18 Ocak 2022

Milletvekili Gergerlioğlu Akpınar muhtarı Erhan Aydın ile görüştü.

Ömer Faruk Gergerlioğlu: Akpınar mahalle muhtarımız Sayın Erhan Aydın ile beraberiz. Akpınar Mahalle Muhtarı olarak bölgemizin sorunları ile ilgili psikolojik ve sosyolojik problemleri ile ilgili neler dersiniz?

Erhan Aydın:Mahallenin durumunun tamamı alt gelir grubundan oluşur. Deprem konutlarımız da bizim alt gelir grubu olarak geçiyor. Alt gelir grubuna hitap ediyor. Bizim buradaki yoksul kesimimiz olan, hiçbir geliri olmayan 396 dairemiz var. Bunlarda da sıkıntı büyük. Sosyolojik olarak, ekonomik olarak sıkıntılı vatandaşlar. İşleri olmadığı için zor durumda vatandaşlar. Çoğu elektrik, suyunu dahi ödeyemeyecek durumda, kesik durumda. Bize müracaat edenlere yardımcı olmaya çalışıyoruz elimizden geldiği kadar ama yetiştiremiyoruz tabi ki. Vatandaş sıkıntılı, sıkıntılı olduğu içinde elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz ama toplama bir yer olduğu için sosyolojik olarakta sıkıntı.

Ömer Faruk Gergerlioğlu: Son zamanlarda uyuşturucu kullanımı, intiharlar, ülkemizin dört tarafında artıyor, gençler arasında. Herhalde mahallemizde de bu konuda sıkıntılı durumlar oluyor.

Erhan Aydın: Evet uyuşturucu ile ilgili sık sık çalışmalar yapıyoruz. Tabi ki dediğimiz gibi alt gelir grubu olduğu için uyuşturucu diğer mahallelere göre biraz daha fazladır bizim bölgemizde. İntihar vakaları da bir bayan vatandaşımız 1, 1.5 ay önce psikolojik olarak ve imkansızlıklar sonucu, yoksulluktan intihar etti. Derinden üzdü bizi, keşke elimizden gelseydi ona ulaşabilseydik.

Ömer Faruk Gergerlioğlu:İki aylık bebeği ile kendini asmak suretiyle. Elektriksiz ve doğalgazsız bir evde müdahale ettik, gerekli izinlerle girdik eve.

Ömer Faruk Gergerlioğlu: Eve girince de cesetlerle karşılaştınız. Aile Bakanlığı’na da çağrıda bulunuyorsunuz.

Erhan Aydın:Evet mahallemiz İzmit’in %90’ından farklı bir mahalle, bizim mahallemiz yeni yerleşim yeri ve TOKİ’nin yaptığı konutlardan oluştuğu için oturmuş kültürel yapı yok tüm bölgelerden insanlarımız var o yönden uyuşmazlıklar, birbirini tanımama, komşuluk ilişkisi de olmadığı için dışarıdan gelen kişilerin rahat barınabildikleri bir yer.

Ömer Faruk Gergerlioğlu:Sosyal dayanışma yok. Bu noktada biz de Aile Bakanlığı’na, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nı, Milli Eğitim Bakanlığı’nı, gençlerin eğitimi noktasında daha dikkatli olma konusunda Kocaeli İzmit Akpınar Mahallesi’nde aynı zamanda Sağlık Bakanlığı’nı göreve davet ediyoruz çünkü uyuşturucu kullanımının çok olduğu ve sağlık sorunlarının yaşandığı bir bölge. İnsanlarımız depresyona girip intihara başvurabiliyor. Maalesef son zamanlarda bu tür sorunlu ailelerde artan sıkıntılar sonrası depresyon hadiselerinin başlaması ve intiharlar maalesef ki artan bir hızla devam ediyor. Bunun nedenleri belli, sayın muhtarımız anlattı bu konuda bir duyarlılık sahibi olması gerekiyor. Başka anlatmak istediğiniz bir konu var mı sayın muhtarım?

Erhan Aydın:Tebligat. Tebligat Kanunu. Postane memuru gibi çalışıyoruz burada. En küçük tebligata 36 gibi bir rakam alıyor postane ama bulunamadığı zaman da bize bırakıyor, parasını onlar alıyor işini biz yapıyoruz.

Ömer Faruk Gergerlioğlu:Son 10 günlük. Mahallede ekonomik sıkıntılar olduğu için icra, ceza gibi tebligatlar geliyor yığılıyor burada. Çuvallarla var diyorsunuz. Hakikaten bu konuya bir çözüm bulunması gerekiyor. Tüm muhtarlarımız tebligat konusunda sıkıntılılar. Az evvel Fatih Mahallesi muhtarımız da çok sıkıntılıydı. Biz buraya geldik Akpınar Mahalle Muhtarımızın durumu daha felaket kendisi yüzlerce tebligat ile uğraşıyor. Allah yardımcınız olsun bu konuda bir çözüm bulunması için bir önerge veririz inşallah.

Erhan Aydın:En son bir CHP milletvekilimiz önerge verildiğini söyledi. Konuşmasında PTT’ye de hitap etti. Hiç değilse muhtara evraklarla ilgili ödenek çıkması gerektiği. Olması da gerekiyor. Bir muhtarlığın gideri var, biz vatandaştan evrak parası almıyoruz. Harcadığımız kağıt 10 kuruş vatandaştan 10 lira çıkarılmış, vatandaşın durumu ortada. Hepsi alt gelir, yoksul grubu. Elektriği, suyu, kirası anlamında destek olunabilir. PTT memuru gibi çalışıyoruz.

Ömer Faruk Gergerlioğlu:Bu konuda soru önergesi vereceğiz. Son olarakta Akpınar biraz tepede bir yerde, aşağıda yağmur yağarken burada kar yağıyor, buraya geliş yollar ile ilgili sıkıntılarınız var sanırım.

Erhan Aydın:Evet geliş yollarımız ile ilgili sıkıntılarımız var. Rampa bir yol, dik bir yol. Yolun eğiminden dolayı bazen kazalar oluşabiliyor. Giderken de görürsünüz direk yerinde yoktur, kazalarla olan şeyler, araçlar direğe çarpıyor direği alıp götürüyorlar yenisini yerine koyulmuyor. Yolun eğiminin azaltılması veya  alternatif bir yol çalışması gerekiyor, vatandaşın rahat ve huzurlu bir şekilde gelmesi için.

Ömer Faruk Gergerlioğlu:Çok teşekkürler sayın muhtarım. Bu konunun çözülmesi için gayret sarfedeceğim.

Erhan Aydın:İnşallah vatandaşın derdi bizim derdimiz, bir nebze vatandaşa yardımcı olabilirsek ne mutlu.

Ömer Faruk Gergerlioğlu:Çok teşekkürler.

Yorumlar