18 Ocak 2022

Ömer Faruk Gergerlioğlu:Sayın muhtarım mahallemizin sorunları hakkında, sizin yaşadığınız sorunlar hakkında görüşlerinizi alalım.

Musa Temel:Malum kalabalık bir mahalle benim en büyük sıkıntım tebliğ konusunda. Günde 20 tane posta tebliği geliyor bana. Sanıyorum bir tane tebliğin maliyeti 25 TL, en küçüğü.

Ömer Faruk Gergerlioğlu:Her gün ortalama kaç tane geliyor?

Musa Temel: 10-15 tane geliyor. Dün 20 tane geldi. Tebliğ başına 25 TL olursa 500 TL’lik bir evrak var. Vatandaşımızı bulamıyor, bize getiriyor, biz belirli dönem saklayıp imha ediyoruz bunları. Vatandaş evinde olmuyor, tatilinde oluyor ulaştırmakta zorluk çekiyoruz. Bunu bir sistemde devletin online olarak mesaj olarak, E-Devlet’te görebilir, bu şekilde düzenleme yapılmasını hem devlete bu yük olmaktan çıkar hem daha etkili ve sağlıklı olur.

Ömer Faruk Gergerlioğlu:Aylarca bekliyor, vatandaşın haberi olmuyor.

Musa Temel:En büyük sıkıntımız var. Zaten belediyemizde temizliğimizi yaptırıyoruz ama bu hem bizi hem de vatandaşın çok zorluk çektiği bir durum. Ulaşım yönünde ceza gidiyor mesela o da önemli daha sağlıklı bir şekilde çalışılması lazım diye düşünüyorum.

Ömer Faruk Gergerlioğlu: Sağ olun, çok teşekkür ederim sayın muhtarım. Hatipköy Muhtarımızı da burada bulduk, kendisini de dinlemek isteriz. Sayın muhtarımız da burada, sizin de sorunlarınız hakkında dinliyoruz.

Habibe Demiroğlu Aksoy:Sayın vekilim muhtarlar için en büyük sıkıntı tebliğ konuları. Onunla alakalı Bakanlığımız da bu çalışmayı yürütürse hem bizim hem vatandaş için daha kolay olacaktır. Onun dışında herhangi bir sorun yaşamıyoruz. Hizmet noktasında belediyelerimize biz köprü vatandaşın sesiyiz, o noktada vatandaşın talebini iletiyoruz. Bu zamana kadar da şahsım adına herhangi bir sorun yaşamadım. Hizmet noktasında da almaya devam ediyoruz. Umarım daha iyi olacaktır. Teşekkür ederim, bizi dinlediğiniz için. Sağ olun.

Ömer Faruk Gergerlioğlu:Biz de bu sorunu gündeme getireceğiz, hakikaten hem devlete masraf, hem vatandaşın haberi olmadan kendisine gelen tebliğler hem burada size bir iş yükü anlamsız bir durum oluyor. Bir mesaj ile vatandaş bilgilendirilebilir. Bu konuyuda inşallah gündem ederiz. Çok teşekkür ederiz sayın muhtarlarım size iyi çalışmalar diliyoruz.

Yorumlar