra.
    ÖMER FARUK GERGERLİOĞLU (Kocaeli) – Salim Zeybek, kaçırılanlardan birisi. Edirne’de kaçırılmıştı. Bunu da İçişleri Bakan yardımcısına sordum, tek bir cevap veremedi. Edirne’de kaçırıldı. Eşi ve 2 çocuğunu, kendisine “Biz devletiz, karıştırma bu işi.” diyen kişiler Edirne’den Ankara’ya kadar götürdü ve evinin önüne bıraktı, hatta kendisine bir miktar para da verdiler ve ardından biz, Mobese kamerası incelemesi yapıldı mı dedik şubat ayındaki bu olay için; hiçbir Mobese kamerası incelemesi yapılmamıştı.
    BAŞKAN – Teşekkür ederim Sayın Gergerlioğlu. Teşekkür ederim.
    ÖMER FARUK GERGERLİOĞLU (Kocaeli) – Bunlar dururken İnsan Hakları İnceleme Komisyonunun bu konular hakkında rapor düzenlememesi anlaşılması mümkün olmayan bir şeydir.

YouTube

Yorumlar