13 Aralık 2022

Meclis’te bütçe görüşmelerindeyiz! Son yıllarda bütçe karşısında çok ciddiyetsizlik var! Geçen yıl döviz kuru hesabı yapılmadı ve dönem ortasında bir bütçe daha yapıldı! Korkunç miktarda faiz ödemeleri, israf ve silaha ödenen paralar dikkat çekiyor!

Bakanlıkların bütçeleri ile ilgili bilgi vermeye çalışıyoruz! Cumhurbaşkanı Yardımcısı @fuatoktay ‘ın gelişi ile bütçe başladı birtakım bilgiler verdi fakat tatminkar bilgiler vermedi! Birtakım rakamlar sunuluyor, bazen yanlış olduğunu da görüyoruz!

@adalet_bakanlik@bybekirbozdag “Savcılara hakimlere emir veremem.” diyor fakat bariz emirleri veren kim? Bu cevabı veren yok!

Böyle bir bütçe çalışması olmaz! Bu iş çocuk oyuncağına dönüyor! 3 bakanlık bir araya getiriliyor! Bu yürütmenin yasaya karşı saygısızlığını gösteriyor! Usul olsun, esas oluşmasın mantığı var! Verilen cevaplar afaki cevaplar!

Bütçe Genel Kurul görüşmelerinde @adalet_bakanlik bölümünde ki biz ona Zulümat Bakanlığı diyoruz! 5 dakikalık konuşmamda görevlerini yapmadıklarını, ülkede en sorumlu bakandı! Görevini yapmayan birine esaslı cümleler yöneltmek gerekiyordu biz de yaptık!

Cumartesi günü bütçe görüşmelerinde @TC_icisleri@tcailesosyal ve @saglikbakanligi ‘nın bir arada olduğu bir gündü! Çok gergin geçti! 6 yaşındaki bir çocuğun istismar edilmesiydi gündem, bu istismarın devam etmesi ve gelişen olaylara tanıklık ettik!

Yangında ölen Uygurlular ile ilgili cevap alamadık! Biz konu ile ilgili @TC_Disisleri ‘ne soru önergesi ile soracağız! @NureddinNebati ‘ye giyim mağazasındaki fiyatların 4-5 kat fazla olduğunu ve artan süt fiyatlarını sorduk fakat cevap alamadık!

Bütçeye hayır diyeceğiz cuma günü! Hayır oyumuzu vereceğiz çünkü bu bütçenin rantiyeyi güçlendirdiğini biliyoruz! Cumartesi günü de Partimiz @HDPgenelmerkezi ‘nin İslam’da Emek, Barış ve Adalet Paneli sebebiyle @HDPmersinn ‘de olacağım!

6 yaşındaki çocuğun istismarı son derece üzücü! Vakıflar, tarikatlar içindeki din anlayışının sorgulanması gerekiyor! Sorumlular cezalandırılmalı! Yapısal sorunların olduğu ortada! @tcailesosyal suç duyurusunda gerektiği zamanda bulunmamış!

OHAL Komisyonu’nun görev süresi bitiyor! İhraçlardan sonra OHAL Komisyonu gösterildi! Bu komisyonun yasal yargı zırhları ile korunmuş bir komisyon olduğunu biliyoruz ve yaptıkları sorgulanamıyor! 2 yılda bitirilecek dosyaları 6 yılda bitirdiler!

Legal kriterleri illegal olarak belirledi OHAL Komisyonu en sonunda 250 civarında kalan dosya varken kapatacaklarını belirttiler! Bakanlıklar “Kurum kanaati, istediğimi yaparım.” diyerek kararını verecek! KHK’lar iptal edilmeli diye defalarca söyledik!

OHAL Komisyonu çok kişinin hakkına girdi, beraat takipsizlik alanların da ceza alanların da haklarına girdiler! 2 milyon kişi terörist ilan edilmiş! Beraat edenleri de OHAL Komisyonu göreve başlatmıyor! Siz, eşiniz, çocuklarınız, torunlarınız etkileniyor!

OHAL Komisyonu’nun kapatılması ile ilgili yasa teklifi ve komisyon görüşmelerinde bulunacağız! Müdahil olacağız, eleştireceğiz! OHAL Komisyonu’ndan ret almış, idare mahkemesinden ret almış biri olarak onları eleştireceğim! OHAL Komisyonu hukuksuzdur!

OHAL Komisyonu; idarenin yaptığını doğrulama ve yargıya ulaşmayı engelleme bir komisyondur! Birtakım kavramlara göre insanları böcek gibi acımasızca ezip geçtiler, savcılarda soruşturmalar bekledi, o soruşturmalara nasıl bakıldı anlamak mümkün değil!

Kesinleşmemiş cezaları kesinleşmiş gibi, kanaatleri kesinmiş gibi değerlendirdi, nereden bakarsanız bakın dökülen bir OHAL Komisyonu var karşımızda! Bu komisyon var kesinlikle hukuksuz bir komisyon!

17 Aralık’ta Mersin’de @HDPgenelmerkezi Barış, Hak ve Adalet Paneli’ne katılacağız! Sabah erkenden @HDPmersinn ile kucaklaşacağız! Herkesi panelimize bekliyoruz!

Haftaya Salı günü yeni bir ÖFG TV programımızda Saat 21.00’da görüşmek dileğiyle! Dualarınızı bekliyoruz! Hayırlı akşamlar, hoşça kalın!

Yorumlar