8 Ağustos 2023

Dün Derince’de büyük bir patlama oldu! TMO’nun Derince’deki buğday silosunda ortaya çıkan gaz ve toz sızıntısı nedeniyle bir patlama geldiği söyleniyor! Teknik bilgi aldığımızda buğday dökülürken oluşan tozu giderecek fanların çalışmadığına dair makine mühendisleri açıklama yapıyorlar!

Birçok işyerinde denetimler yapılmıyor! TMO’da da patlama öncesi gereken denetimler yapılmamıştır, gereken önlemler alınmamıştır çünkü işyerleri belli bir güvenliğe göre sınıflanır ve bu sınıflamalar yapıldığında buna uygun denetimler yapılır! Bu denetimler yapıldığı taktirde bu tür olaylar olmaz!

Kocaeli’de geçen yıl 99 iş cinayeti yaşandı! Nüfusa oranla Türkiye’de 1. sırada!

@csgbakanligi ve

@kocaelivaliligi ‘ni defalarca uyardım! Geçen yıl TBMM’de konuşma yaptım AK Parti Mv.

@ilyasseker41 her şeyin dört dörtlük olduğunu söyledi! Konuşması sonrası onlarca patlama ve yangın oldu, onlarca insanımız ya hayatını kaybetti ya da yaralandı!

Bugün Derince TMO’ya gittik, savcı ve bilirkişinin incelemeler yaptığını gördük. 13 yaralı 3’ü ağır yaralı! Yöneticiler yeterli tedbir almadığı için maalesef şu anda yaralı insanlarımız var, hayatlarını kaybedebilirler, önemli ihmaller olduğu apaçık ortada! Konuyu yakından takip edeceğiz!

İlk misafirimiz Mustafa Said Türk’ün oğlu Süleyman Türk ile konuşacağız. Mustafa Said Türk 86 yaşında bir mahpus, altı bezlenen bir kişi. Bu haldeki bir kişi nasıl cezaevine götürülür?

@ADLITIPKURUMU ‘nda rapor alındığı taktirde cezaevinden çıkarılacağı söylendi! İkinci konumuz cezaevlerinde denetimli serbestlik ve şartlı tahliyeler engelleniyor! Cezaevindeki zulümler konusunda görüşler alacağız!

Süleyman Türk: ” 18 ay hastalıklarına rağmen cezaevinde kaldı sonrasında serbest bıraktılar. Cezası onandı, babamı hapishaneye götürdüler. Hapishanede kalamaz deyince birileri, hastaneye götürdüler. Yoğun bakım ünitesinde kaldı. Hastanede tedavi ettiklerini söylüyorlar 10 gündür heyet raporu oluşturulamadı.”

Gergerlioğlu: “Üzülerek izlediğimiz bir tablo. Sn.

@bulent_arinc bir tweet attı bugün. “Mahkemelerin kararı yeterli değil mi?” diye fakat halen Mustafa Said Türk Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesi’nde yatıyor. Hastane enfeksiyonuna ilişkin tedavi altında. Hayati tehlikesi var.”

Gergerlioğlu: “Yoğun bakımda yatalak şekilde yatan bir mahpusun başına 2 asker koymuşlar, anladığım kadarıyla kalkıp kaçacak diye düşünüyorlar! Bu görüntüler karşısında isyan ettik! Mustafa Said Türk 5-6 yıl önce hasta haliyle iki polisin kolları arasında cezaevine götürülmüştü.”

Süleyman Türk: “Babam ile alakalı 15 Temmuz’dan sonra içeri atılan her insana söylendiği gibi Bank Asya’da hesabı olmak, yardım toplantılarına katılmak babamın suçları. Bu suçlar Türkiye’de “terörist” olmak için yeterli. Herkese isnat edilen suçlar. Vebalı aile pozisyonundayız. “

Gergerlioğlu: “Türkiye’de hamile, lohusa kadınlara çok zulmedildi ve binlercesi cezaevlerinde kaldı. Bitmeyen zalim bir OHAL var. Geçtiğimiz sene en az 73 kişi hayatını kaybetti, bu sene de onlarca kişi hayatını kaybediyor ve yetmezmiş gibi ağır yatalak bir hasta mahpus var!”

