3 Ocak 2023

ÖFG TV’den herkese merhaba. Her hafta Salı günü saat 21.00’da haftanın önemli insan hakları konuları ve konukları ile sizlere sunduğumuz programımıza bugün de başlıyoruz.

Değerli izleyenler bugün bir yıl değerlendirmesi yapalım istedim. 2023’e girdik, 2022’yi maalesef çok iyi bir şekilde hatırlamıyoruz! 2023’ten beklentilerimiz var fakat şöyle bir 2022’ye bakıp neler oldu, neler bitti bunları konuşalım istiyorum.

Bizim programlarımızda neler işlemişiz onları tarayalım, hatırlayalım.

Programlar yaptık, ÖFG TV’de haftanın önemli konularını gündem etmeye çalıştık. Bizim gündem ettiğimiz konulara bakarak haftanın konuları ne kadar önemliydi, neden önemliydi bunları görmeye çalışalım.

Geçen sene bu sıralar konuk ettiğimiz Fatma Yavuz ve Doku ailesini. Fatma Yavuz İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde çalışıyordu ve oradan ihraç edilmişti. Kendisine özgü vicdani bakış açısı ile eleştirileri vardı ve hem Diyanet’ten hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden ihraç edildi. Doğru bulduğu şeyleri söylüyor ve bu yüzden maalesef bir yerde barındırmıyorlar, onunla görüşmüştük.

Gülistan Doku; her hafta basın toplantımızda anıyoruz. Gülistan Doku’yu geçen sene bu sıralar anmıştık ve Aygül Doku ile görüştük, annesi babası ile görüştük ve 3 yıl olacak halen Gülistan Doku’nun izine rastlanılmıyor. Kayıp kaçırılanlar konusu bizim için önemli ve gündemimiz olmuş, biz tekrar hem vicdani duruşlarında devam edenleri selamlıyoruz hem de kayıp kaçırılanlar hakkında bir gündem etmesi olması gerektiğini söylüyoruz.

Migros’un direnen işçilerini konuk ettik. Migros işçilerimiz; 2022’nin ilk aylarında önemli işçi direnişleri oldu. Hepsine duyarlı olduk, işçi hakları ile ilgili çok ihlaller yaşandı. İnanılmaz sayıda grevler oldu işçi hakları ile ilgili sıkıntılar girdi. Migros işçilerini konuk ettik, başka işçileri de konuk ettik. Şu anda yine bazı yerlerde işçi direnişleri var onlara da elimizden geleni yapacağız. Gülabi Aksu’yu ekranlarda görüyorsunuz. Kendisi bize de konuşmuştu ve Gülabi Aksu’nun daha sonra bize konuştuktan sonra vicdanı temiz, samimi bir işçi kardeşimiz diğer tutuklanan işçiler ile ilgili bir duruşu, bakışı, sözü vardı ve tüm kamuoyunun vicdanı sızlamıştı Gülabi Aksu’nun bu duruşu ile ilgili ve biz de bu olay öncesinde kendisini konuk etmiştik. Diğer işçi arkadaşlarımız da bize beyanlarda bulunmuşlardı.

İnsan Hakları Derneği Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan’ı konuk etmiştik 23 Şubat’ta. Genel bir insan hakları panoramasını anlamaya çalışmıştık.

Sakarya’da Hendek Havai Fişek Patlaması’nda adalet arayanların avukatı Can Atalay Ve Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Cezaevinde Açlık Grevinde Olan Mahpusların yakınları konuk oldu, onları konuşturduk. Bir taraftan iş cinayeti mağdurları diğer taraftan açlık grevindeki mahpusların yakınları vardı. Can Atalay maalesef şu anda cezaevinde, düşünün bakın bir hak mücadelesinde yer almış, görev almış arkadaşımız daha sonra Gezi Davası’nda maalesef mağdur edildi. Şu anda zindanlarda! Kendisi nerede bir hak savunuculuğu varsa oradaydı! Buradan Can Atalay’a selam söylüyoruz, daha sonra kendisini genel kurulda da anmıştım. Tekirdağ 2 No’lu F Tipi’nde açlık grevleri bitti ama önemli sıkıntılar vardı, mahpus yakınlarını gündem ettik.

30 Mart 2022’de zırhlı araç mayın ve çatışma savaş atığı kaynaklı çocuk hakkı ihlallerini konuştuk. Av. Ömer Sansarkan ile ÖFG TV’de konuştuk. Savaş, çatışmalar bitmeli! Bundan en büyük zararı garibanlar, çocuklar, kadınlar, fakirler görüyor! Birileri buralardan rant elde ediyor ama birileri de hayatını, malını, canını kaybediyor arkadaşlar!

