2 Mayıs 2023

Ömer Faruk Gergerlioğlu: Arzu Hanım Migros işçisi ve hakları çiğneniyor. Onların uğradığı haksızlığı gündem ettik, etmeye devam edeceğiz haklarını alana kadar!

Arzu Ünlüer:Buradan Migros ve Tez Koop İş Sendikası sesimizi duysun. Haklarımızı sonuna kadar arayacağız. 60 bin Migros çalışanı olarak teşekkür ediyoruz.

Ömer Faruk Gergerlioğlu: Bize güzel bir çiçek hediye getirmişler. Durum nasıl?

Arzu Ünlüer:Bugün sendika temsilcileri ile görüştüm, yeni bir düzenleme yaptıklarını söylediler yalnız bu yaptıkları düzenlemede ayrımcılık olduğunu gördük. Yeni yapılan düzenlemede belirli illeri ayırıp sadece burada çalışan illerde personellere ayrım yapmışlar, maaşlarda iyileştirme yapmışlar ama yine asgari ücretin altında bırakılmışız! Yani ortada yine hiçbir şey yok! Sadece bizi oyalamak adına yapılmış bir düzenleme diye düşünüyoruz. Sadece İstanbul, Gebze, Muğla, Antalya’da artırım yapmışlar son baskılardan sonra ama yetersiz. Bize 0-5 yıl arasındaki personellerimize 10008 TL net maaş verecekleri söyleniyor bu listede, asgari ücret zaten bunun üstünde. Burada zam yok, verilmiş hiçbir hak yok ve biz bu yüzden sendikamızın hiçbir şekilde yanımızda olmadığını biliyoruz ve tüm çalışan arkadaşlarımız ile artık bu sendikayı istemediğimizi belirtmek istiyoruz. Tez Koop iş büyük hayal kırıklığına uğrattı ve yanımızda olmadı. Onların temsilcilerini mağazalarımızda göremedik, hiçbir şekilde bizim ne istediğimizi bize sormadılar ve kendilerine göre kurdukları düzende Migros’ta beraber kendi istediklerini yaptılar. İşçiyi, bizleri, emekçiyi düşünmüyorlar.

Ömer Faruk Gergerlioğlu: Biz Meclis’te gündeme getirdik, geri adım atmaya başladılar, hakları nispeten iade etmeye başladılar ama yetersiz diyorsunuz.

Arzu Ünlüer:Kesinlikle yetersiz 10008 TL satış danışmanına verdikleri net maaş ile bizim çalışanımız ne çoluğuna çocuğuna ekmek götürebilir, ne kirasını ne faturalarını ödeyebilir ne de yaşayabilir! Biz yaşayamıyoruz, yaşayamayız da bu şartlarda! Promosyon da öncesinde 5500 TL denildi, hala daha alamadık, ne farklarımızı alabildik. 11’indeki bordrolarımızı bekliyoruz, 6500 TL’ye çıkarttıkları söyleniyor. Normal şartlarda en az 30-40 Bin TL olması gereken rakamları şu anda o kadar komik rakam olarak söylenmesi üzücü. Bizi hem çok üzdüler, kırdılar, emekçinin yanında hiçbir şekilde durmadıkları gibi bizleri yoksulluğa ve her şeye mahkum ettiler. Yemek ücretimiz 23 TL. Dışarıda bir kişi karnını doyurmak istediği zaman en az bir simit bir ayran parası dahi değil bu para ve gelen yemekler zaten yenilebilecek gibi değil! Bayram zamanında, resmi tatillerde işçiler çalıştırılıyoruz. Çalışan işçinin gelen yemekleri yarım ekmeğin arasına bir parça ekmek 2 parça biber koymuşlar ve o kadar saat ayakta duran emekçiye bunu layık görmüşler, yazıklar olsun! Pandemi döneminde doktorlar, sağlıkçılar gündeme getirildiler ama biz market çalışanları olarak daha fazla çalıştık, ciroları 3-5’e katladılar.

Ömer Faruk Gergerlioğlu: Biz bugün mitingimizde de gündeme getirdik, hem sunucumuz hem Pervin Başkanımız Migros işçilerinin yanında olduğunu söyledik. 60 bin Migros işçimiz zor ve yoğun çalışıyorlar. Market işçileri çok yoğun çalışıyorlar, arkadaşlar sürekli ayaktalar, işiniz hafif bir iş değil.

Arzu Ünlüer:Ben büyük bir mağazada çalışıyorum, yeri geliyor paletlerle ürünleri çekip kolileri indirdiğimden dolayı rahatsızlıklarımız oluyor. Bu tür ağır şartlarda çalışıyoruz. Bize maaş yanında Migroslarda alışveriş yapmamız adına bono veriyorlar, alışveriş çeki gibi. Şu anda 5 yıllık personele en son verdikleri rakam 900 civarında bono. 1 kilo kıyma 1 kilo et götürmek, etin kilosu 350 TL, yağın 5 litresi 170 TL, 1 kilo kıyma alsam çocuklarıma et yedirmek istesem 250 TL, bunları aldıktan sonra evin diğer ihtiyaçlarını zaten alamıyoruz. Diğer ihtiyaçlar da var. her şekilde yetersiz.

Ömer Faruk Gergerlioğlu: Biz buradan Migros patronuna ve Tez Koop İş’e tekrar sesleniyoruz. İşçi kardeşlerimizin bugün sorunlarını mitingimizde dile getirdik. Çok daha büyük kitlelere ulaştı bu, kamuoyuna ulaşacak, Sayın Eş Genel Başkanımız Pervin Buldan net bir şekilde: “Migros işçilerinin yanındayız.” dedi, ben zaten sürekli söylüyorum, arkadaşlarımızın anlattığı gerçekten ezilen bir işçi görüntüsü. Zor şartlarda, fedakarca çalışan arkadaşlarımızın yanındayız. Migros’u buradan uyarıyorum. Biz Migros önünde de video çektik ve kardeşlerimizin durumunu basın toplantılarımda gündeme getirdim ama maalesef istenilen adımlar atılmıyor! Migros işçilerini mutlu ederek ancak iyi bir yere gelir. İşçisine doğru düzgün para vermeyen, hakkını yiyen bir anlayış, şirket zarar etmeye mahkumdur! Bunun başka yolları da olur! Migros patronuna sesleniyorum, Tez Koop İş’e de sesleniyorum biz konuyu takip edeceğiz. Ben konuyu, bana gelen sorunları takip eden bir siyasetçiyim. Bu işi burada bırakmayız. Biz konuyu takip ediyoruz, defalarca gündeme getirdim lütfen bu konuda bir açıklama yapın adım atın, kardeşlerimiz geldi, saatlerdir buradalar. Sorunlarını gündem ettiler.

Arzu Ünlüer:Ben buraya 60 bin Migros çalışanı adına geldim. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız ve hiçbir şekilde durmayacağız. Sonuna kadar emeğimizin peşindeyiz. Yanımızda olduğunuzu biliyoruz ve direne direne kazanacağız.

Ömer Faruk Gergerlioğlu: Herkese hayırlı akşamlar diyoruz, ÖFG TV bugün halkın arasındaydı ve halkın sorunlarını gündem etti, herkese hayırlı akşamlar haftaya buluşana kadar.

Yorumlar