Süleyman Türk:” Babam 50 yıllık şeker hastası. 2 defa beyin kanaması geçirdi. Konuşmasında, yürümesinde, hafızasında problem var. Bel fıtığı var. 4. evre böbrek yetmezliği var. Kansızlık var. Böyle bir insanı T.C. hapse atarak ne elde edecek?”

Gergerlioğlu: ” Konuyu takip ediyoruz, bir an evvel netice alınmasını istiyoruz. Sn.

@bulent_arinc ‘ın attığı tweet ile ilgili bir yasa teklifinde bulunduk. Konu siyasi bağlamda değerlendiriliyor tıbbi olarak değil. Eski vekilimiz Aysel Tuğluk’da alzheimer teşhisi vardı, KOÜ Tıp infaz erteleme verdi ama

@ADLITIPKURUMU tarafından inat sergilendi en sonunda rapor verildi ve infaz erteleme aldı.”

Gergerlioğlu:” Önceki yıllarda benzeri hadiseleri gördük. Yusuf Bekmezci isimli bir mahpus aynı muamele ile karşılaşmıştı. Yoğun bakımda olmasına rağmen ona infaz erteleme verilmesi için çok beklenildi, sonrasında karar çıktıktan sonra mahkeme kabul etmedi ve hayatını kaybetti.”

Süleyman Türk: “10 günde babama bir rapor çıkartamadılar. Bu rapor

@ADLITIPKURUMU ‘na gitmedi. Sn. Aysel Tuğluk gibi babam da mı bekletilecek! Endişe içindeyiz!”

Gergerlioğlu: “Bu hastanın cezaevinde kalamayacağını anlaması için hekim olmaya gerek yok! İlla

@ADLITIPKURUMU ‘ndan rapor alınacak deniliyor. Bir devlet hastanesine yatmışsa 1-2 gün içinde rapor çıkartılır kısa süre içinde değerlendirmeyi yapabilirdi, bu hasta mahpus evine dönebilirdi!”

@saglikbakanligi

@drfahrettinkoca bu hasta mahpus ölse hesabını kim verecek?”

Gergerlioğlu: “10 gün olmuş hastane bir sağlık raporu verememiş! “

@Manisailsaglik

@ManisaValiligi

@saglikbakanligi

@drfahrettinkoca

Gergerlioğlu:” Mustafa Said Türk Allah korusun belki son günlerini yaşıyor ama işkence ve eziyet dolu günler yaşıyor. Bunlar tarihi görüntüler. Türkiye’de nasıl bir zulüm yaşandığına dair tarihi görüntüler. 21. Y.Y.’da dünya tıp ve hukuk otoritelerine soruyorum; %98 engelli bir hastayı cezaevine atma ısrarı nedir?”

Gergerlioğlu: “Sn.

@drfahrettinkoca bizi duymuyor musun? Sn.

@bulent_arinc da konuda bahsetti! Bu görüntülere insanlar inanamıyor ama burası Türkiye, Türkiye’de bunun benzeri hadiseler yaşandı, yaşanıyor!

@ADLITIPKURUMU ‘na gitmeden Eğitim Araştırma Hastanesi’nden alınacak rapor neden yeterli olmaz?”

Gergerlioğlu:” İkinci konumuz hasta mahpuslar, denetimli serbestlikleri, tahliyeleri verilmeyen mahpuslar. Birisi Azad Baltacı’nın babası Resul Baltacı 1992 yılında Batman’da gözaltına alındı 31 yıldır cezaevinde!”

Azad Baltacı: “Babam Resul Baltacı geçen yıl serbest bırakılmalıydı, 31 yıldır cezaevinde, infazı yakıldı, infazın yakılmasına sebep olan kararlar mahkemelerce iptal edildi ama müddetnamesi iptal edilmedi.”

Azad Baltacı: “Babam Resul Baltacı 10 aydır dışarıda olması gerekirken cezaevinden tahliye edilmiyor! Babam 28. yılındayken Düzce Çilimli Cezaevi’nde idare tarafından her ay 5-6 hücre ve disiplin cezası veriliyordu. Kantinden alınan bıyık makası odada bulunduğu için hücre ve disiplin cezası verildi!”