Biz her hafta ısrarla ÖFG TV programımızı yaptık bu hafta 191. Bölümünü yapıyoruz ama çok önemli bir müktesebat biriktirdik, çok önemli dosyalar biriktirdik. 12 Nisan’da Cizre HDP İlçe Teşkilatına yönelik baskın ele alındı. Cizre HDP İlçe Örgütümüze bağlandık, Nuran İmir vekilimiz oldukça kalabalık ve direnen bir ortamda bize beyanlarda bulundu, onu dinledik, onların sesi olmaya çalıştık. Cizre HDP teşkilatına yönelik ağır bir baskın vardı ve o baskın sonrası bunu protesto eden halkımızın sesine tercüman olmaya çalıştık.

21 Nisan 2022’de Fuat Zengin ile görüştük. Kendisi kursiyer teğmen babası ve ciğeri yanan bir insan. Kendini ifade eden cesur bir insan, vicdanlı, gayretli çalışkan ve çocuğunu vicdanlardan kurtarmak için gayret sarf eden bir baba. Onun sesine ses katmak için uğraş verdik ve onu programımıza konuk etmiştik.

27 Nisan 2022’de ÖFG TV’nin 157. Bölümününe Gezi Davası avukatlarından Hasan Fehmi Demir konuk oldu. Gezi Davası’na maalesef zalimce cezalar yağdı, çok üzücü ve şu anda en azından İstinaf’ta bu kararın bozulmasını bekliyoruz çünkü acımasız cezalardı, bir halk tepkisiydi gezi ve orada da maalesef ki acımasız cezalar yağdırıldı.

18 Mayıs 2022’de ÖFG TV’de Askeri öğrenci yakını Murat Çakır’ın annesi Sevinç Çakır ve Mustafa Enis Durak’ın yakını Nur Durak ile konuştuk. Sevinç Çakır ile görüşüyoruz çocuğu Murat Çakır zindanda, çok büyük acılar çekiyor. Askeri öğrencilerin dramını yoğun bir şekilde bu yıl içinde gündem ettik ve mağdur yakınlarını da programlarımıza konuk ettik. Onları unutmuyoruz. Mustafa Enis Durak bir tıp fakültesi öğrencisi, daha sonra cezaevinden tahliye edildi. Biz cezaevindeyken yakınları ile görüştük, Allah’a şükür ki zor durumdayken biz onların yanındaydık. Daha sonra da iş ortaya çıktı ve tahliye edildi ama bize de kalan güzel bir iş yapmak oldu. Biz mazlumların sıkıntılı zamanlarında yanında olmak ile iftihar ediyoruz.

20 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle Partimizin İstanbul Milletvekili değerli, vicdanlı vekilimiz Musa Piroğlu ile engellilerin durumunu konuştuk.

25 Mayıs’ta kayıp kaçırılanlar haftası münasebetiyle CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Yusuf Bilge Tunç’un kardeşi Şefika Nur Kurt ve Diyarbakır Kulp’ta kaybedilen Mehmet Selim Örhan’ın yakını Adnan Örhan konuğumuzdu. Bizim için her hafta gündem ettiğimiz çok önemli bir konu çünkü çok ağır bir yaşam hakkı ihlali vardı, Yusuf Bilge Tunç bizim unutamadığımız bir insandı, her hafta onu gündem ediyoruz. Kardeşi Şefika Nur Kurt ile konuştuk, Sn. Sezgin Tanrıkulu ile konuştuk ve kayıp kaçırılanlar haftasını atlamadık.

9 Haziran’da Kürtçe Tiyatroları engellenen Amed Şehir Tiyatrosu ekibini konuk ettik. Amed Şehir Tiyatrosu ekibini bir turneden dönerken minibüste bulduk, onlarla konuştuk. ÖFG TV’nin sempatik programlarından birisiydi çünkü hem biz hem onlar yeter ki bu programı yapalım ve arkadaşlarımızı yakalayalım dedik. Amed Şehir Tiyatrosu ÖFG TV’nin 162. Bölümü’nde bizim konuğumuz oldu. Ağır hak ihlallerine uğradılar. Onların sesi olmaya çalıştık. İyi ki o zaman onların sesi olmuşuz çünkü şimdi belki gündemde değiller ama o hafta gündemdeydiler ve biz o gündemi yakalamaya çalıştık. Amed Şehir Tiyatrosu ekibine selam olasun.

