17 Mayıs 2022

Ocak Medya

Mahatma Gandhi“Adaletsizliği, adaletle yıkmak gerekir” diyor. 

Konfüçyüs ise “Eğitimli insanlar öncelikle adalete değer verir. Eğitimli insanlar adalet olmadan cesaret sahibi olunca asi olurlar. Küçük insanlar adalet olmadan cesaret sahibi olunca haydut olurlar.” bilgisini bizlere ulaştırıyor.

Sokrates de “Bir yargıç, iyi niyetle dinlemeli, akıllıca karşılık vermeli, sağlıklı düşünmeli, tarafsızca karar vermelidir”diyerek ideali tarif ediyor.

Fransız özdeyişinde “Adaletin küçüldüğü ülkelerde, büyük olan artık suçlulardır” deniyor.

Bugün HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ile kısa bir adalet gezisine çıkacağız.

Bu geziden doğal olarak Sayın Gergerlioğlu’nun haberi yoktur.

Tıpkı adaletin de Türkiye’de olduğundan haberi olmadığı gibi.

Gergerlioğlu’nun sosyal medya hesaplarından paylaştığı bazı adaletle ilgili paylaşımlarını buraya taşıyacağım.

“Bunlar zulümdür! Bakın biz burada hiçbir ayrım yapmıyoruz. Osman Kavala ve arkadaşlarına yapılan da Alparslan Kuytul ve arkadaşlarına yapılan da yüz binlerce KHK’lıya yapılanlar da milyonlarca Kürt’e kimlik hakları gasp edilerek yapılanlar da hukuksuzluk zulümdür.” diyen Gergerlioğlu’nun bizlere aktardıkları şöyle:

“Biliyor musunuz? 17 yaşındaki Umut Bulut, 22 Mart 2022’de Elazığ T Tipi Cezaevinde kendini asarak intihar etti. Bulut’un cezaevi kamerasının önünde nevresimde 39 dakika sallandığı ve savcıya ‘tutuklanırsam intihar ederim’ dediği iddia ediliyor. Konuya dair Adalet Bakanı Bekir Bozdağ halen açıklama yapmadı.”

“Ankara Barosu İnsan Hakları Merkezinin 26 Ocak 2022’de hazırladığı Ankara Emniyeti’ne dair işkence raporu halen kamuoyu ile paylaşılamadı. İşkence raporunu açıklamama lekesiyle görevini yapmaya devam edebileceğini düşünebiliyor musunuz? Raporun açıklanmasını bekliyoruz! 111 gündür açıklanmadı!”

“30 yaşındaki Nesrin Gençosman‘ın, Ordu Cezaevinde ilaçları verilmediği için hayatını kaybettiği iddiasına ilişkin Meclis Başkanlığına verilen soru önergesine Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 1403 gündür cevap vermedi!”

“Pandemide yaptırılmayan faaliyetler bahane edilerek tahliyemiz engelleniyor, artan tecrit ile karşı karşıyayız. Köşeye sıkıştırma ve ölüme sürüklemenin sonucu intihardan başka ne olabilir? İç mektuplar bile ücretli hale getirildi. Selver İspir, Sincan C.”

“Bu on binlerce insanın sesi olmaya çalışıyoruz. Cezaevlerine insanları tekrar tıkarak bir yere varamazsınız! Buna bir formül bulunabilir! Açık cezaevi izinleri uzatılabilir! Yasal bir değişiklik yapılabilir.”

Makbule Özer, ‘Her an burada ölebilirim. 4 duvar arasındayım, şekerim, nefes darlığım ve tansiyonum var. Yanımdaki arkadaşlar bana iyi bakıyor, yine cezaevi idaresi sürekli beni revire götürüyor ama bu durum böyle devam edemez. Makbule Özer’i Serbest Bırakın!”

Mustafa Kabakçıoğlu’nun vefat ettiği 29.08.2020’den sonra 08.09.2020’de verdiğimiz soru önergeme 615 gündür cevap verilmedi! Neredesiniz Bekir Bozdağ? Süslü cümleler yerine soruma cevap ver!”

“14 yıldır MS hastası olan Fenbilgisi Öğretmeni Mehtap Şentürk’e (34) ikinci kez cezaevinde kalabilir raporu verildi. Tek ilkeleri süründürmek.”

“Uzun süredir adil yargılanma talebiyle açlık grevinde olan Sibel Balaç ve Gökhan Yıldırım’ın ailelerine Meclis’e giriş yasağı getirildi.”

Garibe Gezer için 26.10.2021, 03.04.2020,17.01.2020 tarihli soru önergelerime cevap verilmedi!  Vefat ettiği 09.12.2021’den sonraki 22.12.2021 tarihinde verdiğimiz soru önergeme de 145 gündür cevap verilmedi!”

Şerif Mesutoğlu, haksız, hukuksuz bir Yargıtay onaması ile müebbet hapse mahkum edilen, işlemediği cinayetten dolayı hayatı karartılan bir insan. Anayasa Mahkemesini adil bir karar için göreve davet ediyorum.”

“17 yaşındaki bir kurye hayatını kaybetmiş. Biz bu hesabı sormak için yollardayız! Darıca sokaklarındayız. Darıca caddelerindeyiz ve tüm bunları vatandaş ile yaptığımız konuşmalarda öğrendik.”

“Hadi gelin bakalım cezaevine deniliyor, 31 Mayıs’ta Covid izinleri bitiriliyor. Adalet Bakanlığı açıklama yaptı ama on binlerce kişi, yaklaşık 96 Bin kişi olduğu tahmin ediliyor, çok büyük bir sıkıntıdalar!”

“5 Nisan’da tutuklanan avukat Kamuran Nemutlu, tutuklandığı günden beri 40 gündür tek kişilik hücrede. Niye bu tecrit? Açıklamanız Bekir Bozdağ?”

“Silivri soğuktur deniliyor! Fazla konuşmayayım, cezaevine girebilirim endişesi var insanlarda! Sosyal medyanın etkinliği ile hak arama bilinci aktivitelerinde artış olduğunu görüyorum! Elini taşın altına sokan çok az insan var!”

Cemal Kaşıkçı’nın apaçık Suudi Arabistan konsolosluğunda öldürüldüğünü tüm dünya biliyor, bunu en başta Cumhurbaşkanı Erdoğan söyledi ama sonradan gidip Suudi Arabistan yetkilileri ve kralları ile gidip kucaklaştı ve bu cinayette örtbas edildi! Cinayet katile teslim edildi!”

“6 aylık hamile bir kadın Aslı Ünlü tutukluydu. Mahkum olup infaz ertelemeden faydalanmak için Yargıtay hakkından feragat etti bu kadın! İnsanlar adaletten bile vazgeçmiş durumdalar! Sırf bebeklerini kurtarmak için Yargıtay hakkından vazgeçiyorlar Türkiye cezaevlerindeki hal bu!”

“28 Şubat’ta işinden atılan, başörtüsünden dolayı okuldan, çalışma hayatından atılan vardı ama şu anda çok daha ağırı yapılıyor. Yüz binlerce kişi irtisak, irtibat, barışçıl diye çok rahat bir şekilde işinden atıldı!”

“KHK’lıların pasaportları iptal edildiği için yurt dışına da çıkamadılar! Aç ve susuz ölmeleri istendi! Yüz binlerce kişi inanılmaz ihlallere uğradı! Bu yargılamaların legal unsurların illegal kabul edilmesi ile oldu! Çok büyük hak ihlalleri yaşandı!”


Yorumlar