17.02.2023

https://www.youtube.com/live/dIKHtduf_HU?feature=share

Depremzede Yakını:” Adıyaman diye bir şehir kalmadı, vefat eden akrabalarımızı kendi çabalarımızla çıkardık. 1 hafta orada kaldık. Siverek’ten ekmek getiren vardı araçları ile çorap dağıtanlar vardı. Çocuklar dışarıda üşüyorlardı. Yardım çalışmaları Adıyaman’da ilk günler yoktu. 4. gün gelmeye başladılar. İnsanlar cenazelerini çıkartma derdindeydiler. Adiyaman Belediyesi Adıyaman Valiliği ortada yoktu! Gülerek açıklama yapıldı!”

Hüseyin Bey:” İlk gün yola çıktık ikinci gün varabildik 36 saat sürdü. Küçük kıyamet gibi bir durumdu. Oraya gittiğimizde çalışmalar yoktu. Can kaybımız çok oldu. Allah bir daha yaşatmasın kulaklarımızda halen siren sesleri çalıyor. Getirebildiğimiz aileleri getirdik, ailelere barınma konusunda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Kartepe’ye iki aile getirdik, yurtlara da çok sayıda aileler yerleştirildi.”

Depremzede:” Adıyaman eskisi gibi olsun, herkes dağıldı. Ölenler kaldı, yaşayanlar dağıldı. Dükkan, market, fırın hepsi kapalı. İnsanlar evlerinin önüne çadır kurup bekliyorlar. Su, elektrik yoktu yeni geldi. Her yerde koku vardı.”

Yorumlar