Enes Özkan ekonomi konularını çok iyi bilir, enflasyonu ve mülteci nefreti ile atık depoları yakılan yağma talan edilen atık işçilerinden Ekrem Yaşar ve Sait Akıncı ile görüştük. İstanbul Ataşehir’de bu olay olmuştu. O günler bir siyasetçi bu mesele üzerinden rant elde ederek bu atık depolarının yağma, talan edilmesini sağlamıştı. Bir adli olay alevlendirilmeye çalışılmıştı ve oradan bir sığınmacı nefreti neticesinde adresi şaşırıp Kürtleri bulmuştu. Gariban Kürtlerin atıp depoları yakılmıştı. Enes bey de bize ekonomi ile ilgili ekonomik göstergelerin kötü olduğu dönemde Enes Özkan ekonomiyi çok iyi takip ediyor tebrik ederim, kendisi bize o günün ekonomik durumu ile ilgili bilgiler vermişti.

25 Haziran 2022’de ÖFG TV 164. Bölüm’de Mersin Milletvekilimiz Sayın Rıdvan Turan ile partimizin tarım politikasını ve Cezaevi ihlalleri ile ilgili Ağrı Milletvekilimiz Sn. Dilan Dirayet Taşdemir ile konuştuk ve iki vekilimiz bize hem tarım politikası hem de Ağrı Cezaevi’nde önemli ihlaller ile ilgili gündem ettik. Ben tarım politikasına çok önem veriyorum keşke daha çok zamanım olsa bu tarım politikasına daha çok eğilsem çünkü inanılmaz derecede tarım açısından ekside olan bir ülkedeyiz. Ne kadar tarım meselesini gündem etsek azdır. Rıdvan vekilimiz de bu konuları takip eden bir vekilimiz ve Dilan Dirayet Taşdemir vekilimiz de o sıralar ağır baskı yaşanan Ağrı Cezaevi’ni gündem etmişti, önemliydi çünkü çok ağır ihlaller yaşanıyordu o sıralarda.

ÖFG TV 165. Bölüm’de Melek Çetinkaya askeri öğrenci annesini ve linç konusunda Tanıl Bora ile görüştük. Tanıl Bora çok önemli bir düşünce insanı, araştırmacı çok nitelikli bir insan hakları uzmanı ve üretken bir kişi onunla görüşmüştük. Melek Çetinkaya önemli bir aktivist, her ikisine de selam olsun buradan.

30 Haziran’da Er Yasin AKGÜL’ün annesi Sayın Fadime AKGÜL ile çocuğunun durumunu ve Onur Yürüyüşündeki polis baskısı, zulmü, darbı, hak ihlali hakkında KAOS GL yetkilisi Yıldız Tar ile konuştuk. İki mağdur kesimi; bir taraftan Er Yasin Akgül’ün gariban er’in annesi üzgün bir anne Fadime Akgül, öbür taraftan da LGBTİ+ birey aktivisti Yıldız Tar ile konuşarak bilgi almıştık. Buralarda hep o günler önemli konulardı ve bu mağdurları gündem etmek bizim için son derece önemliydi. Belki gündemde daha başka önemli konular vardı ama bizim için bu kişilerin durumu daha önemliydi.

7 Temmuz 2022’de Urfa’nın sağlık ile ilgili sorunlarını Urfa Tabip Odası Başkanı Dr. Bulut Ezer’den dinledik. İkinci olarak Van ÖHD’den Avukat Servet Ekmekçi’den Van’da bir pick up içinde taşınan mültecilerin aracına kurşun sıkılma meselesini konuştuk. Üçüncü olarak gazeteci Abdurrahman Gök ile Kemal Kurkut cinayetini konuştuk. 3 önemli konu o sıralar gündemdeydi, sığınmacılar, Urfa’nın sağlık sorunları tam bir felaketti, onu gündem ettik, skandal üstüne skandal yaşanıyordu ve Abdurrahman Gök’e de çok ağır bir hak ihlali yapılmıştı, ağır bir ceza verilmişti.

20 Temmuz 2022 ÖFG TV 167. BÖLÜM’de hekim şiddetini eski Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet Antmen ve İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi gönüllüsü, aktivisti akademisyen Aslı Odman ile Asbestli Gemi zararlarını konuştuk. Asbest meselesi çok önemli, gündem ettik ve Allah’a şükür gündem etmişiz. Biz bu konuyu yoğun bir şekilde gündem ettikten sonra Aslı hanım ile bu geminin gelişi durduruldu! Sivil toplumculuk bu demek,  siyasetin konulara müdahalesi bu demek! Hepimiz müdahil olduk ve bu gemi Türkiye’ye gelemedi! Mersin Tabip Odası’nda Mehmet Antmen’in görüşleri, hekim şiddeti ile ilgili çok önemli olaylar yaşanıyordu o sırada Konya’da bir hekim arkadaşımıza yönelik cinayet işlenmişti, yüreğimiz parçalanmıştı ve sağlıkta şiddet çok önemli bir konuydu, bununla ilgili önemli gelişmeler olmuştu.

