9 Mart 2022

Mezopotamya

MS hastası olarak girdiği cezaevinde durumu ağırlaşan Mustafa Özcan Çay’ın eşi Şebnem Çay, “Eşim hayatını tek başına idame ettiremiyor” dedi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun sanal medya hesabından yayın yaptığı ÖFG TV’ye cezaevinde olan tutukluların yakınları katıldı. Patnos Cezaevi’nde tutuklu bulunan eşi KHK ile ihraç edilen Esra Güllüce, hasta çocuğuyla birlikte mücadele verdiğini dile getirdi. Eşinin tutuklanması ardından oğlunun hastalığı nedeniyle ilik nakli yapılması sürecini yaşadıklarını anlatan Güllüce, çocuğunun tedavisi sürecine eşinin de yanında olması için mücadele ettiklerini ancak sonuç alamadıklarını anlattı. 

‘ÇOCUĞUNU GÖRMESİNE İZİN VERMEDİLER’ 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na (CİMER) başvuru yaptığını ancak sonuç alamadığını ve hiçbir şekilde dönüş yapılmadığını söyleyen Güllüce, “İlik nakline gireceğimiz zaman açık görüşler başlamamıştı, arayıp yalvardım. ‘Getireyim çocuğumu, babasıyla açık görüşte görüşsün, ilik nakline girecek, en azından moral olur, ben getireceğim.’ Dedim kesinlikle izin vermediler. Kateter takıldığı gün ‘Babam burada olmadığı için canım çok acıdı’demiş kateterden dolayı, hemşire ameliyattan çıktı bana bunu söyledi. Hiçbir şekilde getiremiyoruz eşimi. En son eşim 14 aylık süreç kaldı denetimli verilirse en azından ‘Kanunu da buldum ben ‘Çocuğumu görmeye izin verseler, bunun için çabalasak’ dedi, eşim dört duvar arasında küçücük imkanlarla kanun maddelerini buluyor, onlarla uğraşıyor. Benim imkanım daha fazla ben de biraz çabalayayım. Tekrar böyle bir sürece girdik. Şu an çabalıyoruz en azından gelip Talha’yı görsün hem Talha’ya hem eşime moral olur diye ama bilmiyorum inşallah olumlu bir dönüş alırız” diye konuştu.  Güllüce, eşinin uzak bir cezaevinde tutulması nedeniyle göremediklerini Düzce’ye getirilmesini de talep etti. 

‘MS HASTALIĞI CEZAEVİNDE AĞIRLAŞTI’ 

Eşi Mustafa Özcan Çay’ın MS tanısı konulduktan kısa bir süre sonra cezaevine girdiğini aktaran Çay, “Tutuklandıktan sonraki dönemde başvurularına rağmen uzun bir süre eşim rahatsızlığı sebebiyle alması gereken ilaçları alamadı, ulaşamadı ve üst üste ataklar geçirdi. Bunların sonucunda da hastalığı çok fazla ilerledi. Sinir sistemi hastalığı olduğu için hastalık çok hızlı bir şekilde ilerledi ve sonucunda eşim şu an kendi hayatını tek başına idame edemeyecek noktaya geldi, kendisi tekerlekli sandalyeli hayatını idame ettiriyor ve arkadaşlarının da sağ olsunlar, yoğun destekleri var koğuş içinde” diye belirtti.  Kızı da engelli olan Çay, “Kızım da özel gereksinimli bir çocuk, şükürler olsun ki çok ağır bir durumda değil ama bazı şeyleri anlatmakta gerçekten çok zorlanıyorum, idrak etmekte çok zorlanıyor, doğal olarak çok özlüyor, açıklamakta çok zorlanıyorum birçok konuyu. Bir çocuğun ihtiyacı olan anne ve baba duygusunu yaşayamıyor olması yerine başka bir şey telafi edemiyorsunuz” diye konuştu. Çay, eşinin cezasının ertelenerek, tahliye edilmesini istedi. 

‘AĞIR MAĞDURİYETLER VAR’ 

Son olarak konuşan HDP’li Gergerlioğlu da şunlara dikkati çekti: “Esra Güllüce eşi uzun yıllardır cezaevinde olup bir de hem işsiz kalmaları, maddi sorunlar yaşamaları artı çocuğunun yaşadığı hastalıklar dolayısıyla bize bir hastane odasından bağlandı, Şebnem Çay eşi ileri derecede hasta bir MS hastası ve oldukça ağır ihlallerle karşılaşmış durumda ve infaz erteleme alması gerekirken halen cezaevinde bulunuyor. Ağır mağduriyetlerle baş etmeye çalışıyorlar. Biz onları dinledik ve sorunları gündem ettik. Bütün bunları da kamuoyuna sunuyoruz.”

Yorumlar