25 Eylül 2023

Herkese merhaba, yeni bir ÖFG TV ile karşınızdayız. Yunanistan tarafında darp ve şiddet uğrayan akabinde hayatını kaybeden Barış Büyüksu’nun kardeşi Dilan Bıyık ile görüşeceğiz. Zulmen katledilen bir genç insanımız.

Dilan Bıyık: ” Adalet arayışımız devam ediyor, kamuyoundan destek bekliyoruz. Dosyamızın Yunanitan’a gittiği söyleniyor, adaletin bir an önce yerini bulmasını istiyoruz. Başka Barış’lar ölmesin, anneler ağlamasın.”

@GreeceInTurkiye

Nergiz Tuba Aslan :”

@chdgenelmerkez adına dosyayı takip ediyoruz. Kos Adası’nda Yunan kolluk kuvvetlerince kayıt dışı şekilde gözaltına alınıp, gözaltı merkezinde elektrik işkencesi dahil her türlü işkenceye maruz bırakıldığı Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kanıtlanmış durumda. 15 tanığı var.”

Nergiz Tuba Aslan: ” Barış Büyüksu dosyasının kritik bir önemi var. Yunanistan işkence ve geri göndermeler konusunda çokça iddialar olmasına rağmen reddediyor. AB ülkelerinin kendi güvenliğini sağlaması için Yunanistan’ın bir sınır karakolu gibi çalışıyor. Ege denizinde çokça insan yatıyor. Çokça insanlar kimlik olmaksızın geri itildiği için kimsesizler mezarlığında yatıyor!”

Nergiz Tuba Aslan: ” Barış 21 Ekim’de gözaltına alınıp işkence ediliyor, ertesi gün Yunan Sahil Güvenlik bilincini kaybeden Barış ve diğer Filistin’lileri can güvenliği olmadan, kimlikleri, pasaportları olmadan geri itiliyor, tesadüfen Bodrum Sahil Güvenlik buluyor!”

Nergiz Tuba Aslan: ” Soruşturmanın Yunan makamlarınca takip edilmesi gerekiyor. Barış gibilerin canı önemsiz görülüyor. Bu hepimizin sorunu. Adalet arayışındalar, faillerinin bulunmasını istiyorlar. Yunan Devleti’nin sistematik bir şekilde uyguladığı politikaların ve suçların da kanıtı olacak! Barış’ın kanını yerde bırakmak istemiyoruz.”

@GreeceInTurkiye

Nergiz Tuba Aslan: ” Ege Denizi toplu katliam mezarlığına dönmüş durumda.”

Gergerlioğlu:” Yunanistan tarafında insan hakları ihlalleri oluyor. Türkiye ve Yunanistan tarafında yaşanan sorunlar hakkında soru önergeleri verdik. Biz kim haksızlık yapmışsa karşısındayız. Türkiye yetkililerini zorluyoruz, Yunanistan tarafına dosya gitti uzun süredir sessizlik var Yunan makamlarında.”

@GreeceInTurkiye

Vicky Aggelidou:” Davanın Türkiye’deki

@TC_Disisleri ve Yunanistan Dışişleri Bakanlığı tarafından görüleceğini öğrendiğimizden beri çalışmalar içindeyiz.

@GreeceMFA

@kmitsotakis

Vicky Aggelidou:” Barış Büyüksu’nun ailesi ve

@chdgenelmerkez ile görüştük, Ekim ayında kendi soruşturmamızı kendimiz yapacağız ve kampanya başlatacağız hem Türkiye’de hem Yunanistan’da. Tecrübelerime göre Şubat ayından bu zamana kadar soruşturmayı 2 kurum arasında bekledik.”

@GreeceInTurkiye

@GreeceMFA

@TC_Disisleri

Vicky Aggelidou:” Devlet baskıssı olmadığı zaman insan hakları ihlalleri savcılar tarafından sümenaltı edilebiliyor. 1 ay daha bu kanalları zorlayıp soruşturmayı açmalarını sağlamak.”