4 Ağustos 2022 ÖFG TV 169. BÖLÜM’de ölüm orucundaki Gökhan Yıldırım’ın kardeşi Erkan Yıldırım ve Ölüm orucundaki Sibel Balaç’ın annesi Nuray Balaç ile görüştük. Her ikisi de bizim için çok önemliydi ve her hafta biz gündem ediyorduk çünkü ağır hak ihlallerine karşı ölüm orucundalardı Sibel Balaç ve Gökhan Yıldırım daha sonra dışarı çıktılar, Gökhan Yıldırım tekrar içeri alındı ağır hak ihlallerine uğruyor. Sibel Balaç’ın annesi Nuray Balaç Meclis’e geldi, bizi ziyaret etti. İnsanların çok gündeminde değildi ama bizim için Nuray Hanım’ın gözyaşları çok önemliydi. Kızının uğradığı hak ihlallerini, kızının direnişini gündem eden onun peşinde koşan bir anneydi bizim gözümüzde ve biz onu çok önemsiyorduk belki milyonlar bilmiyordu ama biz onu çok önemli bir öge olarak zihnimizde kodladık.

ÖFG TV 170. BÖLÜM’de 10 Ağustos’ta  Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yapmak istediği yol projesi ile ilgili ODTÜ’lü genç arkadaşlarımız ile beraberdik ve İBB tarafından haksız yere işten atılan Fatma Eryıldız ile bir program yaptık. Bu arkadaşlarımız ile ilgili mağduriyet daha sonra bu nöbetin bitmesiyle bitti. ODTÜ’de öğrenci arkadaşlarımız ODTÜ ormanını korumak için önemli bir fedakarlık sergilediler, direniş gösterdiler. Biz bu direnişi yerinde sahiplendik, yaz tatiliydi, kimse Ankara’da yoktuk ama biz arkadaşlarımız ile ODTÜ ormanına gidip programlar yaptık, öğrenci arkadaşlarımız ile görüştük. ODTÜ meselesini sahipleniyoruz ve Mansur Yavaş’a bu projeyi tekrar başlatmaması için hatırlatmalar yapıyoruz, öğrenci arkadaşlarımızı tebrik ediyoruz ODTÜ direnişinde çok önemli işler yaptılar, bu direnişin yanındayız. Doğanın, ağaçların, masum hayvanların yanındayız.

ÖFG TV 171. BÖLÜM Ankara Bala İlçesi Kesikköprü civarında mevsimlik tarım işçisi kardeşlerimizi ziyaret ettim. Bizim için unutulmaz bir ÖFG TV programı oldu çünkü orada biz bir kardeşimiz Seher Kurt’u gördük, bu kardeşimiz okumak isteyen bir kardeşimizdi. Orada işçi olarak çalışıyordu, iki kız kardeşti biri Seher Kurt diğeri Asmin Kurt Urfa’lı anne babanın çocuklarıydı, bu kardeşlerin okuması için büyük çalışmalarda bulunduk. Urfa Milli Eğitim Müdürü ile babaları ile görüştük. Kızımız Seher zeki bir kızımız ve okumak istiyordu. Tarlalarda çok rastlanmayacak bilgili, birikimli, okumak isteyen, ufuklu bir genç kızımızdı, onun okuması için büyük gayret sarf ettik ve sonunda başardık şu an okula gidiyor, bundan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz, aylarca takip ettik. İyi ki çekim yaptık, iyi ki tarlaya gittik, iyi ki Seher ile tanıştık iyi ki okula başlamasına vesile olmuşuz. Bundan dolayı çok mutluyuz. Mevsimlik tarım işçilerinin sorunları dağ gibi! Gittik bir kardeşimizi kurtardık ama bir deniz yıldızı kurtarmakla olmuyor! Milyonlarca insanın çektiği sıkıntılar var o yüzden bunun özellikle altını çiziyoruz.

25 Ağustos 2022’de Youtube’da 9 milyon izlenen Babala TV programımızı değerlendirdik. Youtube’da en çok izlenen programlar arasında Türkiye 2022 Trend Topic sıralamasında 6. Sıradayız. Ben HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu olarak konuk oldum, gergin bir ortamda Türkiye’nin insan hakları sorunları konusunda derdim insanlara bir şey anlatmaktı, o yüzden hiç kimse ile kavga etmeden tartışmadan, anlatmaya çalışarak bir performans sergiledim 7 saat boyunca konuştum insanlarla. Bundan da mutluluk duyuyorum. Kimisi belki işin adabını kaçırıp bize hakaretler yağdırdı bunlar benim için önemli değil! Biz yeter ki toplumla iletişim sağlayalım, yanlış bildikleri hususta onları bilgilendirelim ve bu toplumda ayrımcılığı giderelim, barışı huzuru sağlayalım derdindeydik başka bir şey değildi benim derdim önemli insan hakları sorununun çözülmesiydi ve bu mesele çok dikkat çekti, şu anda Babala TV’nin en çok izlenen programı, Türkiye Youtube programlarının en çok izlenen 6. Programı olarak çok önemli bir programı gerçekleştirdik ve bunu da değerlendirdik. Çok geri dönüş aldık, ben insanlarla konuşmaktan mutluluk duyarım. İnsanlarla konuştuk ve bu meseleyi daha da geliştirmeye çalıştım.

