3 Ekim 2023

Yusuf Kerim dün hayatını kaybetti, bugün Sakarya’ya gittik onu toprağa verdik. Yusuf Kerim Sayın kamuoyu gündemine geldi çünkü OHAL Dönemi’nde yaşanan mağduriyetlerden çok önemli bir mağduriyet yaşıyordu! 6 yaşında hasta bir çocuktu, ölümcül hastalığa yakalanmış bir çocuktu ve hasta haliyle yatarken hayatta en çok sevdiği insan annesi yanından ayrılmak zorundaydı çünkü annesi haksız bir cezaya çarptırılmıştı!

Yusuf Kerim’in annesinin cezası onanmıştı, Çapa Tıp Fakültesi’nde yatırılmıştı, ağır bir hastalık ewing sarkom ile boğuşuyordu! Hasta bir çocuktu, aile bu şoku yaşarken anne Bank Asya’da 1034 TL bulundurduğu için hakkında ceza verildi. Baba

@slymnsyn87 bana başvurdu, basın toplantısına aldım. Benzeri Ahmet Burhan Ataç’ın durumundaydı.

@slymnsyn87 üzgün bir durumda bana başvurmuştu. Ona söz vermiştim “Sesini duyuracağım.” demiştim ve ÖFG TV programımıza aldık, basın toplantısında olmamıştı, bu kez Yusuf Kerim’in sesini duyururuz dedik ancak programdan sonra gerekli tepkiler oluşmadıktan sonra yeni bir çalışma yapıp kamuoyunun dikkatine sunduk.

Yusuf Kerim Sayın yaptığımız programda: “Ama annemi çok özledim.” demişti. Bu anların benzerini de Ahmet Burhan Ataç’ı programımıza aldığımızda babasını sorduğumda çok masum cevaplar vermişti.

Yasal bir değişiklik gerekiyordu ama öncesinde kamuoyunun oluşması gerekiyordu. Kamuoyunun çok sevdiği takdir ettiği, mazlum, garibanların sesini duyuran

@haluklevent konuyu ciddiyetle ele aldı. Kampanyalar yaptık, yazar, siyasetçilerden videolar istedik. Herkes Yusuf Kerim için gayret sarf etti.

Anne Gülten Sayın mektup yazmıştı, bizi etkileyen bir mektuptu. Tüm kamuoyu destek oldu, bir yasa değişikliği teklifi verdik ve AK Parti iktidarı dikkate almak zorunda kaldı, anne Bakırköy Cezaevi’nde nakledilmişti. Yusuf Kerim Sayın ağır kemoterapiler altında hastalığı ilerliyordu.

AK Parti iktidarı en sonunda yasa teklifini getirdiler Meclis’e, hasta çocukların mahpus anneleri için 1 yıl infaz erteleme yasası yani “Yusuf Kerim Yasası” geldi sonunda! Biz çok sevindik, kamuoyu büyük sevinç yaşadı ve sonunda yasa teklifi komisyondan geçti. Hasta çocukların mahpus babaları da eklensin dedik maalesef sadece annelere tahsis ettiler.

Çocuğun annesine kavuşması ile büyük destek oldu, iyileştirici bir etki yaptı. Zamanı kısıtlı olan bir çocuk için annenin gelmesi büyük destek oldu. Yusuf Kerim Sayın’ı kemik metastazları acılar içinde kıvranıyordu. En ağır ağrılar kemiklerde yaşanır. 2 Ekim 2023 günü Yusuf Kerimimizi maalesef kaybettik, melek oldu, uçtu gitti cennete. Anne babası acılar içinde kaldı.

Yusuf Kerim’i hiç unutmayacağız. Sempatik, munzur, güler yüzlü bir çocuktu. Doktorlarına sarılan “Sizi özledim.” diyen ama çok acılar çeken bir çocuktu ve en sonunda bu acılardan kurtuldu 2 Ekim günü. Annesi yanındayken hayatını kaybetti. Süleyman Bey çorba almaya gittiğinde hayatını kaybetmiş.

Tüm

@Turkiye_KHK Platformlarına teşekkür ediyoruz. Tüm iller KHK Platformlarına teşekkürler.

@istanbul_KHK balonlar alıp gitti.

@MSTanrikulu ziyaret etti.

Allah rahmet eylesin, cennet meleği oldu, anne babaya sabırlar diliyorum. Çok değerli iki insan.

@slymnsyn87 ve Gülten Hanım çok nitelikli, samimi, değerli insanlar. Bunlar acımasız cezaya uğradılar. Bank Asya’da 1034 TL olunca “terörist” mi oluyorsun?