@govgr

@GreeceInTurkiye

@GreeceMFA

@TC_Disisleri

@HakanFidan

Gergerlioğlu: “Barış Büyüksu için herkesi bu mücadeleye davet ediyorum.”

Gergerlioğlu:” Sanata vurulan büyük bir darbe; nitelikli bir festivalde, büyük emeklerin sergilendiği bir festivalde, mazlum, mağdurların, zulme boyun eğmeyenlerin direnişini anlatan “Kanun Hükmü” isimli belgesel filmi yasaklandı, önemli bir sansür uygulandı.

@NejlaDemirci1 6 yıldır mücadele ediyor, ne kadar emek verdiğini çok iyi biliyorum arkadaşları ile birlikte.”

Gergerlioğlu:”

@NejlaDemirci1 ile konuşacağız. Büyük emek verdikleri belgesel filmin son durumu ile ilgili bilgi verecek. “Kanun Hükmü” belgeselinin görüntü yönetmeni İlker Berke’yi genç yaşta kaybettik. Allah’tan rahmet diliyoruz.”

@NejlaDemirci1 :”KHK’lı arkadaşlar,

@KhkPlatformu merak ediyordu, insanlar çevrelerine, çocuklarına cevap veremediler. O çocuklar okulda, sokakta sorulara, cevap veremediler, ekonomik olarak zorluklar yaşandı, basın da olmadığı için bunları toplumun önemli kısmı duymadı. Duygusal olarak ne yaşandığı bilinmedi.”

@NejlaDemirci1 :” 2017’de başlayan serüven büyük maceralar yaşıyor. Bu film daha erken bitecekti, revize ettik, şimdiye kadar milyonlarca insan kendisini çevresine anlatabilirdi. Bazı akrabalarımız bize telefon etmediler. Tüm bunların yaşatıldığı milyonu aşkın insan var KHK’lı ve yakınları ile birlikte. Bu insanlar farklı şeyler yaşadılar.”

@NejlaDemirci1 :” KHK’lılar da tepki olacağını biliyordum. Büyük bir heyecan oldu, her yerden mesajlar geliyordu, nerelerde gösterileceği soruluyordu, insanlar programlar yapıyordu,

@antalya_khk Platformu da destek verdi.

@belgeselsinema cılar Birliği ile konuştuk. Bu filmi festivale geri alın.”

@NejlaDemirci1 :” KHK’lılar da filmlerini geri istediler.

@belgeselsinema açıklaması ile sektör kınamaya başladı.

@Turkiye_KHK sektörü birleştirdi. İsyanımız büyüdükçe ben de mutlu oldum. İtiraz kanallarının kapandı bir ülke oldu. 60 yıllık festivale biraz saygı duyun. Türkiye sineması bu festivali hak ediyor, birilerinin siyasi rantı için harcanamaz. Biz ne yapmışız da kapı dışarı attılar!”

@NejlaDemirci1 :” Jürinin böyle bir şeyi kabul etmeyeceğini biliyor olmaları lazımdı. Şimdi Jüriye troller teröre destek verdiklerini yazıyor. Bu kadar düşmanlık iyi değil. Filmimiz kimseye saydırıp, sövdürmüyor.”

Gergerlioğlu:” Filmin ham halini birlikte izlemiştik, gündem olduğu kısa fragmanlarını izliyorum, ham halinde de çok duygulanmıştım, yaramız depreşmişti, bu yasak kararı yaramızın üstüne tuz döktü.”

Gergerlioğlu: ” Bu zulmü kabul etmeyeceğiz. Büyük bir emeğiniz var ekibinizin, büyük bir çileyi yüz binlerce kişiyi sergilediniz, arkanızda vicdan var

@NejlaDemirci1 , jüri üyelerinin tavrı çok vicdani bir tavır. Mücadeleye devam edeceğiz.”

Gergerlioğlu: ” Yanınızdayız, milyonlar yanınızda, inşallah başardığımız zaman tekrar görüşeceğiz. Haftaya salı günü saat 21.00’da görüşmek dileğiyle hayırlı akşamlar.”

Yorumlar