1 Eylül 2022’de Eğitim Sen MYK Üyesi Sinan Muşlu ve ve Ses Kocaeli Gazetesi Sahibi Merhum Güngör Arslan’ın öldürülmesi olayı ile ilgili dosya avukatı Cahit Çiftçi ile dosyanın akıbetini görüştük. Çok önemli bir dava, Ses Kocaeli Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Güngör Arslan bir gazeteciydi, belediye ile eski Ülkü Ocakları Başkanı’nın bir ihale kırışması konusunu takip ediyordu ve sonra öldürüldü! Ersin Kurt şu anda cezaevinde ve yakında bu mahkeme sonuçlanacak, insan öldürmeye azmettirmekten yargılanıyor. Yargının kararını bekliyoruz, bütün oklar onu gösteriyor, tabii ki karar verilmeden biz yargısız infaz yapmıyoruz ama şunu da iyi biliyoruz ki; bu tür kirli işleri takip kimse etmediği için sonuçta burada böyle patlamalar oluyor, insanlar öldürülüyor, kirli karanlık işler patlıyor. Av. Cahit Çiftçi bu konuyu dikkatle takip ediyor ve bu konuda gerektiği kadar aydınlatılmadığı için bugünlerde ne oluyor? Eski bir Ülkü Ocakları Başkanı’nın sanık sandalyesine oturtulduğu bu olaydan sonra şu anda da eski bir Ülkü Ocakları Başkanı öldürülmüş durumda ve MHP’liler ile ilgili önemli suçlamalar var! Demek ki zamanında belki insanların çok önemsemediği veyahut da biraz ilgilenmekten korktuğu meselelere değinmek gerekiyor ki başka bu tür üzücü olaylar olmasın! Bunlara neden eğildiğimizi, neden önemli bulduğumuzu şimdi daha iyi anlıyoruz!

ÖFG TV 174. Bölüm’de ÇHD avukatlardan Av. Oğuzhan Topalkara ile ÇHD Duruşmasını ve başta Av. Selçuk Kozağaçlı olmak üzere kendisinin ve arkadaşlarının haksız tutuklulukları ve Baskın Oran hoca ile 6-7 Eylül Pogromunu konuştuk. ÇHD avukatlarının durumunu her hafta Selçuk Kozağaçlı’ya özgürlük diye duyuruyorum basın toplantılarımda, zulmen tutuklu olduklarını söylüyorum. Ayrıca ÇHD Avukatı Oğuzhan bey konuyu gündem etti ayrıca 6-7 Eylül Pogromu bizim için çok önemliydi onu da bu konuları çok iyi bilen Türkiye’de konunun bir numarası, çok iyi bir araştırmacı, iyi akademisyen Baskın Oran hocamız anlattı, anlattıkları çok değerliydi ve onunla bu konunun çok çarpıcı yönlerini, kendi hayatındaki kesitlerle beraber konuştuk. Çok etkilendik, çok çarpıcıydı iyi ki konuştuk. Yarın öbür gün bizler bu dünyada olmayabiliriz ama ÖFG TV’nin kayıtları var ve bunların unutulmamasına yol açacak bu görsel, yazılı kayıtlarımız duruyor ve tarihe ışık tutacak.

16 Eylül 2022 ÖFG TV 175. BÖLÜM’de İzmir Baro Başkanı Av. Özkan Yücel ile ve Eğitim Sen Genel Başkanımız Prof. Dr. Nejla Kurul ile görüştük. İzmir Baro Başkanımız ile çok önemli bir konuyu konuşmuştuk, ben bu konuyu unutamıyorum, Meclis’te de defalarca gündem ettim; gerçekten çok önemli bir konu MHP İlçe Başkanı’nı tutuklayan savcı ve hakim anında sürülmüştü Urfa Siverek’e ve halen oradalar! Ben bunu Meclis’te Adalet ( Zulümat) Bakanı’nın yüzüne de söyledim tek kelime edemedi! Baro Başkanı ile bunu konuşmuştuk, çok önemliydi, yargının bağımsız olmadığını ve iktidarın baskı altında olduğunu ve coğrafi güvence verilmemesinin ne anlama geldiği gerçekten çok önemliydi, iyi ki o hafta bu konuyu konuşmuşuz halen de çözülmedi. O yüzden çok önemli bir işti. Yine Nejla Kurul hocamız ile başlayan okullar dolayısıyla eğitim dünyasının sorunlarını konuşmuştuk, AKP’nin en başarısız olduğu eğitim işi ve o konuyu da kendisiyle konuşmuştuk.