Azad Baltacı: “Babam Düzce Cezaevi’ne Siverek’ten nakledildi. Orada dışarıdan gelen kartlı mektuplar Siverek’teki mektup okuma komisyonundan geçmesine rağmen Düzce Cezaevi’nde bu mektuplar yasak olarak kabul edilip hücre ve disiplin cezası verildi!”

Azad Baltacı: “Babam Düzce Cezaevi’ne Siverek’ten nakledildi. Orada dışarıdan gelen kartlı mektuplar Siverek’teki mektup okuma komisyonundan geçmesine rağmen Düzce Cezaevi’nde bu mektuplar yasak olarak kabul edilip hücre ve disiplin cezası verildi!”

Azad Baltacı: “Düzce 1. Ağır Ceza Mahkemesi cezalara istinaden infazı yakıp ceza veriyor ama yaptığımız itirazlar sonucu Düzce 3. Ağır Ceza mahkemesi disiplin cezalarını iptal ediyor. İptal edilmeden önce de verildiği dönem itibariyle cezaevinin kapasitesinin dolu olmasından dolayı hücre cezaları işleme alınmadı.”

Azad Baltacı: ” Babam Resul Baltacı 8 seneden beri Düzce Çilimli İnfaz Kurumu’nda, biz aile olarak Batman’dayız, nakil talepleri reddediliyor! Bu ülkede hukuk ezilenden yana çok işlemiyor! Babamın tahliye edilmemesi müddetnamenin düzeltilmemesi, TMK’nın 17/2 maddesine dayandırılıyor!”

Azad Baltacı: ” Babam Resul Baltacı 1995’te ceza aldı ama TMK’dan yargılanıyor!

@AYMBASKANLIGI ‘na başvuru yaptık! Mahkeme verilen cezaları iptal etti. Babamın iyi halli olmasının önünde hiçbir sorun yok. Buna rağmen yeni bir müddetname verilmiyor! “

Azad Baltacı: ” Düzce 3. A.C.M. hücre cezalarını iptal etti, 2 yıl içinde 5 hücre cezası var, bu 5 hücre cezası içinde makas, mektup, adına olmayan şeylerin imzalanması gibi şeyler var. 5 cezadan en az 3’ünün olumlu dönüş olması durumunda tahliye edilmesi gerekiyor!

@AYMBASKANLIGI ‘ndan beklentimiz bu!

Azad Baltacı: “Babam ben doğmadan cezaevine girdi, tutuklanmadan 3 ay önce doğdum. Dışarıda babam ile hiç görüşemedik. 31 yıldır cezaevinde olduğu için sağlık durumu iyi değil. Ameliyat olması gerekiyor, ayak lifi kopmuş, bel, göz ağrıları var, mide sorunları var.”

Gergerlioğlu: “Birçok mahpus cezaevlerinden tahliye edilmiyor! Pişmanlık dayatması yapılıyor, soyut gerekçelerle mahpusların tahliyeleri engelleniyor.”

Azad Baltacı: ” Düzce Cezaevi’nde siyasi olarak 7 kişi var. İdare yürütülen konsept gereği iradelerini teslim almak üzere, sindirme üzerine her türlü baskı altında. Eğer kabul ederlerse çok daha farklı yerlerde ya da dışarıda bulabilirler. Babam bunlara karşı çıktıkları için bunu yaşadıklarını anlatıyor.”

Gergerlioğlu: ” Umarım Resul Baltacı çok kısa zamanda tahliye edilir.

@AYMBASKANLIGI umarım en kısa zamanda karara bağlanır. Fazladan cezaevinde kalan bir insanın ızdırabını hissediyorsunuz.”

Gergerlioğlu: ” Bugün de programımızı burada bitiriyoruz. Umarım karşılık bulur, haftaya salı günü saat 21.00’da yeni bir ÖFG TV programı ile karşınızda olacağız. Hepinize hayırlı akşamlar hoşça kalın.”

Yorumlar