Yusuf Kerim büyük acılar çekti, sonunda hayatını kaybetti ama biz istiyoruz ki başka çocuklar bu acıları yaşamasınlar. 11 yaşında beyin kanseri Züleyha var. Babası cezaevinde ama yasa sadece annelere, Züleyha belki babasını göremeyecek.

Özlem Zekeriya Sarıçelik çiftinin 2 çocuğu var, 1’i Down Sendromlu, bu çocuğun da hakkı annesine kavuşmak bu çocuk da annesine kavuşamıyor. “Yusuf Kerim Yasası” ona yaradı, Adli Tıp 7 ay bekledi, en sonunda “Evet yasa var, bu çocuk annesine kavuşmalı, anne infaz erteleme almalı.” dedi Eskişehir Cezaevi Savcılığı annenin aldığı raporu güvenlik sebebiyle işleme almadı!

Özlem Sarıçelik’i Eskişehir Cezaevi’nde ziyaret ettim anne sürekli ağlıyordu. Yavrusunu çok özleyen ve yavrusunun ona çok ihtiyacı olan bir tablo vardı. Özlem Hanım Adli Tıp Kurumu’nu aşmıştı maalesef savcılık engeline takıldı. Hasta çocukların mahpus anne babaları cezaevinde olmasın diyoruz.

Bu aile 6 çocuk sahibi ve annesiz babasız bu çocuklar ne yapacak! 5’iz çocuklar 1’i engelli tutuklandıklarını öğrendiklerinde ağlıyorlardı. Bu çocuklara ne anlatabilirsiniz? Anne babaları da ağlıyordu. Bu çocukların dalından koparılmış bir meyveden farkı yok! Anne ve babalarından koparıldılar. Beşizlere TarihiZulüm

Hasan Arslan: ” Urfa’da bir düzenleri vardı, bir anda oradaki deprem stresinden buraya geldiler, böyle bir süreçte deprem bölgesine tekrar gittiler, annesiz ve babasız bir şekilde çok zor. İnsanlar empati kursunlar.”

Hasan Arslan: ” 2016 Haziran ayında 5’izler doğdu. Doğumları da sıkıntılıydı. Doğduklarında en küçüğü 830 gramdı, en büyüğü 1300 gram seviyesindeydi. 2 ay küvezde kaldılar. Temmuz’dan sonra anne baba işsiz kaldı. Abim ve yengem dershanede çalışıyordu. Devletin izin verdiği bir dershaneydi.”

Hasan Arslan: ” Abdülkadir abim 9 yıl hapis cezası eşi Nurcan hanım 6 yıl ceza aldı. Abim 2018 yılında tutuklandı yengemi almadılar o sürede. Abim 14 ay cezaevinde kaldı mahkemede 9 yıl ceza verip tahliye ettiler. Yengeme de 6 yıl 3 ay ceza verdiler. Abimin dosyası Yargıtay’ın son aşamasındaydı. Edirne’de tutuklanması istenilmiş. Çocuklarla birlikte nezarethanede kalmışlar bir gece.”

Hasan Arslan: ” Arif %90 engelli, gece gündüz annesinin dizinin dibindeydi. Lavaboya bile kendi başına gidemiyor. İnşallah anne babalarına kavuşurlar. Bu çocukları Allah rızası için cezalandırmasınlar.”

Hasan Arslan: ” 6 evladın annelerine çok ihtiyaçları var. Tahliye edilmelerini istiyoruz. Avukatlar itiraz dilekçelerini verdiler. Edirne’deler, biz Urfa’dayız, çocuklar Malatya’da. Abimin görüş günü yarınmış, yengemin dün. Buradan Edirne’ye 1500 km yol. Çocuklar anne babalarını merak ediyor. Anne baba çocuklarını merak ediyor.”

Gergerlioğlu:” Videoyu milyonlarca kişi izledi. Bu çocukların çektiği kabul edilecek şey mi? Bu çocukların başında anneleri olmalı, bu anne başında olmazsa Allah korusun çocuğun başına bir şeyler gelebilir. %90 engelli Arif Arslan hayatını kaybedebilir.”

Gergerlioğlu: “Mahkemeden adil bir karar bekliyoruz. Bu çocukların annesini bırakın. En azından anneyi bırakın!”

Hasan Arslan: ” Bu çocuklar anne babasız kalmasınlar.”

Gergerlioğlu: ” Yusuf Kerim mazlum, mağdur çocuğumuzu andık, güzel çocuğu andık. Onu hiç unutmayacağız, tüm anılarımızda yaşatacağız. Biz önemli bir macera yaşadık Yusuf Kerim ile ilgili. Çok sıkıntılar çekti en sonunda Yusuf Kerimimizi toprağa verdik, Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. İnşallah 5’izler kurtulur, Abdülkadi Nurcan Arslan çiftinin çocukları kurtulur. Haftaya görüşmek dileğiyle.”

Yorumlar