23 Eylül 2022 ÖFG TV 178. BÖLÜM’de açlık grevinde olan İleri Kızılaltun’un eşi Bahar Kurt ve babası tutuklu ağır engelli Yakup Ali Çetin’in annesi Gülten Çetin ile görüştük. Yakup Ali Çetin’in durumu bizim için çok önemliydi, aylardır bizim ciğerimizi sızlatan bir konudur, halen unutamadığımız bir konudur çünkü %98 engelli Yakup Ali Çetin’in babasından bir mektup almıştık ve Yakup Ali Çetin’in babası bize “Çok zor durumdayım bana yardımcı olun Ömer bey.” Diyordu, biz de o sırada tatildeydik, tatilden bir yayın yapmıştım ve Yakup Ali Çetin’in bir an evvel sesini duyurmak istiyordum yaz günüydü ama biz ÖFG TV’ye devam etmek istiyorduk çünkü çok ağır hak ihlalleri vardı. Gördüğünüz %98 engelli çocuğun engelli yakını aylığı zalimce verilmiyordu böyle durumlarda çıldırıyoruz, çok öfkeleniyoruz ve buna müdahil olmaya çalışıyoruz. Aylarca bu konu ile uğraştık. Sn. Bakan Derya Yanık: “Yok öyle bir şey” diye yalanlar attı fakat sonunda bizim haklı olduğumuz ortaya çıktı ve ağır baskılarımız sonrasında engelli yakını aylığını Yakup Ali Çetin’in ailesi alabildi, bizim şu anki talebimiz Baba Eyüp Çetin’in çıkması ve çocuğunun bakımını sürdürebilmesi, baba halen cezaevinde ve mahkum değil hükümözlü lütfen tekrar bu baba çıksın, bu çocuk çok zor durumda 3 çocuklu bir anne çok zor durumda lütfen bu aileyi görün diyoruz tüm kamuoyuna! Mahpusların ağır hasta yakınlarının durumu gerçekten bizi çok üzen hususlar oluyor! İleri Kızılaltun’un eşi Bahar Kurt ile de bu ısrarlı açlık grevini konuşmuştuk daha sonra İleri Kızılaltun da cezaevinden çıkmıştı.

7 Ekim 2022 ÖFG TV 177. BÖLÜM’de OHAL’in toplumsal maliyetleri raporu gündemimizdeydi ve bu raporu canla, başla, çalışkanlıkla hazırlayan Doç. Dr. Bayram Erzurumluoğlu hocamız konuğumuzdu ve hocamız ile Meclis’te bir program yaptıktan sonra akşam kendisi ile bir ÖFG TV programı yaptık, kendisini o gün çok yorduk hakkını helal etsin, bu raporu hazırlarken çok yoruldu. Çok fedakar, çok nitelikli bir insandır, uzun yıllardır çalışırız inanılmaz raporlara, müthiş işlere imza atmıştır, Allah razı olsun kendisinden tarihe büyük bir not düştü o yüzden nezdimizde çok önemli bir insandır. Hastalıklarına rağmen OHAL mağduriyetlerini ilerlettiği hastalıklarına rağmen canla, başla çalışan çok çalışkan fedakar nitelikli bir bilim insanı maalesef ki şu anda ihraç ama tarihe not olarak bu zulümleri düşürüyor, onunla da bu konuları konuşmuştuk.

ÖFG TV 178. BÖLÜM’de Grup Yorum üyelerinden Dilan Poyraz ve hasta mahpus Ahmet Dizlek’in durumunu konuştuk. Biz bu konuları hiç unutamadık, Grup Yorum üyelerinden Dilan Poyraz ve Ahmet Dizlek bizim için yüzlerce defa andığımız bir hasta mahpustu. Ağır ihlallere uğrayan bir insandı, baskılarımız sonrası iki yıl boyunca ihmal edilen bu insan en sonunda ameliyat edilebilmişti mide kanseriydi çok gecikme vardı, cezaevlerinin ne kadar iş yapıyormuş gibi görünüp iş yapmadığını bu vakalarda görüyorduk. Kandıra 2 No’lu F Cezaevi’ndeydi bu mahpus ve şu anda da halen mahpus olarak cezaevinde ağır ihlaller görmüş bir insan.

