20 Ocak 2022

Ömer Faruk Gergerlioğlu:Biz bekleyeceğiz, Vali beyi bağlatıyorum, bekleyeceğiz!

1:10 Ömer Faruk Gergerlioğlu:Erken hareket ediyorsunuz. Basın açıklaması yapılmıyor, basın açıklaması yapılsa ben yaparım. Kim yapacak? Müdür olduğunuz için sizinle konuşuyorum.

1:54: Ömer Faruk Gergerlioğlu:Vali beye bağlatıyorum. Kaymakama kafasına göre yazı yazmış. Vali beye durumu anlatacağım. Basın açıklaması yapıp gideceğiz. Oturma eylemi hazırlığı yok burada. Basın açıklaması başlamış değil. Vali beyin telefonunu bekliyoruz.

7: 23Polis Müdürü:Basın açıklamasının yasak olduğunu söyledik, burada bekleme yapmadan dağılabilirsiniz. Arkadaşlar açsınlar siz buradan dağılın.

7:34Ömer Faruk Gergerlioğlu Kaymakam beyin yazısı afaki bir yazı. Birincisi Anayasal haklarımızı engelleyen bir yazı. İkincisi 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na da uymuyor. Sözümüzü kesmeyin.

Polis Müdürü:Özellikle söylemem gereken bir nokta var. Bununla alakalı gerekli mercilere itirazda bulunabilirsiniz, bu karara karşı gidebileceğiniz mahkeme bellidir oraya gidip itirazda bulunabilirsiniz. Konuşuyor olmamız sonuca varabileceğimiz bir pozisyon değil.

Ömer Faruk Gergerlioğlu:Oradaki yazıyı ben okudum, yazı oturma eylemi ile ilgili bir engellemeyi içerir.

Polis Müdürü:Yazının son tarafında oturma eylemi, basın açıklaması vb. tüm eylem ve etkinlillerinin 30 gün süre ile yasaklanması.

Ömer Faruk Gergerlioğlu:Ben bununla ilgili Vali bey ile bir görüşme yapmak istiyorum. Sabredelim, Vali bey ile konuşalım. Burada 15-20 kişinin basın açıklamasından bir şey olmaz. Bu insanlar dertli, bu insanlar sıkıntılı. Çocukları hapishanede hastalar, 5 dakikalık bir basın açıklamasından hiçbir zarar gelmez, burada bir oturma eylemi de olmayacak.

Polis Müdürü:Yasaklama kararı var, süresi ne kadar olacağı belli. Konuşmanın manası yok, basın açıklamasına dair yasaklama kararı var. Buradan dağılabilirsiniz. Onun haricinde ısrarcı olursanız ben müdahale etmek zorunda kalacağım.

Ömer Faruk Gergerlioğlu:Biz Vali beyin telefona dönmesini bekliyoruz. Vali beyi arattım, onu bekleyelim, ona göre. Lütfen bekleyelim biraz Vali beyi bağlattırmaya çalışıyorum, 5 dakika bekleyelim.

Polis Müdürü:Beklememiz için şu an gerekçe bulunmamakta. Lütfen karara binaen burada basın açıklaması yapılmayacağını size tebliğ ettim, lütfen dağılın.

Ömer Faruk Gergerlioğlu:Bakın kaymakamın kararı afaki bir karar! Asıl olan vatandaşlardır. Vatandaşların özgürlüğüdür. Kamu görevlileri vatandaşa hizmet etmek için vardır ve bu annelerin çocukları hasta ve cezaevinde onların adli tıp kurumları raporu ile ilgili birtakım siyasi engellemeler var. Vatandaşların özgürlüğü, güvenliği esas olduğu için kamu görevlilerinin bu noktada afaki engellemeler yapması doğru değil.

Polis Müdürü:Siz bunu bu şekilde değerlendiriyorsanız itiraz merci bellidir. İlgili mahkemeye itiraz etmek suretiyle müracaat ederseniz.

Ömer Faruk Gergerlioğlu:Vali beyin dönüşünü bekleyelim. Mülki amirimiz validir, dönüşünü bekleyelim.

11:26: Polis Müdürü:saatlerce bekleyemeyiz.

Ömer Faruk Gergerlioğlu:5 dakika bekleyelim.

Polis Müdürü:5 dakika süre içinde dönüş olursa olur, olmazsa 5 dakika sonunda sizlerin dağılmasını isteyeceğiz.

15:40Polis Müdürü:Burada basın açıklaması yapılması Bahçelievler Kaymakamlğı tarafından yasaklanmıştır.

Ömer Faruk Gergerlioğlu:Ben annelerle bir konuşayım sayın müdürüm. Vali’nin de millete dönmese lazım. Böyle kritik bir durumda Vali’nin dönmemesi kabul edilecek bir durum değil. Vali’de milletin hizmetkarıdır. Anneler için buradan açılsın çıkacaklar ama acılı annelerin 3-5 kelam etmesine engellemeden bir şey olmaz. Bunu söylemiş olalım, bu insanların acıları var, sıkıntıları var, bunları burada Anayasal bir şekilde dile getirmenin engellenmesi doğru bir şey değil.

19:20 Ömer Faruk Gergerlioğlu:Yürüyüş değil siz bıraksanız dağılacaklar.

22:07Ömer Faruk Gergerlioğlu: Dağılıyorlar. Yukarıdan verseniz bu olmayacaktı, illa buradan verdiniz.

Yorumlar