28 Mart 2023

Yusuf Kerim Sayın kısa bir süre sonra annesine kavuşacak! Yusuf Kerim Sayın için 3 aydan fazladır büyük gayret gösterdik, kamuoyu gösterdi, vicdanlı insanlar gösterdi TBMM Genel Kurulu’nda ilgili yasa teklifi kabul edildi!

Yusuf Kerim Sayın’ın inşallah annesi başına gelecek şifaya kavuşacak. Annesi ve babası ile mutlu bir hayatı yaşayacak. Annesinin gelmesi ile kemoterapi onu iyileştirecek. Yusuf Kerim’in gözlerinden öpüyoruz.

@slymnsyn87 ve annesi çok zor günler geçirdi!

Tüm siyasi partiler, sanatçılar başta;

@haluklevent

@kilicdarogluk

@T_Karamollaoglu

@Ahmet_Davutoglu

@alibabacan

@myeneroglu ve diğer siyasetçiler Yusuf Kerim için büyük emek gösterdiler! Yusuf Kerim: “Annemi özledim onu istiyorum.” demişti.

Yusuf Kerim için önemli kampanyalar yaptık, sanatçıların sözleri ile klipler, annenin gönderdiği mektupları seslendirdik, tüm çalışmalar Yusuf Kerim içindi. Yusuf Kerim’in tedavisi kötü gidiyordu izin alıp annesinin gitmesi için uğraşlar verdik!

Yusuf Kerim maddesi diyeceğimiz 7. Yargı Paketi 26. md. Meclis’e geldi, komisyonda anlattım, Genel Kurul’da 26. md.konuşma yaptım.Maddenin kabul edilmesi ile anne mahpusların hasta çocukları için infaz erteleme almasına dair yasa teklifi kabul edildi!

Bu maddenin babalar için olmaması hasta eş ve çocuklar için olmamasına dair eleştirilerimiz var ama bugün Yusuf Kerim için sevinme günü. Biz bugün Yusuf Kerim’in biraz daha dayanması ile annesine kısa bir süre sonra kavuşacağını söyledik!


@tcbestepe
imzası sonrası Yusuf Kerim annesine kavuşacak. Mahpusun hasta çocuğu, eşi için infaz erteleme alması, bir müddet serbest kalması normal hadise bunun sağlanması gerekiyordu.Güvenliğin sağlanması teminat yatırılması ve yıl sınırı şarı getirildi!

Bizim ve tüm kamuoyu baskısı ile iktidar bu yasa maddesini getirmek zorunda kaldı! İnsan hakları savunucuları ve duyarlı toplum kazandı! Bugün zaferi kutlamak Yusuf Kerim Sayın’ın annesine kavuşacağı haberini duyurmak bizim için mutluluk!

Yurdun birçok yerini geziyorum. Bu hafta sonu Karadeniz turu yaptım. Önce Ordu sonra Samsun’a gittim.

@Ordu_KHK52

@sol_ordu ve

@Samsun_KHK Platformu arkadaşlarımız ile görüştük!

@Ordu_KHK52 Platformu ile birlikte birçok ziyaret gerçekleştirdik!

Ordu’da birçok ziyarette bulunduk. Ordu’da vefat eden bir kardeşimizin evine ziyarette bulunduk. Bir KHK’lı kardeşimiz hasta eşini Ordu’dan Samsun’a götürürken trafik kazasında hayatını kaybetmişti biz ailesine giderek taziyede bulunduk.

Malatya’dan Ordu’ya gelen bir depremzede ailemizi ziyaret ettik. Bir KHK’lı ailemiz hasar alan evinden Ordu’ya gelip oradaki

@Ordu_KHK52 ‘li arkadaşlarımız ev ayarlamışlar.

@Samsun_KHK arkadaşlarımız ile buluştuk. Vezirköprü ziyaretimiz oldu!

Kazım Kurnaz öğretmenlikten atılmıştı maalesef ki işinden atıldıktan sonra inşaatta çalışırken hayatını kaza sonucu kaybetmişti. Ailesine taziyede bulunduk. Çarşamba’da

@Samsun_KHK Platformu ile birlikte esnaf ziyareti yaptık.

Samsun’da Fehmiye Çelenk hocamızın taziyesine gittik. Fehmiye Çelenk akademisyen, ihraç edildikten sonra hayat şartları sonucunda depresyona yakalanan ve maalesef intihar ile sonuçlanan bir hayat. İhraç süreci sonrasında yaşananları dinledik!

Dayanışmanın eksikliği intiharları getiriyor! Nursel Ekici isimli bir öğretmen de genç yaşta 2 çocuk annesi eşi cezaevinde KHK ile ihraç sonrası kanser hastalığı nükseden bir anne, hastalığa yenik düştü!

@Samsun_KHK Platformu ile mezarını ziyaret ettik!

Samsun’da Hüseyin Geçmek isimli bir hasta mahpus. Kendisinin cezaevinde kansere yakalandığını duyunca gayret sarf ettik! Şu an evinde tedavi alıyor. Eşinin de onanmak üzere olan cezasının olduğunu bir başka dramının yaşanabileceğini gördük!

Bir KHK’lı eşinin 3 çocuğunu büyütmek için çocuklarına yaşadığı haksızlığı duyurmamak için yaptığı çırpınışları dinledik. Eşi cezaevinde olan KHK’lı annenin çırpınışları dışarıya duyurmamak için sağlık sorunları yaşayan bir anneyi ziyaret ettik!

.

@Samsun_KHK Platformu’na çok teşekkür ederiz. KHK’lı insanlar el üstünde tutulmalı. Gördükleri kötülüklere rağmen toplum için güzel şeyler yapmaya çalışan arkadaşlarımız. Samsun halkı için bir şeyler yapmaya çalışıyorlar başarılarının devamını diliyorum!

Biz insan hakları savunucusuyuz, bizim için Kürt sorunu önemli bir sorun. Biz bunu Karadeniz’de anlatmayı çok önemli buluyorum! Karadeniz’de Kürtlerin, Alevilerin yaşadığı sorunları anlattım. KHK’lıların da bu konuda önemli ilerleme kat ettiğini gördüm!

Samsun’da panelde insan haklarını konuştuk! Kürdün hakkını Kürt olmayanın koruması gerektiğini, KHK’lının hakkını KHK’lı olmayanın koruması gerektiğini konuştuk. Farklı kesimlerin yaşadıklarına empati yaptıklarını gördük!

Yorumlar