19 Ekim 2022’de Amasra Maden Kazası ile ilgili ÇHD Avukatlarından Derviş Aydın ve Anadilde eğitim konusunu Araştırmacı Serhat Çıkman ile görüştük. ÇHD avukatları sağ olsunlar bu tür Soma, Ermenek, Amasra maden kazalarında hemen koşup inceleyen fedakar arkadaşlarımız ve Anadilde eğitim konusu Babala TV’de yoğun gündem olmuştu biz de pratikte neler olabileceğini ana dilde eğitim konusunu Araştırmacı Serhat Çıkman ile konuşarak aydınlatmaya çalıştık.

26 Ekim 2022 ÖFG TV 179. BÖLÜM Sansür yasası ile ilgili Etkin Haber Ajansı’ndan Gazeteci Elif Bayburt ve Kocaeli Ses Gazetesi Sahibi Merhum Güngör Arslan’ın öldürülmesi olayı ile ilgili dosya avukatı Cahit Çiftçi ile dosyanın akıbetini görüştük! Bu bölümlerde önemli hak ihlallerini gündemimize aldık. Güngör Arslan dosyasını yakından takip ediyoruz, Cahit Çiftçi ile programlarımız oldu ve daha da olacak. Kendisi değerli fedakar bir avukat ve konuyu hassasiyetle takip ediyor.

10 Kasım 2022 ÖFG TV 182. BÖLÜM Şırnak Milletvekilimiz Hasan Özgüneş vardı, kendisine yöneltilen polis tehdidi ve partimiz üzerindeki baskıları konuştuk. Kendisine mermi çekirdeği atılmıştı. Zemo Ağgöz Yiğitsoy ile de Mezopotamya Ajansı’nın ve gazetecilerin sırf gazetecilik faaliyeti nedeniyle haksız gözaltılarını konuştuk. Zemo Ağgöz gözaltına alındığında biz onun bebeğinin zor durumda olduğunu söyleyerek Meclis’te de gündem etmiştik ve daha sonra Zemo Ağgöz bir anne olarak programımıza konuk oldu daha sonra serbest bıraktılar buradan da Zemo Ağgöz’e selam olsun, tüm tutuklu arkadaşlarına da selam olsun. İnşallah tüm tutuklu arkadaşlarımız, gazeteciler serbest bırakılır temennisinde bulunuyorum.

15/11/2022 tarihli ÖFG TV 186. BÖLÜM’de Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komitesi’nde Mukadder Alakuş kararını İnsan Hakları Hukukçusu Kurtuluş Baştimar ve eşi Fatih Alakuş ile konuştuk. Türkiye’de yargı yok, Birleşmiş Milletler’den ara sıra önemli kararlar çıkıyor ve çok çarpıcı bir karardı bu o yüzden biz mağdurunu ve avukatını gündem etmiştik, Birleşmiş Milletler başvurularını ihmal etmeyin önemli kararlar çıkıyor, Birleşmiş Milletler’e başvuru konusu daha yoğunlaştırılmalı.

ÖFG TV 187. BÖLÜM Onur Yaser Can Duruşması ile ilgili kardeşi Ezgi Sevgi Can ile görüştük. Çıplak arama ve birçok ihlaller sonucu bir aile dramı yaşanmıştı, fedakarca bu idealistçe bu davayı takip eden kardeşi Ezgi Sevgi Can bu travmayı atlatmış diye düşünürken programımıza katıldığında biz de zor anlar yaşadık çünkü halen bu travma atlatılmamış, bizim için çok etkileyici ve üzücü bir durumdu.

ÖFG TV 189. BÖLÜM Anne Baba Tutukluluklar ile ilgili can yakıcı örnekler vardı karşımızda. Anne baba tutukluluklar bizi çok üzen olaylar onlar ile ilgili bir gündem oluşturduk.

