15 Kasım 2022

Her hafta salı günü saat 21.00’da sizlere sunduğumuz ÖFG TV programını biraz geciktirdik! 21.00’da @adalet_bakanlik bütçe görüşmelerini biteceğini sandık ama bitmedi! Bütçe görüşmelerinde tartışmalar oldu!

En çok soru önergesi verilen bakanlık ve en çok cevapsızlık @adalet_bakanlik ! Cezaevindeki ihlaller, ölümlerden ve yargılamalardan dolayı Adalet Bakanlığı’na Zulümat Bakanlığı diyoruz! 4000’e yakın soru önergem var niye cevap vermiyorsun dedim!

@bybekirbozdag soru önergelerine cevap veremiyor! Biz hem selefi @abdulhamitgul ve @bybekirbozdag siz Zulümat Bakanısınız! Bu zulüm dolu sorulara cevap vermeyenler! Hasta mahpuslara, kaçırılmış insanlara cevap vermeyen Zulümat Bakanlığı @adalet_bakanlik !

Bütçe görüşmelerinde soru önergelerime cevap verilememesini söyledim! @bybekirbozdag ‘ın yüzüne Zülümat Bakanı olduğunu söyledim! Yüz binlerce mağdur adına Adalet Bakanıyım diyen @bybekirbozdag ‘ın yüzüne söyledim!

Şerife Sulukan MS, epilepsi hastası, %89 engelli niye onu zindanlarda tutuyorsunuz dedik ve cevap veremediler! @bybekirbozdag@ADLITIPKURUMU kararlarından rahatsız olduğunu söyledi! Mahkemelerde ATK kararına rağmen çıkarmayan iktidarınızın anlayışı!

Tehlikeli mahpus diye Mehtap Şentürk’ü zor bela dışarı çıkaran sizin zulüm anlayışınızdır! Son 11 ayda 65 hasta mahpusun hayatını kaybettiğini anlattık! Garibe Gezer’in, Mustafa Kabakçıoğlu’nun hakkını sorduk ve aradık!

Çıplak aramayı sorduk cevap vermek istemedi! Başörtüsü konusunu getirdi @bybekirbozdag “Çıplak aramadan bahset” dedik! Cezaevlerindeki ziyaretlerimin neden engellendiğini sordum! Açık, kapalı görüşlerin, görüntülü görüşmenin neden engellendiğini sordum!

“İşkence konusunda Türkiye’de hiçbir vaka yoktur.” diyen, bakanın yüzüne gerçekleri aktardık! CPT raporlarını niye açıklamıyorsunuz? @AYMBASKANLIGI işkence ile ilgili kararlar veriyor, “İşkence yoktur.” diye beyanlar veriyorsun dedim @bybekirbozdag ‘a!

AİHM’e başvurularda Türkiye’nin niye ilk sırada olduğunu sorduk! İşkence ile ilgili örnekler verdik! @tihek_kurumsal diye bir kurumu mahcup ettik! Bir kurum olarak ne kaçırılan ne işkence edilenlerden ne kötü muameleden haberiniz var dedik!

Cezaevlerindeki denetimli serbestlik, koşullu salıverilmelerden, gözlem kurullarının ikinci mahkeme olduğunu, nakillerin engellenmesini, tecriti sorduk @adalet_bakanlik@bybekirbozdag ‘a!

Cezaevleri ile ilgili cevapları dinlemedik istedik polemik yaptı! 1 saat konuştu cezaevlerinde gündeme getirdiğimiz ihlaller hakkında tek bir somut açıklama yapmadı! Buradan size @bybekirbozdag ‘ı şikayet ediyorum! Bize hikayeler anlattı!

“Ben yargı kararlarına müdahil olamam.” dedi! Sn. @bybekirbozdag yargı kararlarına müdahil olma! Sen olduğun için yargı kararlarını siyasi iktidarının isteği şeklinde manipüle ettiğin için biz şikayet ediyoruz!

Biz hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı konusunda dünya endekslerini, araştırmalarını söylüyoruz! Hepsine bahaneler buluyor! “Onlar çeşitli vakıflara ülkeler para veriyormuş sonda kalıyormuşuz.” gibi cümleler kurdu Zulümat Bakanı @bybekirbozdag

“İnsanların yargıdan memnun olduğunu.” söyledi @bybekirbozdag ! Yargıdan memnun 1 kişi var mı aranızda? Yargının tarafsız, bağımsız, adil olduğunu düşünen 1 kişi var mı? ,

Biz adalet, hukuk diyoruz bize ne anlatıyorsun! Sana boşuna Zulümat Bakanı demiyorum! Kendini orada saçma sapan cevaplar vererek ispatliyorsun! Aklın başından mı gitti “Herkes yargıdan memnunmuş!”

Muhterem İnce’yi, İrfan Fidan’ı @AYMBASKANLIGI ‘na atadın! Senin hakimlerin, savcılarının AKP-MHP ilçe teşkilatlarından geldiğini söylediğimizde “İnsanlar siyasi tercihte bulunmayacak mı?” diyor! Niye @HDPgenelmerkezi ‘nde çalışan kardeşlerimiz olamıyor!

KHK’lılar konusu gündem oldu! KHK’lıların yargısız infazla ihraç olduğunu @adalet_bakanlik bakan @bybekirbozdag ‘ın yüzüne aktardım! Cezaevinde ihlaller olduğu için burada olduğumuzu söyledim!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nda Başsavcı Ahmet Akça var! Sayın Savcı; bize birçok hakaretler edilmesine rağmen takipsizlik veriyor ama iktidar vekillerinin başvurularında hemen davalar açılıyor! Buna da iktidar vekilleri müdahil oldu!

Biz @adalet_bakanlik ‘na sizden gelen şikayetleri iletmeye çalıştık! Sizden gelen şikayetlerle oluşturduğumuz kitapçıklarda binlerce soru önergemizi kendilerine sorduk! İktidarın soru önergelerine en çok cevap vermeyen bakanlık @adalet_bakanlik

Haftaya salı günü saat 21.00’da görüşmek dileğiyle! Hoşça kalın! Hayırlı geceler! Dualarınızı esirgemeyin!

Yorumlar