13 Şubat 2024

Gergerlioğlu: “Erzincan İliç’teki maden faciası konusunda tüm halkımıza geçmiş olun, 9 işçi göçük altında inşallah bir an önce kurtulurlar! Çevreciler siyanürün Fırat’a kadar gideceği ve geniş bir alana yayılacağı söyleniyor, bakanlık yetkilleri önlemler aldık diyor, sonrasında çevre felaketi olmaması gerektiğini söylüyoruz! Öncesinde Meclis’te uyarıları yapmıştık! Erzincan’da işçilerin şikayetlerine rağmen çalışmaların devam ettiği söyleniyor! Kazaların arka planında vahim durumlar olabilir! Bunu yakinen araştırmak gerekiyor! Ayrıntılı bir şekilde öğrenmemiz gerekiyor! Nitelikli gerçek açıklamalar yapılmasını bekliyoruz! 129 gün oldu Gazze’de soykırım devam ediyor! Kabul edilecek bir hadise değil! İsrail vahşi bir şekilde güneye sürdüğü insanların üzerine bombalar yağdırıyor! 28 bin insan öldü ve maalesef Türkiye hala ticaretini devam ettiriyor! Bugün Meclis’te konuştuk İsrail ile ilişkilerin devam etmesi ve Uluslararası Lahey Adalet Divanı’na başvurunun yapılmamasını eleştiriyoruz!

@tuikbilgi silah aksamı göndermiyoruz av silahı gönderiyoruz dedi, biz de gönderdiğiniz bu av silahları ile vuruyor bu çocukları herhalde diyerek hatırlatmalarda bulunarak hamaset yapmamaları gerektiğini söyledik! AK Parti’li konuşması Uluslararası Adalet Divanı’na niye başvurmadığını sorduk cevap gelmedi! İsrail’deki duruma en nitelikli tepkiyi vermemiz gerekiyor! Hem tarihi, kültürel, dini bağlarımız var en önemlisi insan olarak tepki göstermeliyiz! Güney Afrika Ululararası Adalet Divanı’na başvurarak bu soykırıma dur denilmesini istedi! Türkiye iktidarının laf üretmek yerine Uluslararası Adalet Divanı’na başvurması gerek! Neden başvurmuyorsunuz? Hangi insan Gazze’de soykırım yoktur diyebilir? İnsanlar hastanelerde öldürülüyor! Savaşta bile dikkat edilmesi gereken kuralları İsrail tanımıyor, insanlığa karşı suç işliyor! Her gün insanlar ölüyor! Ölen insanlar geri gelmeyecek! Lahey Adalet Divanı yıllar sonra soykırım var dese ne olacak? Şu anda yapılması gereken işler var! Herkes iktidarın bu ticaret yolunu durdurması gerektiğini söylüyor! Hollanda’ da yerel bir mahkeme Hollanda’nın İsrail’e F 35 parçalarının satılmamasına karar verildi! Dünyada İsrail’e önemli tepkiler var! İsrail’in çizgiyi aştığını söylüyor herkes! Hepimiz yüksek bir şekilde tepki gösterelim ve İsrail’in vahşi soykırımına karşı duralım! Bu katliamın durması için en yüksek kamuoyunun oluşmasına çabalayalım! Biz insan hakları savunucusuyuz ve mağdur olan kişinin kimliğine bakmayız! Mağdurun uğradığı mağduriyete bakarız ve ona göre söylemlere bakarız! Biz insan hakları savunucularıyız ve herkesin bir gün inan hakları savunucularına işi düşer! Biz kimsenin kimliğine bakmıyoruz! Bana her kesimden insan başvuru yapıyor ve herkesin derdine koşmaya başlıyoruz! Bana başvuran kişinin geçmişini araştırıp ona göre bakış açısı geliştirmedim! Diyelim ki cezaevinden bir insan hangi kesimden olursa olsun kim olursa olsun verilen ceza üstüne tekrar ağır hak ihlaline uğramamalı! Biz mazlumken insanın hakkına sahip çıkarız zalim olunca da karşı çıkarız! Bir insana yapılan kötü muameleyi raporlamaktan uzak duramayız! Bundan dolayı birçok linçe uğradım! Daha önce cezaevinde uğradığı ihlaller nedeniyle bize başvuran Pınar Birkoç adliye önünde saldırı gerçekleştirdi, saldırıyı lanetliyoruz ama cezaevinde uğradığı haksızlığı dile getiririm! İnsanlara cezaevlerinde işkenceler yapılıyorsa bu insan hakları ihlalidir! İşkence kime yapılırsa yapılın karşı çıkılması gereken bir iştir! İnsan hakları perspektifi duruşumuzu eleştirenler işkence görseler yarın öbür gün yanlarında dururum!

.

@SKorurFincanci ve bana Adnan Oktar örgütünü savunduğumuz ithamları var! Biz insan hakları savunucuları hiçbir örgütte değiliz, insanları korumak tek amacımız! Bugün insan hakları savunucularını linç edenler yarın insan hakları savunucularına ihtiyaçları olabilir! İstedikleri kadar bana,

@SKorurFincanci ,

@MSTanrikulu ‘na saldırırlarsa saldırsınlar biz insan hakları savunucusuyuz!

Biz siyaset alanında mücadele ediyoruz ben insan hakları alanı ve sivil toplumdan gelirim, sivil toplum alanında yıllardır karşılık beklemeden mücadele ettik.

@vicdanvakfi ‘nı kurduk arkadaşlarımız ile. Vicdan Vakfı kimliklere değil insana bakarak hareket edecek!

@vicdanvakfi faaliyetlerine başladı! Sivil toplum alanında önemli çalışmalara imza atıp bir şeyler inşa etmeye çalışacağız! Vicdan Vakfı Ankara’da çalışmalara başladık! Vicdan Vakfı olarak tüm farklı kesimleri bir araya getiren vicdani tepkinin önemini ve değerini ortaya çıkartan yarışmalar ve etkinlikler yapacağız! Ayrımcılığa karşı mücadele edeceğiz!

OHAL KHK’ları ile yüz binlerce insan işinden ihraç edildi, milyonlar mağdur, biz bu sessiz kesimin ssesi olmaya çalışacağız

@vicdanvakfi olarak! Birçok alandaki mağduriyetleri konusunda eğitim çalışmalar yapacağız!

#Erzincan İliç altın madenindeki sorunları yıllardır gündeme getirdik! Çevre sorunları olursa yaşam mümkün olmaz! Çevre konusu son derece önemli,

@vicdanvakfi olarak çalışmalar yapacağız! Ön yargısı olmayan herkesi vakıf çalışmalarımıza davet ediyoruz!

@vicdanvakfi uzun süreli çalışmalara imza atacak! Vakfımızın çalışmalarına herkesi bekleriz! Genç arkadaşlarımız için vakfımız içinde ayrı bir grubumuz var! Web adresi; https://vicdanvakfi.org Haftaya salı günü saat 21.00’da yeni bir ÖFG TV programımızda görüşmek dileğiyle! Hayırlı akşamlar, hoşça kalın!

Yorumlar