28 Aralık 2022 ÖFG TV 190. Bölüm’de Yusuf Kerim: ‘Ama Annemi Çok Özledim!’ diyordu ve Emir Karakum’un yaşadığı ihlalleri vardı. Bu konu çok önemli, biliyorsunuz biz ÖFG TV’yi boşuna yapmıyoruz. Yusuf Kerim Sayın’ın mağduriyetini biz gündem etmiştik ve bir akşam biz hastaneye bağlandık. Yusuf Kerim Sayın ve babası Süleyman Sayın ile konuştuk, gerçekten tüm ekip olarak çok etkilendiğimiz, gözyaşlarımızı tutamadığımız anlar yaşadık. Bizim için çok önemliydi, yürekten yaralamıştı bizi ve kamuoyunun bunu hissetmesini istiyordum çünkü biz çok etkilenmiştik, çokta öfkelenmiştik bunu yapanlara. Bu mazlum aile için çok üzüldük. Bu dramı yansıttık, kamuoyu da bunu gördü ve siyasetçiler, sanatçılar, gazeteciler bunu konuşuyor. Bundan dolayı ÖFG TV adına çok büyük mutluluk duyuyoruz, ÖFG TV’nin önemli başarılarından birisi oldu bu ama Yusuf Kerim Sayın yavrumuzun annesi gelsin, bunu da başarmak istiyoruz. İnşallah bunu da başarırız çünkü çocuğun yüzüne bakamıyoruz çünkü bizi derinden yaralayan bir durum. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da bugün grup toplantısında bunu gündem etti, sağ olsun, Allah razı olsun, çok vicdanlı çok etkili bir şekilde gündem etti kendisi. Bir siyasi parti genel başkanı olarak toplumdan bir mazlum gariban ailenin durumunu gündem etmesi açısından son derece değerliydi, siyaset budur, bu olmalıdır! Bir mazlumun derdini günün en önemli meselesi olarak görmek bizim için çok değerli teşekkür ederiz Sayın CHP Genel Başkanı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’na.

Şarkıcı Gülşen tutuklandı, biz bunu ifade özgürlüğü bağlamında herkesçe kınadık, bir müddet sonra Gülşen çıktı. Fikirlerine katılmasakta insanları böyle acımasızca cezalandırmak doğru değil, yanlış bir söz söylenmiş olabilir ama ağır cezalar toplumun vicdanını sızlatıyor doğru bir şey değil!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yılın sonuna doğru hakkında acımasız bir yargı kararının çıkması toplumun vicdanını sızlattı, rahatsız etti, çok ağır kararlardı. Kabul edemeyeceğimiz bir kelime ortalıkta dolaşıyor, ben bu kelimeyi savunmuyorum insan hakları savunucusuyum ama sonuçta kamu vicdanının kabul etmediği bir karar bu. Böyle kararları yaşamayalım.

Haziran ayında çevre sıkıntısı yaşamıştık. Erzincan İliç ilçesinde altın madeni işletmesi siyanür sızıntısı nedeniyle oluşan çevre kirliliği Türkiye Cumhuriyeti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından durdurulmuş. Erzincan’da yaşanan çevre felaketini de genel kurulda AKP’lilerin yüzüne çarptım, onlara söyledim “Siz herkesi böcek olarak gördünüz bunu da utanmadan söylüyorsunuz. İnsanı, garibanları, anneleri, babaları, çocukları, Roboski’deki mazlumları, katledilen masum Kürt çocuklarını böcek gibi gördünüz, evet biliyoruz siz zalimsiniz, vicdansızsınız.” Diyerek yüzlerine haykırdım, bana cezalar yağdırdılar ama sözümün arkasındayım, çıplak aramaya da zalimliğe de vicdansızlığa da insanları böcek gibi görmeye karşı çıkıyorum bu zalim AKP MHP Cumhur Zulüm İttifakı ile de Zulümat Bakanlığı ve bakanı ile de sonuna kadar mücadele edeceğim bunu da tüm herkes bilsin!

Yıl maalesef böyle geçti, bir sürü üzücü olaya müdahil olmaya çalıştık. ÖFG TV aracılığı ile bunların hepsine müdahil olmaya çalıştık, duyarsız, sessiz kalmamaya, seyredip de hiçbir şey yapmama ile sınırlı kalmamaya çalıştık. Kınamakla değil elimizden geleni yapalım, mağdurların sesini yükseltelim istedik ÖFG TV vasıtası ile ÖFG TV’de 2022’ye önemli damga vuran programlardan olduk. Çok kişinin çok önemli olan insan hakları ihlallerini gündem ettik. Büyük bir fedakarlıkla gayret ettik. Kimi zaman ÖFG TV bile yeterli olmadı ama biz arka planda çalışmalar yaptık ve kamuoyunun dikkatini çekmeye çalıştık ÖFG TV vasıtası ile bunun büyük yankısı olduğunu, yüz binlerce, milyonlarca kez izlenen çalışmalarımız oldu ve bir yankı oluşturduk. 200’e yakın program yaptık, Türkiye’nin insan hakları sorunlarını hikaye ile değil tespit ile gündem ederek onları yok etmeye çalışarak gündem ettik Allah’a şükürler olsun inşallah buna devam ederiz, iyi bir iş yaptığımızı düşünüyoruz. Hepinizden destek, dua bekliyoruz ve programı burada bitiriyorum. Herkese sevgi, saygı ve selamlarımı sunuyorum, herkese iyi akşamlar.

Yorumlar