5 Temmuz 2023

Kiralar ile ilgili büyük sıkıntı var! Ev sahibi kiracı arasında yasa %25 olarak belirleniyor ama enflasyonun çığırından çıktığı ortamda gerçekliği yansıtmıyor sonuç olarak kiracı ev sahibi birbirine giriyor, birbirini öldürenler oluyor! İktidarın çığırından çıkardığı, anlamsız açıklamaların olduğu ortamda TÜİK açıklamasını gerçekçi bulmuyorum!

Dilovası’nda iki farklı grup birbirleri ile köpek ölümü nedeniyle tartışıp kavga etmişler. Ardından tarafların birisi tartıştığı taraf Suriyeli olduğu için “Suriyeli istemiyoruz” diyerek binlerce kişi sokağa döküldü ve gösteriler yapıldı!

Dilovası’nda gerginlik artarken insanları sükûnete davet ettik! Köpeği öldürülen kişinin Suriyelilerin evlerine saldırması ve onların da kendilerini korumak için kalabalık toplamasıyla alakalı bir durum var ve bu mesele etnik bir meseleye dönüşüyor!

@kocaelivaliligi açıklamasında da herhangi bir Suriyeli’nin eve baskın yapılmadığı söyleniyor fakat 10 Suriyeli’nin deport edildiği söyleniyor! Suriyeliler eve baskın yapmamışsa neden deport ediliyor?

Sığınmacılar, mülteci konusu siyasi bir konu fakat önümüze insan hakları ihlalleri ile ilgili geliyor! İktidarın bu meseleyi halletmesi gerekiyor! Aniden 4-5 milyon kişinin Türkiye’ye gelmesi bir reaksiyon ve insan hakları ihlallerine neden oluyor! Ankara Altındağ’da sıradan adli vaka sonrasında Suriyelilerin evlerine yönelik linç girişimleri yapılmıştı!

Biz iktidarın bu konuyu bir şekilde halletmesi gerekiyor! Toplumu ikna eden, insan haklarına uygun çözümler üretmesini bekliyoruz bunu yapmıyor ve sığınmacılar ile Türkiye toplumunu karşı karşıya getiriyor ve linç girişimleri ile sonuçlanıyor! Biz insan hakları savunucuları olarak hakkın yanında yer alırız ve bütün bu gösterilerin arkasındaki insan hakları ihlalleri ile ilgiliyiz!

Dilovası’nda olaylar yatışmış durumda, günlerdir Suriyeli işçiler fabrikalarına gidemiyor! Öyle bir linç ortamı oluşturdunuz ki size yönelik baskılar sonrasında sabah işinize çıkıp gelemiyorsunuz! Dilovası’ndaki işçiler işlerine cumaya kadar gidemeyecekler!

Türkiye’de insan haklarına uygun çözümler bulunmazsa ileride Fransa’da yaşanılanlar burada da yaşanabilir! 10 Suriyeli deport ederek sorunu çözemezsiniz!

Yorumlar