21 Ocak 2022

Bold Medya

HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’na mektup yazan KHK’lı öğretmen Yasin Kalyon, “Hakkı söylemek ve aramanın bedel istediğini iliklerime kadar öğrendim. Bedeli çok ağırmış.” dedi.

111:32Gülen Hareketi soruşturmaları kapsamında ByLock kullandığı gerekçesiyle 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan ve dosyası Yargıtay’da bulunan din kültürü öğretmeni Yasin Kalyon, HDP milletvekili ve insan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu’na mektup gönderdi. Dört yıldır Silivri 3 Nolu Cezaevinde tutuklu bulunan din kültürü öğretmeni Yasin Kalyon, mektubunda hakkı söylemek ve aramanın bedelini iliklerine kadar hissettiğini ifade etti. Kalyon, Erzincan 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2017 yılında görülen duruşmasında hakime “Kimseye zararım olmuş mu?” diye sorduğunu buna rağmen hakimin kendisine en üst sınırdan ceza verdiğini de belirtti.

“YANLIŞ YAPIYORSUN DEMENİN BEDELİ ÇOK AĞIR”

675 Sayılı KHK ile ihraç edilen Kalyon’un mektubunu TBMM’de gündeme getiren Gergerlioğlu, “Yasin Kalyon Silivri Cezaevi’nden bize mektup yollamış. Bunu Abdülhamit Gül’ün de duymasını istiyoruz. Hakime mahkemede sormuş: ‘Kimseye bir zararım olmuş mu?’ diye sormuş ama aksine en üst sınırdan vermiş hakim. OHAL’in ilk yıllarında daha da zalimdi cezalar. ‘Hakkı söylemek ve aramanın bedel istediğini iliklerime kadar öğrendim.’ diyor. ‘Nasıl böyle yaparsınız? Yanlış yapıyorsun olur mu böyle şey?’ demenin bedelini çok ağır olduğunu öğrendim.” dedi. Erzincan’da yaşayan anne-babasının kendisini okuttuğu için pişman olduğunu da belirten Kalyon, mektubunda “Yaşlı anam, babam “Keşke seni okutmasaydık, köyde kalaydın” dediler bana bu da içimde büyük bir yaradır.” diye yazdı.

“YAZIKLAR OLSUN O DEVLETE”

Yasin Kalyon’un babası Haydar Kalyon ile telefonda görüştüğünü belirten Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Gerçekten Anadolu’nun fakir insanları. Yazıktır, günahtır bu insanlar bu köylüler çocuklarını okutup yetiştirmiş, üniversite mezunu etmiş ama siz o çocuklara öyle zulmetmişsiniz ki o babalar, analar diyorlar ki ‘Keşke okutmasaydın, köyde kalaydın da bu zulmü yaşamasaydın.’ Bir devlet, gariban vatandaşından bunu duyuyorsa biz o devlete yazıklar olsun diyoruz.” ifadelerini kullandı. Yasin Kalyon, 14 Eylül 2017’de görülen mahkemesinde “Din Kültürü öğretmeni olmam sebebiyle farklı birçok cemaatin sohbetlerine katıldım. Hatta kiliseye bile gitmişliğim vardır. Bana uzanan hiçbir eli geri çevirmedim.” demişti.

Yorumlar